Synnøves uglehals

logohals1

Vel, halsen er min da. Men oppskriften er det Synnøve som har laget. ;o)  Her finner du den som pdf-fil på både norsk og engelsk: http://synnove.de/blog/?p=593&cpage=1#comment-1017 Synnøve lager masse annet fint også, så ta gjerne en kikk på resten av bloggen hennes når du først er innom.

Denne måneden fikk vi velge mellom et florlett skjerf på tynne pinner eller å lage vår egen variant av hals/skjerf med ugler på. Skjerfet var nydelig det, men det krevde litt mer tid en jeg har til rådighet akkurat nå. Så da var det veldig kjekt at uglehalsen dukket opp.

Jeg brukte (for en gangs skyld, hehe..) garn & pinner som i oppskriften. Jeg hadde noen nøster Topp t'tå liggende på loftet. Egentlig hadde jeg tenkt å strikke hals til Klumpen, men jeg fant ut at denne kanskje ble litt for jentete. Nå er jeg ikke så sikker på det mer, for han godtok den røde varianten han. Kanskje jeg får lage en grønn til ham, har heldigvis mer garn. Tror jeg går for litt tynnere garn/pinner da. Og så dropper jeg hullmønsteret, øker med kast og strikker dem vridd på neste omgang.

005

Skikkelig sovehår på modellen, men etter en runde (= full kamp) med  hårbørsten er han vanligvis ikke spesielt samarbeidsvillig. Det gjelder å smi mens jernet er varmt!

Halsen var strikket på et blunk, men jeg burde nok lest gjennom oppskriften før jeg startet. Jeg trodde man startet nederst, så jeg la løst opp for å få den passe vid. Resultatet ble en veldig slafsete kant OPPE. Jeg prøvde å stramme den inn med en liten heklekant, men det ble ikke fint. Til slutt pillet jeg opp den øverste rillekanten. (DET tok tid det! Det gikk jo ikke å rekke opp vanlig i feil ende.) Med en liten vrangbord på pinne # 7 ble kanten OK.

007

Uglene ble uten øyne. Det bestemte Gullklumpen. Og siden jeg ikke akkurat er glad i å sy på perler adlød jeg denne gangen.  :o)  Dessuten strikket jeg en ekstra rille med økninger i spissene nederst.

Og DA er jeg klar for april. Selv om jeg visst tjustartet i forrige ugleinnlegg........ ;o)

Kommentarer:
Postet av: Synnøve

Så flott den ble. Likte fargen veldig godt. Liksom litt min farge den, i tillegg til blå.Tror jeg må strikke meg en rød også.

30.03.2009 @ 13:55
URL: http://www.synnove.de/blog
Postet av: elins strikkeri

Det var ein fin hals, er så varmt, godt og praktisk med slike halser:)

30.03.2009 @ 15:59
URL: http://Elinsstrikkeri.blogspot.com/
Postet av: MirreVirre

Så fin den ble! Tror jeg må strikke den jeg også!Ha en fin uke!

30.03.2009 @ 17:59
URL: http://mirrevirre.blogspot.com
Postet av: totli

var ein herleg farge på den halsen då. :)og det var jo ein vanvittig mengde garn under som du i tillegg fekk for å kvitta deg med garn du ikkje brukar sjølv? genialt :)

30.03.2009 @ 18:28
URL: http://totliii.blogspot.com
Postet av: Trulte & Rainwolf

Smart hals, og så morsomt mønster. Må sjekke ut den oppskriften en gang.

30.03.2009 @ 18:57
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Elisabeth

Kjempefin hals! Og gutten kunne godt brukt denne fargen, synes den ble nydelig til de søte krøllene :)

30.03.2009 @ 19:05
Postet av: hannebeate

Skikkelig flott hals. Jeg er så imponert, hvordan du klarte å rekke opp "fra feil enda" da du skulle ordne på den litt for løse halsåpningen. Et skikkelig lurt triks å kunne. Ha en fin tirsdag.

31.03.2009 @ 09:06
URL: http://www.hanneshage22.blogspot.com
Postet av: Hobbystua

Er visst en stund siden jeg var på besøk her på bloggen,,for så mye fint du har fått strikket,flotte luer og denne halsen var artig fasong på,,,bedårende den lillegutten din også.-))

31.03.2009 @ 23:46
URL: http://hobbystuas.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits