Greenbriar Hat

http://www.ravelry.com/patterns/library/90-greenbriar-hat

001

Luen min er strikket på pinne #4, så jeg trodde den skulle bli barnestørrelse. Men den ble visst heller liten damestørrelse. Mønsteret er litt vanskelig å regulere siden mønsterrapportene er på 20 masker. Det er nok lettest å endre størrelsen med garn/pinnetykkelse.

Det lyseblå garnet er ISTRA fra Rauma. Det er et garn jeg har vært nysgjerrig på en stund men ikke har fått tak i. Husfliden i Bergen selger det ikke i alle fall. Men så dukket det jammen opp et nøste i uvennpakken min.  :o)

Garnet var helt greit det men ikke noe jeg kommer til å stresse for å få tak i mer av. Jeg blandet det med hvit SAFIR, og det var egentlig ikke så veldig stor forskjell å merke på de to garntypene. ISTRA er bittelitt mykere og har 6 meter mer på nøstet, ellers var de nokså like å strikke med. Og SAFIR koster bare 7,50 når SparKjøp starter salget i juni....

Jada, jeg vet at ISTRA er kamgarn og sikkert av bedre kvalitet. Til et større plagg, som en kofte, ville jeg nok satset på et garn som holdt seg pent lenge. Til luer og barnepark-gensre er billiggarnet helt greit nok. Faktisk strikket jeg en Fana-kofte til pappa for bortimot 20 år siden av  Vestlandsgarn, den er like fin i dag.   Jeg så nok for meg noe Perlekepp-aktig da jeg leste "kamgarn", men ISTRA var jo helt vanlig spunnet. Sukk, Perlekrepp, DET var garn det!  *drømme* Jeg ruger fortsatt på noen nøster...

Og så var det raggsokkene da. Tre par er ferdige så langt.

006

005   004

Heretter skal det altså være minst et par sokker i hvert blogginnlegg. Ganske god motivasjon, nå strikkes det i full fart for å ha noen par klare til de nye alongmønstrene kommer  :o)

Kommentarer:
Postet av: Tino

Så fin lue du har strikket, og raggsokker er alltid kjekt. Går litt tregt med håndarbeid her om dagen ;)

27.05.2009 @ 17:08
URL: http://ti-nos.blogspot.com/
Postet av: Mammamiia

Jeg må si jeg er imponert over sokkeplanene dine! Her går jeg lei etter en to-tre par.....Og den fine lua trenger du ikke i helga vettu! Nå kommer det nemlig SOOOL :)Takk for koselig kommentar i bloggen min!Ha en flott onsdagskveld.

27.05.2009 @ 18:27
URL: http://www.mormorsverden.blogspot.com
Postet av: Brit

Lua ble kjempe flott. Og jeg kommer til å følge spent med videre i raggsokkestrikkingen!!Til nå må jeg si du er en racer!!

27.05.2009 @ 18:36
Postet av: Anki

Bøye meg i støvet over raggsokk-strikke-tempoet ditt! Kanskje andre må sette seg nåken mål for å bli kvitt litt garn også......Glede oss til sola kjem :-)

27.05.2009 @ 18:46
URL: http://www.valo-anki.blogspot.com/
Postet av: Husmorspira

Et par sokker om dagen...Den som hadde klart det, du;)Fine blir sokkene også, og lua var også flott.

27.05.2009 @ 19:50
URL: http://husmorspira.blogspot.com
Postet av: Jorunn

Du verden som det går unna...!

27.05.2009 @ 20:03
URL: http://jorunnshobby.blogspot.com/
Postet av: Bodil

Her var det mange fine sokkar, og så flotte huer du har strikka og:)

28.05.2009 @ 20:51
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com
Postet av: turvid

Du har den beste bloggen! Koser meg skikkelig på besøk hos deg :)

29.05.2009 @ 21:00
URL: http://turvid.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits