Høstsol

Jada, enda mer solsnakk fra meg. ;o)

Jeg trodde egentlig ikke at jeg var værsyk. Født og oppvokst i vestlandets hovedstad har jeg fått regnet inn med morsmelken. Det å ALDRI bevege seg utendørs uten minst en paraply i beredskap sitter i ryggmargen. Og jeg trives i grunnen godt i sofaen med te og strikketøy mens regnet trommer mot vindusrutene.

høst

Men så, etter tre måneder med bortimot sammenhegende nedbør, kom SOLEN. Første dagen var gleden oppblandet med en viss skepsis, og avkommet ble iført regntøy for sikkerhets skyd da vi dro til barneparken. Alt var jo uansett vått, naturen trenger litt tid til å absorbere de mengdene med vann som har bøttet ned i en halv uendelighet. Neste morgen var det overskyet. Akkurat ja, så lenge varte DET finværet.

høst

Men nei, regnet uteble. Og nå har vi våknet til rimfrost på marken og takene, blå himmel og sol i flere dager på rad. Kald, skarp luft river i nesen og biter i kinnene på vei parken, og senere på dagen kjenner man faktisk at solen varmer.  Det er godt å være ute. Jeg kjenner at SJELEN like mye som kroppen suger til seg solstålene. Dette trengte vi! Humøret har steget adskillige grader og energien vender tilbake. Jeg får plutselig lyst til å GJØRE ting, rene vårfornemmelsene! Folk jeg møter ute ser gladere ut de også.

Jeg håper vi får noen flere slike dager så vi kan fylle på batteriene før vinteren. Å gå rett fra regn til snøslaps og sludd er tungt. Kjenner jeg er bittelitt misunnelig på de som har det slik nesten hele høsten. Sol, høstløv i glødende farger, soppturer og bærplukking. Det må være deilig. På dager som i dag forstår jeg de som har høsten som favorittårstid. Naturen er på sitt vakreste like før den går i vinterdvale.

nygardsparkenbergen

(Bildet er lånt herfra: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nygardsparken_Bergen.jpg )

Tror jeg skal ta en dag om gangen framover jeg, prøve å glede meg over det som ER istedenfor å kvi meg til det som nødvendigvis må komme. Det gjelder vel for det meste her i livet, ikke bare for været.

Ha en god høstdag!

Kommentarer:
Postet av: hobbyvenn

Her ble barna utstyrt med regnjakker (og regnbukse i sekkene) i to dager etter finværet kom... Da mente minstemann at det var på tide at de også fikk gå med boblejakker. Vel, det er jo fremdeles nydelig, så det er bare å sanke solstråler mens de enda er her. Merker jeg blir veldig lysten på å starte noe nytt slike dager, så kanskje like greit at vi har litt (mye) gråvær til vanlig. Tenk på den ufohaugen det kunne blitt...

14.10.2009 @ 11:56
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: abbehope

Og husk at været i dag (første vinterdag *grøss*) skal sette standard for hvordan vinteren blir ;)

14.10.2009 @ 14:50
URL: http://strikkegal.blogspot.com
Postet av: enaj/Jane

Så utrolig flotte farver efteråret/høsten har.

14.10.2009 @ 16:11
URL: http://holdmasken.blogspot.com
Postet av: lise

Bergen er en fin by uansett, og fantastisk i finvær! Som deg har jeg kost meg i det fine været vi har hatt i det siste.

14.10.2009 @ 18:57
URL: http://www.lises.net/blogg
Postet av: Ruth Synøve

Ja jeg kan skjønne at 3 mnd med regn må være tungt. Vet ikke hvordan jeg skulle ha holdt ut om det var meg. MEn såå deilig for dere at sola skinner og dere får oppleve høsten på det vakreste.

Det bildet var virkelig vakkert. :D

14.10.2009 @ 19:12
URL: http://rspepa.blogspot.com
Postet av: Hallingdama

Du verden så flott bilde, reine maleriet. Kos deg med natuten før den blir kvit. I disse flotte omgivelsene må du bare " lagre " bildene og ta di fram når det blir mørkest der ute. Ha ein fin høst.

15.10.2009 @ 10:31
URL: http://home.online.no/~anmbraat/
Postet av: Greta

Nydelig bilder. Ein skal leve noe og ta dagen som den kjem og glede seg over livets små og store gleder

Det har vore ein hard seinsommer og høst, men nå kan vi nyte noen fine dager med høstsol. det gjør godt.

Ha ei super helg, den er rett rundt hjørnet

15.10.2009 @ 12:07
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Solveig

Kloke ord - viktig å være tilstede i dagen i dag. Men akk så vanskelig det kan være i blandt. Ønsker deg ei god helg!

15.10.2009 @ 13:23
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: turvid

Ikke lett å se sola i de bildene, men fine var de :)

15.10.2009 @ 23:54
URL: http://turvid.blogspot.com/
Postet av: Margrethe

Ingenting er som høstsol i Bergen etter regn. Det er noe jeg savner, det gyllengulet lyset som kun kan dukke opp i Bergen. Da må jeg på byfjelltur!

Det yret litt til morgenen (knapt nok) så jeg tok med meg regntøy. Vel, det endte med 25 grader og klamt vært. Ikke at jeg klager, men det er en gang lettere å beregne klesmengden i Bergen :)

16.10.2009 @ 03:11
URL: http://blomsterpiken.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits