Ny mus i huset

Det har blitt lite håndarbeid denne helgen, og grunnen til det er nokså liten.

For å starte med begynnelsen: For en drøy uke siden ble jeg vekket av en hysterisk fjortis fordi noe krafset over hodet hennes inne i sengen. Hun har loftsseng, så da er det ikke mange cm opp til taket. Heldigvis gav det seg, men noen dager senere var det voldsom romstering rett over sengen vår. Neste morgen gikk fruen på jakt, og fangsten ble ett stykk istykkertygget plastpose som hadde inneholdt hjemmelaget play-dooh. Deigen var spist opp og gjesten(e) hadde kvittert for seg med å legge igjen mange små bæsjer, omtrent som svarte riskorn. IIIIIK, MUS!!! Og jeg som trodde kaninene var ille.

mus

Nå er ikke jeg den som hopper opp på bordet hvis jeg ser en gnager, men jeg vil ikke ha dem løpende rundt i huset. Etter en rask rådslagning med mamma falt valget på rottegift. Guffent med halvdøde mus i feller, usj. Rottegift er litt mer renslig, selv om det uansett er ekkelt å skulle ta livet av småkrypene.

Rottegiften ble plassert ut, og jeg sjekket daglig om den var spist. Etter en knapp uke pustet jeg lettet ut - musene hadde nok dradd sin vei. Bortsett fra den salte play-dooh-en fantes det ikke noe spiselig der oppe. Kanskje var den salt nok til at de hadde strøket med  før de rakk å smake på de giftige havregrynene?

rottegift

Haha. I dagmorges fant jeg skålen tom og massevis av nye "riskorn". Og det var bæsj på noen klær som lå like ved. Tenk om de laget seg bol i kleshaugen! Min søster fikk  vintertøyet de lagret på loftet sitt ødelagt av mus for noen år siden, de hadde gnagd hull i omtrent alt. Men mine strikkeplagg skulle de ikke få! Dermed var det bare å brette opp ermene og sette i gang med å rydde. Loftet vårt var et salig kaos av ting som var stappet opp der uten mål og mening. Det vil si, meningen var å organisere og sortere alt senere en gang. Vel, i dag var dagen kommet. Jeg har sortert, pakket om, stablet, kastet og plassert ting & tang pent inntil veggene. Nå går det faktisk an å finne igjen det man måtte være på jakt etter, og jeg fant flere ting jeg helt hadde glemt at jeg hadde. Kjekt!

Ryddeprosjektet tok hele dagen og fortsatt er det mer å gjøre. Tenker støvsugeren skal få seg en tur opp dit også. Men nå er det tid for loppekassen. Må bare strikke et par omganger på en sokk først, hihi!

Kommentarer:
Postet av: si-do

Kjenner følelsen, vi har hatt mus i veggene *grøss* Bra dere ble kvitt dem. Men ikke så galt at det ikke var godt for noe da ;) Ha en flott uke :)

22.06.2009 @ 10:44
Postet av: asterix

Stakkars deg som har fått disse inn. Tusen takk for mange hilsner i bloggen min. Alt godt fra asterix.

22.06.2009 @ 10:48
URL: http://pikinablogg.blogspot.com/
Postet av: mona mono

Mus og rotter i hus er ikke noe stas, nei... *grøssoggru*Men mus som ligger døde av rottegift og lukter i huset er heller ikke noe stas... Den lukta kommer jeg aldri til å glemme... Og den satt i lenge, syntes jeg - men så er nesa mi litt for god, også... *ler*Så det er nok mye enklere med feller likevel - og det finnes jo også feller som ikke dreper dem, men som bare fanger dem! Noe å tenke på? ;)

22.06.2009 @ 13:20
URL: http://monamono.blogspot.com/
Postet av: torill

wuhaaa mus er ikke noe stas å ha i huset...ha en flott sankthansfeiring :)

22.06.2009 @ 14:10
URL: http://torillsblogg.blogspot.com/
Postet av: Martemor/Gullfisken

Æsj, liker ikke gnagere i huset.På pikerommet mitt bodde jeg kun på sommerhalvåret, for det var ikke riktig tett. Da den førte muselorten kom flyttet jeg oppover i etasjene.Godt du fikk orden på loftet i hvertfall da. =)

Postet av: Marit

er ikke artig med mus i huset. Men du fikk i hvertfall ryddet loftet!

22.06.2009 @ 21:23
URL: http://lillemegshobby.blogspot.com/
Postet av: amylin

Iiiik! Så utrolig kjedelig og litt skremmende med mus. Får håpe dere får tatt dem og at de sparer strikketøyet ditt.

22.06.2009 @ 22:55
URL: http://www.a-mylin.blogspot.com
Postet av: Charlotte Engstad

Stakkars dere! Håper dere blir kvitt musene fort, og at de ikke rekker å gnage på klærne.Ha en fin St. Hans!

23.06.2009 @ 09:03
URL: http://atelier70n.blogspot.com/
Postet av: Greta

mus i hus er ikkje kjekt. Har prøvd det. Heldigvis ikkje fare for det her vi bor nå. er ikkje redd dem, men det er ekkelt å vite at de tusler rundt og ganger på ting.Lykke til med loftsrydding og for håpetligvis blir du kvitt udyra.Mange flott og gode ragger i sinnlegg før her.Ha ei flott uke videre

24.06.2009 @ 13:55
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Jorunn

De er jo igrunn litt søte og da? Men det er klart, en vil jo ikke ha de inne...Men rottegift...huff...Jeg foretrekker musefeller. De dør vel raskere da, stakkarene...

24.06.2009 @ 23:40
URL: http://jorunnshobby.blogspot.com/
Postet av: sipusa

Aldri så galt at det ikke er godt for noe?;-)Flott innsats med loftet, det må være lov å si:-DMen jeg er enig, både i at det ikke er så greit med mus i huset og at det ikke er så kjekt å måtte drepe dem.....

28.06.2009 @ 23:58
URL: http://sipusa.neuro.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits