Tørsteslukker!

Det er så VARMT!!! Da er hjemmelaget hylleblomstsaft deilig å leske seg på. For saften ble god den!

004

I går ble blomster- og sitronvannet silt, kokt opp, skummet, silt igjen, kokt opp enda en gang med sukker og sitronsyre og til slutt fylt på rene syltetøyglass. Grunnen til syltetøyglassene ser du her:

029

Vi hadde vasket noen plastflasker som vi hadde tenkt å ha saften i. De SMELTET og varm sukkerlage rente utover kjøkkenbordet, ned på en stol og utover gulvet. Til tross for at jeg har vasket og vasket og vasket er det klissete rundt omkring fortsatt.

Saften kan tynnes masse ut, da blir den en frisk og leskende tørsteslukker. Jeg tror jeg brukte litt mye sitron, skal redusere mengden neste gang. Det ble nesten limonade med hylleblomstsmak.

005

De siste blomsterklasene er høyt oppe i et tre som står i en skråning full av brennelse. Vi får se om noen vil våge liv og lemmer for å få tak i dem.  Naboen har derimot et stort, fint tre midt på plenen. Lurer på om de snart skal på ferie...... rosasmilKommentarer:
Postet av: Merete

Så moro å lage litt annerledes saft!Jeg er imponert over produksjonen din Mimouna. Ha en riktig god sommer!

03.07.2009 @ 21:30
URL: http://merete.sprayblogg.no
Postet av: Anne Elise

Åh, dette ser deilig ut!!Varmt og flott her hos oss også. Har vært barnevakt på dagtid i en uke + hatt besøk av Ray fra USA samtidig. I morgen invaderer Radar, the dog, igjen huset og blir noen dager her hos oss, slik at eierne kan kose seg på ferie.Ha en fantastisk sommer!!

03.07.2009 @ 21:44
URL: http://blogg.hobbyboden.com/anneelise/
Postet av: Marihøna

Så deilig med hjemmelaget saft! Flink er du :) Jeg pleier å kjøpe hyllebærsaft på Ikea og den er også veldig god (ikke som hjemmelaget da)Ha en fin helg!

Postet av: anlen

Så godt det ser ut!Eg har ikkje laga kokt saft på minst 15 år, for eg velta ei flaske då eg skulle fylle klissete, varm saft over på flasker. Det var saft overalt!! Det tok litt av iveren;) Men kanskje eg skal prøve igjen?

03.07.2009 @ 22:23
URL: http://anlenblogg.blogspot.com
Postet av: strikkepanja

Saften ser kjempegod ut! skulle ønske jeg også hadde en svarthyll i hagen :-)

04.07.2009 @ 12:38
Postet av: Elisabeth

Saften ser god ut! Jeg brukte enkel tråd Babyull til lua, men jeg strikket nokså stramt på pinner nr. 3.5. Hvis du strikker litt løsere bør du kanskje bruke nr. 3.

04.07.2009 @ 17:34
Postet av: hannebeate

Dette så godt ut! Veldig forfriskende.

04.07.2009 @ 20:58
URL: http://www.hanneshage22.blogspot.com
Postet av: Greta

Det er synd med plastflasken, kjedelig med saften som rente utover og enda kjedligere å vaket det vekk. Men , det var jo bra at safta vart god da. Kan du ikkje gå til naboen å spøøre om å få lov til å plukke litt fra treet, så kan naboen få litt saft av deg etterpå.Syns skjerfet ser veldig fint ut eg da. Nyt dagen og dagene fremover. klem

05.07.2009 @ 13:32
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Stargirl

Du imponerer stadig vekk - nå også som saftkokerske. Lurte litt på den "gravide" flasken - syntes i grunnen det var en morsom form - men så forsto jeg at den hadde smeltet (det er det nok flere som føler at de gjør i varmen)Oppdaget i forgårs at vi har en felles bekjent. Jeg er på vei mot Bergen på ferie og ringte en venninne, kom på snakk om strikking og hobbyblogger og hun fortalte om en bekjent som ikke kunne la det gå en dag uten å strikke - visste med en gang at det var deg. :))

05.07.2009 @ 20:16

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits