Almost Devine Socks og litt havskum

52parsokker

-"Kan du strikke 5-6 par sokker for meg?"
spurte min verre halvdel.
-"Men det haster ikke, jeg trenger dem ikke før om to uker. "

Akkurat ja.

Nå er de to ukene nesten over, og jeg har strikket to par. Det første er havskumsokker etter ToneM sin oppskrift. http://tonem.net/  Fint og enkelt mønster, de hadde nok vært ferdige mye tidligere hvis det ikke hadde vært for garnet. Aldri mer SparKjøp sitt raggegarn, blæh! Har gått over til Mor Aase, og det føles jo som den reneste luksus etter å ha strikket med piggtåd full av kvist og kvast.  

Her er havskum m/rekved:

007

Størrelse 39, forhåpentligvis akkurat passe til svigermor.

006

Jeg gidder ikke å strikke 4 par til på en knapp uke, SÅ glad i raggsokker er jeg ikke. Og det er jo greit å ha tid til andre ting innimellom også da. (mat og søvn for eks, hehe...) Heldigvis har man lager av ferdige sokker. Men noen par til skal det vel bli. For å ikke gå altfor lei lager jeg raggsokker med små variasjoner. Disse har jeg kalt Almost Devine fordi de ligner litt på Simply Devine-strømpene jeg strikket en tid tilbake. http://www.ravelry.com/patterns/library/simply-devine-socks-english#  Min variant er en del enklere da, og dessuten har jeg valgt å strikke dem i vrangbord hele veien. Her kommer en liten forklaring på hvordan jeg har gjort det:

005

Mimouna's Almost Devine Socks
Legg opp 52 m på strømpepinner # 3,5. (Det blir 14 + 12 + 12 + 14 m på pinnene. Eventuelt kan du bruke to rundpinner med 26 m på hver) Strikk vrangbord 2 vr 2 r i 10 omganger. Husk å starte 1. pinne med 2 vr! Deretter strikkes det 2 vr, 6 r, 2 vr, r over r og vr over vr ut omg. Gjenta dette i 3 omg. Det blir altså et felt med 6 rette masker ett sted i vrangborden. På neste omg strikkes det en flette over disse 6 m slik: Sett de 3 første m på en hjelpepinne foran arb. Strikk de neste 3 m, strikk så de 3 m fra hjelpepinnen. Strikk vrangbord ut omg. Dette gjentas med 6 omg mellom hver fletteomgang.

Når vrangborden er passe lang (avslutt med en flette så husker du hvor du er i mønsteret) strikkes der hæl over pinne # 3 og 4. Strikk den hælen du selv ønsker. Er du ikke trygg på hælfelling kan jeg anbefale den i havskumoppskriften. (link over her) Det er samme maskeantall i oppskriftene. Jeg har 6 fletter på bråtet på mine sokker.

Fortsett med flettemønster på oversiden av foten og glattstrikk på undersiden. Når sokken dekker ytterste ledd av lilletåen starter du tåfellingen. Prøv å få det til slik at du avslutter flettemønsteret tre omg etter siste fletting. Jeg har brukt samme felling som på ToneM sine sokker, men rundfelling blir også bra. Jeg har 7 flettinger på fotdelen på mine sokker størrelse 38/39.

Hvis du ikke liker å maske sammen tåen kan du gjøre som jeg pleier: Fortsett å felle på hver omg til det er 8 m igjen, trekk tråden gjennom og stram til. Da får du en rundere tå uten "tutter" på siden. Men dette er smak og behag og kommer også an på hva som passer best på din fot.

003

Neste sokk strikkes likt den første, men fletten strikkes over de to siste rette ribbene (+ vrangmaskene mellom dem) på slutten av pinne # 2. Hvis du vil kan du vri fletten motsatt vei. Da holder du de 3 maskene på hjelpepinnen BAK arbeidet mens du strikker de 3 neste.

004

Dette er ikke en komplett oppskrift men mer en forklaring på hvordan jeg har gjort det. Er det noe du ikke får til eller lurer på så gi en lyd.

002

Dette blir det 17. og 18.paret mitt i -alongen. rosasmil


Kommentarer:
Postet av: AnitaK

Takk for super oppskrift *trykker print nå*

23.09.2009 @ 12:22
URL: http://anitakvz.blogspot.com
Postet av: Helene

Kjempesmart med den fletta, genialt enkelt!

*arkiverer for senere bruk*

23.09.2009 @ 12:42
URL: http://heleneh.sprayblogg.no
Postet av: Elin

Supre sokker! Jeg er tilhenger av praktiske og gode raggsokker, og den fletta gjorde susen! Blei med ett mye mer pynta :o)Smart! Kanskje jeg kopierer denne idèen altså.... Klemmer

23.09.2009 @ 13:05
URL: http://www.strikke-eos.blogspot.com
Postet av: Solveig

Enkle og samtidig pyntede sokker er supert. Takk for at du deler ideen. Likte den varianten.

23.09.2009 @ 13:09
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: matja

Kjempeflotte sokker.Takk for at du deler oppskrift.Har lagret den i favoritter.Ha en kjempeflott dag.

OBS!!! Strikkekafe, sjekk bloggen min:)

23.09.2009 @ 13:34
URL: http://matja.blogg.no
Postet av: Torill

Han vill jeg også kalt min verre halvdel..haha!

Flotte sokker da, prodksjonen er alltid stor her på blogen.

23.09.2009 @ 13:40
URL: http://www.honehuset.blogspot.com
Postet av: rigmor

med rekved?? haha.. flotte sokker, og to par på to uker er mer en jeg klarer til tider!! Men rekved? det er nok den beste forklaringen jeg har hørt på det problemet!! Helt enig!

Ha en flott dag!

23.09.2009 @ 16:30
Postet av: Judith

Stilig. Det skal ikke mer til enn ei flette for å gjøre sokkene spesielle. Takker for ideen!

23.09.2009 @ 17:01
URL: http://strikke.blogspot.com
Postet av: Rigmor

Lekre sokker du har strikka :) Nå er det vel tid for å strikke seg varme sokker igjen nå når høsten er kommmet.Ble inspirert av dine sokker.

23.09.2009 @ 18:21
URL: http://mor.josteinroger.com/
Postet av: medina

Tenk at man kan få så fine sokker av vanlig raggegarn. ha en fortsatt fin kveld!

23.09.2009 @ 21:26
Postet av: Elisabeth

Han har da i alle fall tro på dine egenskaper som strikker :) Synes de ble fine de du har fått strikket, men blir litt skremt av at du finner rekved i sokkegarnet. Får da være måte på å produsere billigst mulig..... Hold deg til garn du liker heretter...

24.09.2009 @ 14:38
Postet av: Hobbystua

Superfine sokker,og takker for at du legger ut oppskrift på sokker med fletter.Den skal jeg kopiere og strikke etter.Ha en riktig så fin helg:-)

25.09.2009 @ 16:21
URL: http://hobbystuas.blogg.no
Postet av: Mien

For noen herlige sokker!

28.09.2009 @ 08:22
URL: http://stedetmitt.blogspot.com
Postet av: Monai

Så flotte sokker.Ingen ting er som hjemmestrikka sokker.52 par sokker på et år er imponerende.Å det tror jeg du greier.

30.10.2009 @ 18:10
URL: http://www.monai.net/blog
Postet av: Lisbeth

Jeg holder på med mitt 4. par av disse. Jeg elsker dem! De er enkle å strikke og de ser så mye mer eksklusive ut enn vanlige raggsokker. Tusen tusen takk for at du deler oppskrift på disse.


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits