Bake kake søte

husmor

Uvanlig innlegg fra meg - en oppskrift som ikke kan strikkes. *fnis*

Med to unger som ikke tåler melk må man være litt kreativ når man baker. Kokosmelk gir en spennende smak på disse flettene. Oppskriften kan like gjerne brukes til vanlige boller.

Mimounas kokosfletter

100 gram (melkefri) margarin - smeltes
1 boks kokosmelk - blandes i margarinen og lunkes til ca 37 grader

ca 14 dl hvetemel
1 pakke gjær
2 dl sukker
1/2 ts salt

Bland alt til en vanlig gjærdeig, jeg bruker deigfunksjonen på brødbakemaskinen min. La heve til dobbel størrelse. Del deigen i to, deretter hver halvdel i tre. Trill lange pølser som flettes sammen. (3 pølser per brød) La dem etterhveve på stekebrett kledd med bakepapir i ca en time. De hever nokså mye, så jeg bruker to brett så de ikke flyter sammen under stekingen. Pensle med vispet egg og strø over perlesukker.

Stekes på nederste rille, 220 grader i ca 20 minutter. Avkjøles på rist med et håndkle over.

003

Disse forsvinner vanligvis før de blir kalde, de er myke og deilige og nokså fete.  :o)

Kommentarer:
Postet av: Nr. 3/Titom

Mmmmmm, det ser godt ut.

08.02.2009 @ 17:45
URL: http://www.titomogkaos.blogspot.com/
Postet av: anjahsh

Så god den så ut.Ligger en award i bloggen min til deg :)

08.02.2009 @ 19:14
URL: http://blogg.anjahsh.no
Postet av: Mammaen til Hedda

Det ser utrolig deilig ut! Denne oppskriften tar jeg med meg og må prøve. Takk takk :)

08.02.2009 @ 20:06
URL: http://www.hokusogpokus.blogspot.com
Postet av: olos71

mmmm takk for oppskrift!!!!!flott blogg du har;)

08.02.2009 @ 20:08
URL: http://www.sonjashobby.blogg.no
Postet av: Tone M

Åh, her fikk jeg flashback til ungdomsskolen. Der hadde vi en lokal bakebutikk som solgte flettaloff. Vi sto i kø hver dag og spiste bare slike. Yummi !

08.02.2009 @ 21:32
Postet av: Elin

Å det hørtes da godt ut! Men jeg er helt motsatt- tåler melk, men ikke gjær, sukker og hvetemel... Blir jo særdeles kreativ i matveien da ;o)Kan lage mye godt uansett... Ha en flott kveld! Vi "snakkes"...

08.02.2009 @ 23:38
URL: http://www.strikke-eos.blogspot.com
Postet av: AnitaK

Å den oppskriften ser bare deilig ut, altså. Jeg registrerte at du var innom bloggen min og kommenterte mine luer til alongen, du kan si det slik at jeg har telleproblemer jeg også :) Lue nr2 har feil antall i stripene så nå må det fellingen jukses, evt rekke opp igjen :)

09.02.2009 @ 08:39
URL: http://anitakvz.blogspot.com
Postet av: mono

Ooooooh! Milde makter - så de gode ut, eller!! *vannimunnen*Joda - har sett den - og laget en variant (uten mønster vel og merke...) til kjæresten i fjor - men han liker den ikke helt... Den varmer ikke der han trenger det mest - foran på halsen... Mens denne varmer godt rundt hele halsen akkurat som en høyhalset genser og ligger godt under både jakke og genser. =)Men mulig den hadde blitt brukt mer om jeg hadde fulgt oppskrift, assa... *rødme*

09.02.2009 @ 19:31
URL: http://monamono.blogspot.com/
Postet av: vibeke

Tusen takk for koselige ord inne hos meg!:o)Gurimalla dette så knallgodt ut, må nok prøves...Vibeke

Postet av: Sylvia

Mmmmm..gjærbakst er bare sååå godt!For mange år siden jobbet jeg som baker og konditor i et bakeri, og der laget jeg alle boller og gjærbakstkaker UTEN melk. De blir laget med vann, så det er safe å kjøpe det i bakerier.Lager du det hjemme,blir det litt fort tørt, for det hever mye bedre med en "rask"( heveskap med damp) men lar du det heve riktig lenge, så blir dem som "kjøpekaker" hi hi.....Bare prøv, så skal du se det funker.

09.02.2009 @ 23:56
URL: http://sylvez.blogs.no
Postet av: Reidun

Det ser kjempegodt ut!

10.02.2009 @ 08:26
URL: http://brummeline.blogspot.com
Postet av: gretashobby

Ingen ting er som fersk gjærbakst. Kringlen såg nydelig ut. Må få sjå om eg får bakt ein dag.Ha ein nydelig ettermiddag

10.02.2009 @ 14:00
URL: http://gretashobby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits