Juli-lue på HobbyBoden

clochette           http://www.practiple.com/sockpixie/clochette.pdf

Denne har jeg vært prøvestrikker for. Kjekt å være tidlig ferdig, hehe. Jeg er jo - kremt- med på noen få andre alonger også.

Det er en kjempesøt lue, men den blir kanskje litt vel varm i ull nå om sommeren. Derfor valgte jeg å strikke min i bomull. Majas garnoversikt  http://www.majas-design.com/Diverse/garnoversikt.htm er veldig praktisk, der fant jeg ulike garntyper med riktig strikkefasthet. (24 m/10cm) På loftet fant jeg et nøste Bomull Sport i lyseblått, så da ble det blåklokkelue.  :o)

Luen bør nok strikkes i litt fast garn for å få den rette "scwungen" nederst. Slappe spisser som henger rett ned blir ikke så lekkert. (Har solhatten min i friskt minne, sukk.) Den er stor og god i størrelsen. (Eller kanskje er det jeg som for en gangs skyld har overholdt strikefastheten? Man må jo være litt mer nøyaktig som prøvestrikker, så her har linjalen blitt funnet fram.)

Jeg strikket den største størrelsen, 1 - 3 år. Med pinne # 3,5 traff jeg strikkefastheten nokså nøyaktig. Synes forklaringen på spissene er unødvendig tungvindt, det er jo bare å legge opp 3 m og øke 1 m innenfor kantmaskene på annenhver pinne til man har nok masker. Jeg følte i alle fall ikke noe påtrengende behov for å knote med maskemarkører. Det ble litt stramt å plukke opp tverrtråden, i alle fall med bomullsgarnet, så jeg økte med kast på vrangpinnene og strikket disse vridd på rettpinnene. Det ble bra.

I oppskriften står det at det trengs 50 gram garn uansett størrelse. Nå vet jeg ikke hva løpelengden er på originalgarnet, men ett nøste á 50 gram/100 meter ble alt for lite til min lue. Det gikk med  ca 1 1/2. Men så fikk jeg da også en lue som var litt stor til MEG. Ikke akkurat det som var planen da, jeg tror ikke helt modellen kler meg....

Her er monsterluen under produksjon:

001

Etter å ha irritert meg noen dager rekket jeg hele greien opp igjen. Dvs jeg sparte nederste del av spissene og strikket den nest minste størrelsen. Da holdt det med ett nøste, jeg hadde faktisk litt igjen også.

Dukkeba har fått komme ned fra loftet for å være modell.

001

Klumpen var raskt ute og sikret seg en ny lekekamerat, så jeg måtte jobbe litt for å få tatt bilde bakfra.

002

- "Stå i ro litt da!"

003

Luen fikk tre blader, ett mer enn i oppskriften.

004

Dukkeba ble raskt ribbet for klær, deretter var hun ikke så spennende mer.

Og så var det grunnen til at bloggingen tok tid. Raggegarn er definitivt ikke tingen i 30 grader!

006

Smårester i rødt og grått, ca størrelse 27. Disse er til en liten prinsesse.  :o)

Kommentarer:
Postet av: Elin

Så fiiin lua ble.

05.07.2009 @ 20:25
URL: http://minkreativehule.blogspot.com
Postet av: Hobbyugla

Søt lue. Har lyst til å strikke den, men det ser ut til at jeg har rotet meg oppi alt for mange prosjekter som det er i sommer :-)Ha en flott sommer!

05.07.2009 @ 20:52
URL: http://hobbyugla.blogspot.com
Postet av: Anki

Lua ble fin, men er enig i at voksne damer ikke er målgruppen for den lua ;-) Ikkje lett å strikke med raggergarn i varmen, er imponert over at du klarer det!

05.07.2009 @ 23:55
URL: http://www.valo-anki.blogspot.com/
Postet av: Villblomsten

God Sommer :-)

06.07.2009 @ 12:35
URL: http://villblomsten.blogspot.com/
Postet av: matja

Raggegarn i denne sommervarmen,du er jammen tøff:)Raggene ble kjempeflotte.Veldig søt lue også.Tror nok at 3 blader er finere enn 2.Ha en fin dag:)

06.07.2009 @ 12:41
URL: http://matja.blogg.no
Postet av: Marita

Søte luer begge to. Du er jammen driftig i varmen! God sommer til deg og dine.

Postet av: frøken ij

Søt lue :) Er innom for å ønske deg og familien en strålende sommer :)

07.07.2009 @ 10:09
URL: http://frokenij.blogspot.com
Postet av: elins strikkeri

Kjempesøt lue, den kunne eg tenkt meg å prøve ein gang! Fortsatt god sommer til deg:)

07.07.2009 @ 10:22
URL: http://Elinsstrikkeri.blogspot.com/
Postet av: Carina Nilssen

Hei!Veldig søt lue! Jeg har sett på bloggen din at du også har strikket en blåklokkelue før. Jeg får ikke opp bildet av den. Men mitt spørsmål er :"hvem ble du mest fornøyd med?". Skal strikke en av disse blåklokkeluene til min datter i ullgarn. Jeg blir glad om du svarer:) Hilsen Carina ( og tusen takk for at du deler oppskriftene dine! Du er kjempegrei:)!

07.07.2009 @ 13:16
Postet av: Magiske pinnar

Søt hue :-)Korleis går det med Kiweke og Dywa, forresten? Har dei reist på ferie?

08.07.2009 @ 20:34
URL: http://magiskepinnar.blogspot.com
Postet av: mimouna

Carina: Får ikke åpnet linken til bloggen (eller er det mailen din?) så da svarer jeg her. Er det den tovete blåklokkeluen du mener? Den ble litt kort og fikk ikke så god passform. Synes denne her sitter godt på hodet, bare vær obs på størrelsen. Jeg synes de ble litt vide og lange, så velg eventuelt en mindre størrelse.

09.07.2009 @ 12:47
URL: http://www.mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Carina Nilssen

Hei Mimouna :) jeg har ingen blogg, så det er nok ikke så lett å få åpnet linken til bloggen:) Jeg hadde håpet du skulle svare her. Tusentakk for svar på spørsmålet foressten, og du er fortsatt min store heltinne når det gjelder strikking. Da blir det denne her som min lille frøken får til vinteren. Tusentakk for svar!!

03.08.2009 @ 16:34

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits