Hals á la Mimouna

En av de kjekkeste tingene med uvenngarn er at det ikke er krise om det man strikker blir mislykket. Blir det ille nok kan det faktisk vinne hele uvennkonkurransen, hehe. Og blir det bra er det jo helt supert å få til noe brukbart av garn som egentlig var avskrevet. Et perfekt utgangspunkt for å eksperimentere!

Det var mye akryl i esken fra AnitaK, både "ren vare" og i blanding med andre mer eller mindre tvilsomme fibre. Ikke alt fristet like mye. Men jeg fant nå fram heklenålen og lekte meg litt. Begynte med planer om et lite skjerf, men det ble raskt klart at det ville bli vel kort. Så da endte det som denne lille halskragen. Skrev ned mønsteret hvis noen vil lage maken. Du kan få velge garn selv.  *snill* Tror et nøste tynn alpakka hadde blitt perfekt.

013

Lekkert med knallgul T-skjorte, jeg vet det. Men jeg har hjemme-med-forkjølet-barn-dag og hadde i utgangspunktet ingen planer om å leke modell. Og så gadd jeg ikke å skifte. *lat*


Mimounas halskrage

Heklenål # 4.5 og garn som passer til, ca 50 gram. Bruk gjerne garn som er beregnet til pinne # 3 eller 3,5, det blir best hvis kragen ikke er for tykk og fast heklet. 

Legg opp 34 lm, snu med en lm. Hekle halvstaver fram og tilbake, snu hver rad med en lm. Det blir 34 halvstaver i bredden. Hekle til hele stykket måler ca 70 cm. Brett det slik at den ene kortsiden ligger kant i kant med enden av langsiden på den andre siden. Det blir da en spiss foran. Den andre kortsiden skal festes sammen med den andre langsiden på undersiden. (Se på bildet, ikke verdens beste forklating dette her...) Hekle en rad fm rundt det hele gjennom begge lag. Viktig at denne kanten ikke strammer! Fortsett med en rad picoter rundt: *1 fm, 3 lm, 1 fm i første fm hopp over 1 lm* Klipp av tråden og fest godt. Brett ned den øverste kanten som krage, pynt eventuelt med hekleblomster, knapper eller det du vil ha. Ferdig!  :o)

Dersom du vil ha picotkant langs den øverste kanten også må du hekle denne fra vrangen siden den skal brettes ned etterpå. 

009      011  

Kragen går ned i en spiss foran og varmer godt i utringningen.

008

Du kan like gjerne strikke et rektangel med samme mål og hekle/sy det sammen på samme måte. Jeg har tenkt å leke videre med utgangspunkt i denne prototypen.

Jeg er forresten litt overrasket over resultatene fra "pyroman-leken" min under kjøkkenviften. Jeg har tent på tråder av diverse garn for å sjekke ut fiberinnholdet. Og selv REN akryl brenner overraskende dårlig. Med god avtrekk burde det jo flamme opp, men det gjør det ikke. Det smelter ja, men bare akkurat der flammen er. Og straks jeg slukker lightereren slutter det stort sett å brenne også. Bomull er faktisk det som brenner best etter mine erfaringer. Tror kanskje at polyester og fleece er skumlere enn akryl når det gjelder brennbarhet, uten at jeg skal påstå et det IKKE er brannfarlig. Et pelsgarn var også merket med at det var brannsikret. Lurer på hvordan de gjør det? Kanskje jeg har asbestgarn i samlingen min? *grøss* Strømpegarn med nylon i både brenner og smelter, bare sånn til info. Så fordommene mot akryl er kanskje litt overdrevne, samtidig som naturfibre absolutt ikke er brannsikre. Uansett greit å være forsiktig nå når vi er inne i årets verste brannmåned.

Kommentarer:
Postet av: gunknitter

Hei! Eg veit ikkje korleis denne uvenn-greia er, men en ting er sikkert uansett kva garn dei sender deg klarer du å få til noko lekkert !!! Den kragen var rett trivelig ! Har strikka tre krager i det siste (lilla)den der wam-pang-lamb eller noke i den dur. Men no skal eg jammen prøve din variant !

(ps I adventstida er det stearinlys vi tenner, ikkje garn :)))) ha ha *morsom*

Ha en fin dag vidare, og god bedring til barnet :)

08.12.2009 @ 16:03
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: spøt-oline

Denne halsen var kjempefin, Mimouna. Jeg liker enkle og greie prosjekter, og denne skal jeg hekle eller strikke en gang. Takk for at du deler. Ha en fortsatt kreativ adventstid ;)

Postet av: Bodil

Kjempegod ide, med flott resultat :) Eg har laga diverse boleroar med utgangspunkt i eit rektangel. Du kan finna dei på bloggen min.

08.12.2009 @ 19:16
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com
Postet av: Sylke

Det ble fint med bretten øverst. Og en slik krage er jo alltid grei å ha :)

08.12.2009 @ 19:38
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: Renate

så flott den halsen ble! Tror jeg må huske på denne til jeg kommer over julegavestresset med alle gavene jeg må strikke de neste 15 dagene :D hehe...

09.12.2009 @ 00:01
URL: http://therenate.com
Postet av: Greta

hei igjen.

Den halspatenten der likte eg. skal gjemme den i idekassen min. Håper å få tid til å prøve ut nye ting over nyttår. Lageret mitt er nesten tomt.

Denne halsen var ikkje dum. Trenger noe som går ned fremme.

Du er så oppfinnsom

09.12.2009 @ 08:44
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Magiske pinnar

Så fin krage! Denne må definitivt prøvast ut ein gong.

09.12.2009 @ 09:20
URL: http://magiskepinnar.blogspot.com
Postet av: stubbetufsa

Snaisen hals! En slik en vil jeg ha!

Klem!

10.12.2009 @ 17:03
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: Cino

Den halsen var jo kjempefin (men jeg skjønner din aversjon mot acryl....)

Masse flott å se på bloggen din!

17.12.2009 @ 23:45
URL: http://cinosverden.blogspot.com
Postet av: Monai

Denne halskragen likte jeg veldig godt.Ser ut som den er deilig å ha på seg.Tusen takk for at du deler oppskriften.

21.12.2009 @ 12:46
URL: http://www.monai.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits