Minner

Jeg har mimret litt i det siste. Opprydning i huset bringer fram mange ting det knytter seg minner til.

006

Fatet med Snehvit og dvergene på var min faste middagstallerken på hytten. Min søster hadde en med små bamser på. Det fører tankene tilbake til den gangen sommerferien var en hel liten evighet, det regnet aldri og det bugnet av store, søte bringebær og blåbær like utenfor hageporten...

I en skuff fant jeg et lite album med gamle sort/hvitt-bilder. Husker fortsatt den dukken og vognen. Jeg var vel akkurat et år gammel da bildet ble tatt.

Mamma har sortert klær etter pappa. Noen går til Romaniahjelpen, men mye er for slitt og umoderne til å gis bort. Før det går i bosset spretter mamma av knapper og annet brukbart. (Tro hvem jeg slekter på?) Jeg har forsynt meg i knappeskuffen hennes og sydd mange små minner på mitt eget Noe Noa-skjerf. De hvite og lilla knappene er favorittene mine. Jeg trodde  tidligere at de skulle være slik, men de er faktisk så slitte at det hvite skinner gjennom. Foreldrene mine brukte de samme klærne lenge, det var alltid vi ungene som ble prioritert og fikk nye ting. Det føles som en evighet siden, nå er det jo kjøp og kast med alt. Fint at gjenbruk er  i ferd med å komme "på moten" igjen, selv om det var en dyd av nødvendighet tidligere.

Skjerfet mitt er strikket i Drops Alpakka, mitt første og foreløpig eneste alpakkanøste. Mykt og godt å strikke med, men det klør! Får prøve med litt hårbalsam når jeg vasker det. Jeg brukte akkurat ett nøste, det ble bare et par meter igjen.


Kommentarer:
Postet av: Yvonne

Så gøy å lese om det du har funnet, og det nye skjerfet ditt.

11.08.2008 @ 18:09
Postet av: turvid

Så fint med et skjerf med minner på. Jeg synes også at alpakka klør mot halsen. Du får gi beskjed dersom det hjelper med balsam.

11.08.2008 @ 21:12
URL: http://turvid.blogspot.com/
Postet av: Solveig

En slik tallerken hadde min søster også, min var med Rødhette og ulven. Utrolig mange fine skjerf du har laget. Håper høsten bringer med seg mye godt til deg - det har du fortjent!

11.08.2008 @ 21:36
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: Torunn

Så kjekt med alt du har funne og kjekt med eit skjerf med minner på.

11.08.2008 @ 21:48
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: Martha

Kanskje du kan lanolisere det bittelitt? Alpakka inneholder ikke lanolin i det hele tatt, så det anbefales til de som er allergiske mot ull. Vet ikke om det kan hjelpe, men du kan jo prøve.

12.08.2008 @ 08:35
Postet av: Tittelure

Det er så koselig med slike minner,og den tallerkenen var jo så søt. Skjerfet var skikkelig fint og morro da man kan bruke litt gamle knapper.

12.08.2008 @ 13:40
URL: http://tittelure.blogs.no
Postet av: Nena

Herlig med minner på Noe Noa skjefet ditt - det ble stilig med alle knappene :-)

ha en flott helg!


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits