Litt uinspirert og skuffet

Mulig det er været, men jeg har liksom mistet piffen litt. Ingenting frister, verken å strikke ferdig det jeg holder på med eller å begynne på noe nytt. Jeg la opp til et enkelt sjal i rillestrikk, satser på å bruke opp resten av Mini Butterfly'en min. Plankekjøring på pinne
# 3,5, men da GJØR jeg i alle fall noe.

001

Fikk spørsmål om å vise noen av 80-tallsherlighetene mine, så vær så god :o)

002

For de som tenker ÆSJ! så selges samme garn fortsatt under navnet Kitten Mohair. 10% av ullen er byttet ut med mohair, eller er det identisk. Ikke mitt favorittgarn, så nå skal det brukes opp. Det blir OK sjal.


Jeg er fortsatt ikke ferdig med februarpulsvarmerne. Her om kvelden fant jeg fram garn og de fine nye Harmony Woods-strikkepinnene mine. Var nesten litt andektig da jeg forsiktig tok dem ut av pakken; vakre, glattpolerte og ubrukte. Klumpen hadde dradd til drømmeland og herr Sette-seg-på strikketøy var ute, så det var ingen potensielle pinneknekkende farer som lurte.

Første forsøk ble ikke bra. Jeg strikker vanligvis veldig stramt, faktisk såpass stramt at de fleste metallpinnene mine er buet. Siden jeg var redd for å knekke pinnene prøvde jeg å strikke løsere, med det resultatet at det ble fryktelig ujevnt. Spesielt å strikke 3 masker sammen var håpløst. Det ble slaskete og stygt. :o( Dermed var det bare å rekke opp og finne et annet garn. Loddent denne gangen, da syntes foråpentligvis ikke ujevnhetene så godt. Jeg følte meg nesten som en nybegynner der jeg satt og fomlet, og pinnene knaket faretruende hver gang jeg prøvde å stramme fellingene. Til slutt ble forsøk # 2 også rekket opp igjen og pinnene puttet pent tilbake i posen sin. Konklusjonen var trist: Knekkbare pinner fungerer bare ikke for meg. Følte at jeg strikket med spagetti, ble stresset og anspent i skuldrene. Mulig de tåler litt mer før de knekker, men jeg våget ikke å teste grensene.

003

Neida, jeg kokte dem ikke. Tror ikke de hadde smakt noe godt heller. Jeg prøver nok igjen senere, kanskje de fungere bedre til vanlig glattstrikk eller til vrangborder. Men jeg er åpenbart en metallpinnestrikker. Sukk. Ble fakisk litt skuffet og lei meg. Får være glad for at jeg ikke kastet meg på bambuspinnebølgen da den kom. Det hadde vel gått enda verre. Sukk igjen. Får lage et stilleben av HW-pinnene sammen med de fine nøstene jeg ikke har råd til å bruke. Det kan bli en flott dekorasjon! 

Pinnen i sjalet  er min anbsolutte favoritt. Tror det er Addi ellet PT, har hatt den lenge. Utrolig god å strikke med.

Å ja, halsen fra forrige innlegg har flyttet. En venninne som er plaget med stiv nakke og vonde skuldre adopterte den på flekken, og det var jammen en perfekt match! Helt riktig farge, og på henne så den faktisk fin ut. Sånt er kjekt!  :o)

Kommentarer:
Postet av: Marita

Du skal ikke være lei deg pga pinner du ikke kan bruke. Gled en annen ved at du gir dem bort da vel, sammen med et nøste med noe lekkert garn. Jeg har bambuspinner og vært kjempefornøyd med dem. Strikker passe stramt og det har gått bra så langt.*spagetti* hihihi, synes jeg ser du koker dem.

Postet av: matja

Hehe,morsomt å se de nøstene med Mini Butterfly.Har faktisk noen jeg også i hvitt.Strever med å få strikket de opp.Mesteparten har endt opp i tøfler,siden det garnet klør og stikker.Håper du blir venner med de nye pinnene dine.Ha en fin dag:)

22.02.2009 @ 17:10
URL: http://matja.blogg.no
Postet av: LeneH

For å muntre deg opp, så skal du være glad for at du ikke likte HW- pinnene, for da slipper du jo å bytte ut alle pinnene du har fra før :) Gleder meg til å se sjalet ferdig, fargen var lekre. God helg :-)

22.02.2009 @ 17:14
URL: http://garnogglede.wordpress.com/
Postet av: SisselS

Moro å se gamle nøster (magebelter), og det blir helt sikkert ett supert sjal av det. Herlig sammenligning må jeg si av HW og spaghetti:) Ha en fin søndag videre.

22.02.2009 @ 17:41
URL: http://netta.sprayblogg.no
Postet av: Torill

Jeg har ikke prøvd HW, men de kan kanskje være noe for meg, siden jeg liker bambus og strikker løst. Kanskje jeg ikke bør prøve de... *dyrt*

22.02.2009 @ 17:47
URL: http://www.honehuset.blogspot.com
Postet av: Stargirl

Å, stakkars deg. En dårlig strikkedag er nok ikke godt å ha for strikking (og annet håndarbeid) pleier vel heller være det man kobler av med. Lurer på om familien får strikkepinner med bolognaise-saus i morgen? :)Gleder meg til oppdatering - du skriver så kjekt.Fint sjal forresten.Ha en fin uke.

22.02.2009 @ 18:52
Postet av: Solveig

Morsomt å lese om dine erfaringer med pinnene. Jeg har nå bare 4 bambuspinner i nr.3 etter at den ene brakk under strikking - ingen satt seg på den en gang, jeg strikker bare litt stramt. De fleste metallpinnene mine under størrelse 3,5 er også buet. Mini-butterfly var koselig å se igjen - husker jeg strikket av det i "gamle dager".

22.02.2009 @ 21:47
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: Sylvia

Uinspirert? jeg bobler over, men kan jo ikke strikke/hekle alt på en gang. men jeg har også hatt den følelsen du har nå. Til å grine av!!Så synd du ikke får "ståpels" av knit picks pinnene, de er jo bare så deilige å strikke med, og gir et flott resultat. Men det kommer sikkert an på tykkelsen. Jeg strikket lue med HACHO og pinner nr 4, og mannen lurte på om jeg strikket på en "kjøpe"-lue, han synes det så perfekt ut!!! Thank you!!Prøv igjen med litt rødvin innabords, så kanskje det hjelper, hi hi

22.02.2009 @ 21:56
URL: http://sylvez.blogs.no
Postet av: Vibecke

Jeg er også en stram-strikker, men bruker bambus mest. Kjenner følelsen av at jeg tror de skal knekke - eller i det minste bli flisete av at tuppene "skraper" mot hverandre, men de har hittil holdt. Har ikke HM pinner, men er ganske nysgjerrig på dem..si fra hvis du skal selge da? Hihi :) Det er greit å bli minnet på at de ikke passer for alle, sånn at man ikke starter med å kjøpe hele kit'et de har for ca 500,- på strikkebutikken! ;)

22.02.2009 @ 22:07
URL: http://tullasverden.blogspot.com
Postet av: Elin

Så dumt det ikke gikk så bra med HW- pinnene da :o( Jeg har begynt å "samle", og jeg eelsker dem! Må le av Sylvia sitt forslag med litt rødvin innabords- men det kan funke altså ;o) Men hvis du allerede har favoritter, trenger du kanskje ikke HW- pinner?! Kan jo alltids selge de da... Kitten mohair kjenner jeg til, har endel nøster (sukk- må snart bli kvitt de) liggende, men Mini Butterfly har jeg ikke hørt om. Håper du får en bedre og mer motivert strikkeuke! Klemmer

23.02.2009 @ 00:30
URL: http://www.strikke-eos.blogspot.com
Postet av: stubbetufsa

Litt uinspirert og skuffet? Jada, men det gjør ikke noe! Alt kjennes så mye bedre etterpå, når humøret stiger! Kanskje er det bare litt vårvær som skal til, hva vet jeg? Men jeg sier til meg selv når alt går tregt, at det er i kjedelige stunder at jeg øver opp min kreativitet! Ha det bra!

23.02.2009 @ 00:32
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: sipusa

Så dumt med de pinnene *klemmepå* kanskje du kan prøve senere..jeg har oppdaget at man strikker løsere hvis man ikke har tråden liggende over fingeren men legger den over pinnen hver maske (måtte det fordi den bevegelsen med pekefingeren tok knekken på albuen min, som var overbelastet....med strikking! ;-)Synes at garnet ser helt greit ut jeg da, ikke noe verre enn kitten mohair i hvert fall, men nå har jeg hatt trøbbel med å bruke opp kitten mohair så jeg skal vel ikke si så masse *kremt*Håper du etter hvert får inspirasjonen tilbake, den har sikkert bare blitt litt sliten men be den holde seg borte og se hva som skjer da..?;-)

23.02.2009 @ 08:01
URL: http://sipusa.neuro.no/
Postet av: Monai

Strikkelystene din kommer nok tilbake etterhvert.Jeg har noen slike perioder innimellon jeg også.

25.02.2009 @ 10:56
URL: http://www.monai.net/blog
Postet av: Farmors

Har ønsket meg slike pnner leeenge, men ikke fått somlet meg til å kjøpe. Jeg er en "løs-strikker"og bruker bare bambus, så slipper jeg at pinnene faller ut - så jeg kjøper de gjerne!Halsen er helt nydelig, den står på listen over det jeg bare må gjøre! Mini Butterfly husker jeg godt, det var jo et "nymotens" garn som kom når man ville strikke i noe annet enn triplex og peer gynt etter hjertekrepp. Nå er det jo så masse flott garn å få tak i, og det nytter ikke å bli kjent med alt!(Snakk om å føle at alderen tynger)

08.03.2009 @ 02:48
URL: http://farmor.abcblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits