You can leave your hat on

På mystisk vis har jeg endt opp med TO luealonger. Tittei & Kiwa, som opprinnelig hadde luealongen på HobbyBoden, har flyttet inn på et nystartet forum og tatt alongen med seg. Så nå har Bai tatt over stafettpinnen på HB.
Luer for huer finner du nå her: http://www.uformelt.net/bakhagen/index.php mens den nye alongen på HB heter You can leave your hat on.

Jeg har vært prøvestrikker for den ene mailuen på HB,  Hermione's Cable & Eyelet Hat. http://jlyarnworks.blogspot.com/2008/07/hermiones-cable-eyelet-hat.html  Jeg brukte Safir-garn. Dette kan fint erstattes med mange andre garntyper med samme strikkefasthet. (23 m/10 cm og 100 m/50 gram)

003          004

Luen skal strikkes på pinne 3,75 mm. Jeg brukte 4 mm, det ble helt greit. Skulle jeg ha strikket en ny lue ville jeg gått ned til 3,5 mm på bråtet, det ble litt vidt i forhold til resten av luen der flettene trekker sammen.

Selve oppskriften har en mønsterrapport mer enn luen på bildet. Jeg fulgte mønsteret og fikk en veldig lang lue. Anbefaler å halvere antall omg på bråtet, da blir den mer passe. Jeg valgte å brette vrangborden dobbel mot vrangen og sy den til på min lue.

008

At luen har feil farge sier vel sitt om mitt forhold til Harry Potter & co. Den skal EGENTLIG være gråmelert.

Mønsteret var helt greit å følge og uten feil. Luen var kjapp og enkel å strikke, et fint begynnerprosjekt hvis man ikke er vant med fletter eller hullstrikk.

Da er pinnene kvesset og klare for neste lue som blir lagt ut ett minutt over midnatt.  :o)

Kommentarer:
Postet av: Niko

Lua er nydelig. Gratulere med dagen.

01.05.2009 @ 00:26
Postet av: Trulte & Rainwolf

Lua var kjempefin den, og HP kan ikke jeg noe med heller....Sjerfet i siste innlegg fikk jeg ikke kommentert på, fikk opp en blank side. Håper det var tilfeldig. Kjedelig hvis det skulle bli tull med bloggen igjen. Sjerfet var nydelig det...er jo glad i rosa jeg da.

01.05.2009 @ 13:06
URL: http://min.abcblogg.no
Postet av: Nitus

Denne luen ble skikkelig fin,Liker alt som har med fletter å gjøre :-)

Postet av: Margrethe

Flott lue. Holdt det med et nøste?

04.05.2009 @ 13:12
URL: http://blomsterpiken.blogspot.com
Postet av: frøken ij

Flott lue. Likte skjerfet over også :) Ha en fin lørdag!

09.05.2009 @ 12:46
URL: http://frokenij.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits