Strieskjorte og havrelefse

Da var det hverdag igjen. Nesten litt godt. Bare meg og Klumpen hjemme i dag, barneparken stenger når det er under ti minusgrader. I følge langtidsvarselet får vi visst to uker ekstra "ferie" - minst. Ikke akkurat noe å rope hurra for, faktisk kjeder vi oss ørlite. Og gutter som kjeder seg blir veldig kreative med negativt fortegn. Så da gjelder det å finne på noe å aktivisere ham med. Han har alt surret et garnnnøste ørten ganger rundt bordebeina, festelig. Not.

Fruen strikker. Ingen bombe akkurat. Det var mange smårester av ullgarn i noenlunde samme tykkelse i uvennpakken, og det har blitt sortert etter farger som passer sammen. Så langt har det blitt to luer. Pinne # 3.5 og 104 masker.Luestrikking av restegarn er egentlig nokså enkel matematikk. Jeg bruker sånn ca 75 gram til en slik stripete lue i voksenstørrelse. Så da er det bare å finne fram nøster til man har nok. Jo flere farger jo mindre trenger man av hver. Bruk det største nøstet til ribbekant/bunnfarge og strikk striper med resten. Jeg veier aldri garnet, kjenner på nøstet sånn ca hvor mye det er og bommer i grunnen sjelden. Rart det der, for andre ting klarer jeg IKKE å beregne. Eller jo, jeg vet akkurat hvor mye vannkannen skal veie for at det skal rekke til to krus te + full termos. Der treffer jeg vanligvis på milliliteren, hehe. Det sier vel noe om hva jeg gjør ofte. (Te og garn er to stikkord, hvis du lurte.)
Det var en rest rød Artic i pakken også. Den ble til dette pannebåndet. Perfekt Klumpen-størrelse, men vi ble enige om å gi det til en liten venninne. Kanskje han kan få et i blått senere. Etter et par bomturer til frisøren er han nå grundig klippet. Den lange luggen han stadig fikk i øynene er redusert til ca 2 cm, så da blir det heldigvis lenge til neste klipp. Rart hvor store de plutselig blir etter en tur i frisørstolen. Nix mer baby her, vi har visst en STOR gutt. Men det er kaldt på toppen med lite hår, så da trengs det varme hodeplagg.

Her er mønsteret til pannebåndet. Det var kjempelett & raskt å strikke, flere på vei! http://wildyarn.blogspot.com/2006/05/saving-grace.html

Ha en god dag i kulden!  :o)

Kommentarer:
Postet av: malla

Kjempefine luer i reste garn! Håper de ikkje får inneveir i heile dag, kanskje litt uteaktivitet dersom de bur slik til. Ha ein fin vinterdag.

05.01.2010 @ 11:53
URL: http://www.malla-b.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Så flotte de luene ble. Ligner veldig på et eller annet gensermønster fra 70-tallet... Og så fort det går da, jeg tror du strikker litt raskere enn meg :)

05.01.2010 @ 17:05
Postet av: hobbyvenn

Fine og varme luer ser det ut som. Flott pannebånd også. Ser ut som det blir lite parkvær fremover ja, men det er jo flott da. Tørt og kaldt, slett ikke vanlig kost her vest det nei...

05.01.2010 @ 17:22
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Bodil

Her var det mukje fint, og det gule sjalet vart jo flott :)

05.01.2010 @ 20:01
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com
Postet av: Felisi

Herlige luer!

Det er noe til deg i bloggen min :)

07.01.2010 @ 15:31
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no
Postet av: stubbetufsa

Nei, se der har du produsert massevis av plagg igjen! Du imponerer!

Pass på deg sjøl i kulda!

07.01.2010 @ 16:04
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: Greta

hei på deg. Man rekker vel ikkje å surfe på så mange blogger, når man strikker så masse som du gjør :=).

Du tryller jo frem det ene etter det andre av det merkligste garnet. Og alt er kjempefint.

Ha ei flott helg, for den starter vel i morra

07.01.2010 @ 17:08
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Sylvia

heisann og godt nyttår til deg!

Tenk at du fremdeles baler med uvenn-garnet ditt. tar det aldri slutt??

Luer, ja. Det er greit med slike småting innimellom de store prosjektene. Har noen store prosjekter som venter, og da må jeg forte meg til å gjøre flest mulig først. (hadde jeg bare klart å holdt meg til en ting av gangen)

07.01.2010 @ 17:18
URL: http://sylvez.blogs.no
Postet av: Hobbystua

Hei og et riktig godt nytt år til deg. Ja her har du strikket mye fint siden mitt siste besøk her. Du holder på med uvennskapsgarnet og kreerer jo så mye fint av det. Vil du ha mere??

Det gule sjalet under her er jo bare nydelig.

Ønsker deg en riktig fin helg:-))

07.01.2010 @ 19:57
URL: http://hobbystuas.blogg.no
Postet av: Solveig

Det var fine luer. Du har så mange godt ideer til småprosjekter - noe som passer utmerket når man skal prøve å utrydde deler av det store lageret.

Ha en riktig fin innedag i kulden - er jammen glad for at ikke skolen stenger....

08.01.2010 @ 09:52
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: frøken ij

Så flotte luene ble :) God på begrening du altså. Jeg er en tilhenger av vekta, er nok ikke like god ;) Ble jo i grunne k(g)ult det sjalet under da, selv om det nesten er så kunstig som man kan få det.. Ha en flott helg! :)

08.01.2010 @ 11:36
URL: http://frokenij.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits