Labbetusslabber

004

Jeg fant et nytt garn på EuroPris av alle steder. 100 gramsnøster med raggegarn i lekre farger til kun 15 kroner stykket, det var jo nesten for godt til å være sant. Et par (kremt) av hver farge fikk være med meg hjem. Og så var det tid for teststrikking.

Førsteinntrykket var ikke så bra egentlig. Garnet var tørt og livløst å ta i, nesten som opprekksgarn. Det var uelastisk, og tråden delte seg/flusset seg opp mens jeg strikket. Selv om det stod pinne # 3,5 eller 4 på bandolæret ble det veldig slapt når jeg strikket. på pinne # 3,5. Og jeg strikker stramt!

Prøvekluten min ble et par Kerttu'er. Nydelig mønster som er lett både å memorere og å strikke. Fargebildet ble vel rotete, fargeskiftene er veldig korte. Mønsteret ble litt borte, men det var ikke ikke verre enn at jeg fullførte.

004

Så langt kom jeg med ett nøste.

002

Nå er sokkene testet ut over to dager, og de holder bedre enn forventet. De har blitt brukt både i helsesko inne og i vintersko ute, og de ser fortsatt like fine ut. Ingen toving eller nupping, de holder faktisk bedre enn de jeg strikket i Silja. Ikke de varmeste sokkene jeg har hatt på beina, de inneholder jo 40% syntetfibre. Men de slår klart kjøpe-bomullssokkene mine i både varme og komfort. I tykkelse er de midt mellom de tynne strikkestrømpene og raggsokker. Perfekt i vinterskoene mine - jeg pleier å ha to par tynne sokker i dem fordi de egentlig er litt for store. Så her er absolutt et bruksområde!

015

Jeg er i gang med et nytt prosjekt med samme garn, og da bruker jeg pinne # 3. Det ser ut til å  passe bedre til garnet.

003

Fargene er faktisk veldig fine, de er skarpe og klare. Det er vel bare å innse at kameraet mitt er elendig på fargegjengivelse selv utendørs med godt lys. Sukk.

Liten oppsummering:

Pluss: billig, fine farger, siger ikke, (I alle fall ikke så langt. Vi får se etter mer bruk og vask.) klør ikke (det er nok individuelt da)

Minus: korte fargeskift, mye syntet, (20% nylon, 20% akryl) udrøyt, (det trengs to nøster til et par damesokker) litt vondt å strikke med fordi det er så uelastisk og dessuten deler seg

Fortsettelse følger, skal teste disse skikkelig ut før jeg gir meg.  :o)

Kommentarer:
Postet av: Frk.Badegakk

Så greit at du er prøvekanin for oss andre som er veldig mistenksomme da!=D

13.10.2009 @ 16:58
URL: http://frkbadegakk.blogspot.com
Postet av: Solveig

Følger spent med på fortsettelsen - har ikke sett dette garnet i Europrisbutikken jeg pleier å besøke. Får se om jeg må teste det jeg også. Er jo ikke så mye å tape.

13.10.2009 @ 17:32
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: elins strikkeri

Hm dette var interessant, kjekt at du prøver ut garnet!! Alltid litt skeptisk på sokkegarn, er redd det ikkje skal holde!

13.10.2009 @ 17:44
URL: http://Elinsstrikkeri.blogspot.com/
Postet av: lise

Flott du sjekker ut garn før jeg blir smittet av sokkeinfluensaen. *noterer*

13.10.2009 @ 17:56
URL: http://www.lises.net/blogg
Postet av: Hallingdama

Jeg klarte ikke og stå imot fristelsen. Her prøver jeg meg på ei lue.Det blir spennende og se.

13.10.2009 @ 18:05
URL: http://home.online.no/~anmbraat/
Postet av: hannebeate

Så bra med anmeldelse av garn. Det liker jeg! Følger spent med på fortsettelsen.

13.10.2009 @ 19:31
URL: http://www.hanneshage22.blogspot.com
Postet av: hobbyvenn

Så spennende med nytt garn. Må nok ta en tur på Europris... Blir spennende å høre hvordan sokkene blir etter vask. Ønsker deg en fin uke i finværet.

13.10.2009 @ 20:26
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: gunknitter

Hei ! Har nettopp strikka sokkar av samme garn og samme farge. Har lagt dei ut på bloggen min. Eg er ganske enig med deg. Har ikkje begynt å bruke dei enno, men tenker at kvaliteten er vel etter prisen. Kjekt med eit rimelig fargerikt alternativ !

Sokkane dine er flotte ! Du er så flink med mønster og så er du så kjapp !!!!

Ha en fin haustdag vidare !

14.10.2009 @ 10:08
URL: http://www.gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Stine

Har fått et par babysokker til Frøken strikket av dette garnet, men syns det ble for hardt og lite elastisk til en liten babyfot. Ikke noe garn jeg kommer til å bruke til barna i hvertfall.

Men, fargene var veldig fine.

14.10.2009 @ 14:16
Postet av: Lille Rosin

Jeg har kjöpt meg en pose av dette garnet. Har ikke forsökt å strikke noe enda, men hösten er lang.

Har kjöpte flere nöster av det sorte, hvite og röd med plan om genser til åtteringen.

Men jeg syntes det virket veldig lovende utifra hva du har skrevet til kr. 15, - pr. nöste.

14.10.2009 @ 18:57
URL: http://www.lillerosinquilt.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits