Soveromsblomster

Da jeg var liten hadde farmor stuevinduene fulle av frodige blomstrende potteplanter. Når de var avblomstret flyttet de inn på soverommet og fikk en hvileperiode i svalt halvmørke. De fleste blomstret igjen flere ganger og ble flyttet fram og tilbake. Noen planter var faste soveromsbeboere, slik som kaktuser. Jeg husker fortsatt høytidsstemningen da vi tidlig om morgenen fikk komme inn dit for å beundre og lukte på nattens dronning. Vi hadde ventet spent på at den skulle springe ut, spennende at det skulle skje om natten. Da vi kom ned om morgenen hadde blomsten alt begynt å visne. 

003

Uten å tenke over det har jeg adoptert denne praksisen. Jeg klarer ikke å kaste levende planter, så da ender de opp på soverommet. Der har vi et "luftevindu" og et "blomstervindu". Her står primulaen som prøver å overleve til den kan plantes ute, amarylisen uten verken blader eller blomster, den flotte potteplanten min som ble klippet helt ned og sprayet med grønnsåpe for å bli kvitt lus +++. Stort sett får de stå i fred bak gardinene. Og noen ganger får man små overraskelser:

006

Utrolig hvor fort slike amarylliser vokser. Plutselig hadde den en laaang stilk med store knopper.

005

For de som måtte lure: Vi er hjemme i dag også. Vi våknet til hvit mark og sludd, siden har det vært solskinn, regn, sludd, sol og regn samtidig, sludd og sol samtidig, bare sol, bare regn, bare sludd..... Minst 4 årstider i løpet av et par timer. Nå skinner solen som bare det her, men den lurer ikke meg. Vi holder oss inne i dag også. Klumpen er hes og bør absolutt ikke bli forkjølet nå. Kanskje vi skal bake boller og få ut litt energi begge to?

Kommentarer:
Postet av: anlen

Eg har ei utfordring til DEG i bloggen min:)Elles ynskjer eg god betring til han som treng det! Eg er på sofaen i dag, og kosar meg med deg. I dag er eg nemlig i betre form enn eg trudde i går kveld... Slik kan det gå!

23.03.2009 @ 13:27
URL: http://anlenblogg.blogspot.com
Postet av: hobbystua

Håper det går bra med lillegutten,er nok best å holde han inne en stund til vel så det ikke blir noe mere vond hals.Men jeg beundrer deg som har amaryllus i blomst nå.Får kanskje hente min juleavblomstrede i kjelleren å sette i et vindu igjen.Kos dere med bollebaksten.-))

23.03.2009 @ 13:57
URL: http://hobbystuas.blogg.no
Postet av: Chawo

God bedring til lillegutt.Nydelig amaryllus,du har.Her hos meg havner også blomstene på soveromet,når de ser litt tufse ut.Men her er det sønnen min som får dem flotte igjen.Han er utdannet anleggsgartner,så han redder de fleste .Før de igjen er nede i stua fulle av liv..

23.03.2009 @ 16:03
URL: http://wencheshobbykrok.blogspot.com/
Postet av: Elin

Det er jo så koselig med blomster, umulig å kaste hvis de ikke er døde! Så flott overraskelse Amaryllisen ga deg da!

23.03.2009 @ 16:19
URL: http://www.strikke-eos.blogspot.com
Postet av: Trulte & Rainwolf

Jeg også har problemer med å kaste blomster før de er helt døde. Men lurer på den amarylisen din, har du vannet den? Og hvor mye. Vi har en stående i soveromsvinduet nå, og lurer på om den skal ha vann...eller om den skal tørke helt inn, og så få vann og næring.

23.03.2009 @ 18:15
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Marihøna

Nå flommet minnene på her hos meg også. Både min farmor og min mor hadde "soveromsplanter", men jeg har ikke ført det videre. Har forresten en avblomstret amaryllis i kjøkkenvinduet og lurer veldig på om jeg skal kaste den eller ikke. Men etter å ha sett din, tror jeg den skal få bli stående.Fortsatt god bedring til Klumpen din *klem*^

Postet av: stubbetufsa

Man lærer nok for livet når man er barn. Ofte ubevisst. Jeg har ofte oppsummert at dette, det har jeg lært av bestemor! Eller mamma!

24.03.2009 @ 00:12
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: Hedvig

Så koselig og nostalgisk lesning nå på morgenkvisten. Håper dere snart er friske i heimen - slitsomt både for små og store med sjukdom.

24.03.2009 @ 07:43
URL: http://hedvig.de
Postet av: hannebeate

Det er så moro å oppdage slike overraskelser bak en gardin, eller på soverommet. Min mormor gjorde det samme med sine blomster, men da jeg bare har ett vindu på soverommet, går mine pjuske planter til vaskeromsvinduet. Det hender jeg får koselige oppdagelser der, i form av blomstring på bortgjemte planter. ha en fin dag.

24.03.2009 @ 09:25
URL: http://www.hanneshage22.blogspot.com
Postet av: Solveig

Morsomt med slike overraskelser. Amarylliser er flotte, du er flink som får den igjen. Godt at du oppdaget det. Håper dere snart kan komme dere ut og nyte våren!

24.03.2009 @ 10:06
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: Marit

Hallo, takk for besøket i boggen min.Jammen er du fink med bomster,jeg kaster de så fort de henger litt, ikke er jeg flink til å vanne heller, bør nok ta meg sammen skjønner jeg.Du hadde mye annet fin her i boggen din også, jeg tar nok en tur igjen.

22.04.2009 @ 23:36

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits