Chemo caps til St. Olavs Hospital

For en tid tilbake var vi mange som strikket luer til SUS. http://luesus.blogspot.com/

I år strikker vi luer til St.Olavs Hospital i Trondheim. Det er Wims som arrangerer dette inne på HobbyBoden, og alle som vil kan delta.  Som en liten "gulrot" blir det et hespe Woolmeise i premie til den som strikker flest luer + et annet nøste av samme garn til en tilfeldig uttrukket av deltakerne. Link til konkurransen: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=50076 Luene må sendes inn innen utgangen av mars 2010. Bare luer som er produsert i mellom 09.11.2009 og slutten av mars 2010 teller i konkurransen, men man kan sende inn luer som er laget tidligere også.

Luene må være myke og ikke klø, så syntetisk/bomull/ekstra myk ull eller alpakka kan brukes. De kan strikkes, hekles, sys eller lages i andre teknikker.

Jeg fant to påbegynte nøster i uvennsekken min. Det ene var i lys beige/of-white ull/akrylblanding og det andre i rød superwash-ull. Begge var myke og gode, så nå har de blitt til to helt enkle luer i glattstrikk. Tenkte først å pynte dem med noe, men det kan sikkert være like greit med helt enkle luer uten for mye dill. Da er de mer anvendelige også.Denne er såpass lang at den blir litt baggy. Eller så kan man brette vrangborden dobbel. Voksenstørrelse.Denne passer akkurat til Klumpen. Det røde nøstet var ikke så stort, så da ble det en barnelue.

Begge to er strikket på pinne # 3,5 ovenfra og ned. Nå skal de bare vaskes så er de klare.  :o)

Jeg fant to andre luer som også skal få være med. De ble strikket i desember og skulle egentlig bli gaver. Victorialuen ble for stor til mottakeren, hjerteluen hadde feil farge i følge Gullklumpen. Så da får de flytte til Trondheim og forhåpentligvis få nye eiere der.

    

Begge luene har vært blogget tidligere, så da blir det bare små bilder i dag. (De blir store hvis du trykker på dem da.)

Kanskje du også vil bidra med noen luer? De blir satt stor pris på!

Kommentarer:
Postet av: hobbyvenn

Skal si du er luemodus for tiden! Så kjapp og flink du er. Flotte luer både disse og de i innlegget under. Blir nok både nødvendig og populært i denne kulden. God helg!

08.01.2010 @ 14:46
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Lykkelinn

Vet du, jeg så et program i julen om ildsjeler som gjorde ting for andre - som sto i bitende kulde og serverte suppe til uteliggere eller meldte seg som besøksvenn på sykehus. Fikk en voldsom inspirasjon til å bidra, om enn bare med noe lite. Dette er midt i blinken for meg!! Nå har jeg både meldt meg inn som bruker på Hobbyboden OG meldt meg på som luestrikker. Alt takket være deg!

08.01.2010 @ 14:47
URL: http://lykkelinn.blogspot.com
Postet av: Moan

Takk for tipset!

Da er det bare å grav i bunken og finne noe deilig garn og fine oppskrifter!

God helg!

08.01.2010 @ 14:51
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com
Postet av: syglad

Her var det masse flotte luer..

Ønsker deg en fin kreativ helg i kulden :-)

08.01.2010 @ 17:07
URL: http://syglad.blogspot.com
Postet av: Krøllemikkel

Så mange flotte luer!

08.01.2010 @ 17:26
URL: http://krollemikkel.blogspot.com/
Postet av: Hanne

Nydelige luer.Dette er et supert tiltak synes jeg, og jeg er så lei meg for at jeg ikke kan være med selv. Siden jeg jobber på St.Olavs har det vært veldig gøy å bidratt med noen luer, men jeg har begynt på videreutdanning og det krever sitt, og når jeg ikke kan ta meg tid til å strikke en haug med luer føler jeg at jeg ikke kan bli med. Men stå på til dere som er med, kjempe bra damer :D

08.01.2010 @ 17:56
URL: http://hannes-strikkerier.blogspot.com/
Postet av: Elisabeth

Kjempefine luer som alltid, og for luedronningen mimouna er dette det perfekte tiltaket å være med på :) Ha en flott helg!

08.01.2010 @ 21:12
Postet av: hannebeate

Lekre luer, til en kjempegod sak!

09.01.2010 @ 20:19
URL: http://www.hanneshage22.blogspot.com
Postet av: Saria

Superflotte luer! Ha en flott helg videre :)

09.01.2010 @ 22:46
URL: http://www.saria.me
Postet av: ajende

For en hærlig blogg dette var. Og flotte luer du lager. Nå skal jeg jammen få unna noe restegarn her.Fikk inspirasjon nå.

10.01.2010 @ 11:03
URL: http://hekleriet.blogg.no
Postet av: Brit

Hei til deg. Du har sikkert fått mange fra før, men dette er en av mine favoritt kreative blogger og jeg har derfor lakt en slik award i bloggen min med litt skryt av deg:)

Ha en deilig søndag:)

10.01.2010 @ 12:48
Postet av: daria

kjempefine luer til et godt formål:)flink er du:)

10.01.2010 @ 16:55
URL: http://denlillerose.blogspot.com
Postet av: AnitaK

Så fine luer du har strikket! jeg har ett par på pinnene til samme formålet, men kjenner at luer ikke går så fort lengre.. men skal ta meg selv i nakken og fullføre. ha en flott dag, klem

12.01.2010 @ 09:27
URL: http://anitakvz.blogspot.com
Postet av: ElisabethMD

Godt nytt år! Takk for hyggelig kommentar i bloggen min! Kanonkulene og de andre godbitene var snadder, men det blir litt som med julekakene, man glemmer de, og så blir de liggende.

Kjempefin innsats du gjør med luene, bøyer meg i støvet for det!

12.01.2010 @ 22:01
URL: http://elisabethmd.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits