Flere luer til St. Olavs Hospital

Hvis du ikke har fått med deg innsamlingen kan du lese om den her: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1262955542_chemo_caps_til_st_ola.html#comment

Jeg har strikket 3 nye luer, så nå har jeg 7 totalt. Tror ikke jeg er den som har laget flest, det er mange engasjerte bidragsytere. Kjempeflott!Den grønne luen er strikket av et nøste tynn superwash-ull, tror det er det samme som det røde jeg alt har strikket opp. Nøstet så helt fint ut, men under et glatt ytre skjulte det seg opprekksgarn med knuter i. Jaja, luen ble ferdig den og ikke så verst. Å feste tråder har man da erfaring med etterhvert, hehe. Etter en vask tenker jeg den blir glatt og fin.

Frk. Badegakk/Lena har laget en fin oppskrift på heklete rosetter. http://frkbadegakk.blogspot.com/2009/05/en-blomst-som-aldri-visner.html Jeg hadde for lite garn, så min versjon ble mye mindre. Jeg måtte rekke opp igjen og gjøre såpass mange endringer at jeg nok ikke kan skryte på meg å ha heklet en av hennes evighetsblomster. Men den ble jo ikke så verst likevel?

Jeg synes denne fargen er vel skarp, men Gullklumpen likte den. Og hun har vanligvis bedre peiling enn meg, så da så. Luen ble i alle fall godkjent. :o)Neste lue er strikket av BEVER fra SparKjøp. Gammelt garn som ikke finnes i handelen mer, dette har jeg arvet. Det består av akryl og "syntetiske fibre" som jeg tipper er hovedsaklig viscose. Det kjennes i alle fall sånn ut. Garnet har jeg fått fra en eldre dame som synes det er fint at jeg strikker til gode formål. Hun har massevis av smårester liggende og er nok samme type som meg som ikke klarer å kaste garn. Et helt nøste + en liten rest ble nok til en ribbestrikket lue med blomst.Jeg har mange smårester av akryl liggende. Det grønne og hvite her er rester etter henholdsvis Victoria-luen og den hvite ribbestrikkete som mamma adopterte. Det grå fant jeg i posen sammen med BEVER-garnet i luen over her. Tre små rester holdt akkurat til en glattstrikket lue størrelse Klumpen. Jeg var litt i tvil om denne ble bra, men i følge frøken Dings var den kjempefin. Nok en bekreftelse på at det er FARGER og utseende som teller, ikke fiberinnhold. Det er det visst stort sett bare vi strikkere som er opptatt av.

Ren akryl klør ikke, så det synes jeg fungerer greit. "Pusegarn" styrer jeg unna, alt hårete garn vil nok irritere uansett om det er syntetisk eller naturfibre. Så alle luene mine blir "klø-testet" før de blr lagt i haugen. Superwash-ull synes jeg også går greit, men luene jeg har strikket i ubehandlet ull bør nok få andre eiere.Her er alle 3 på ett brett. Klumpen vil også være med;  - "Du kan ta bilde av hendene mine mamma."  Men å være modell med lue på hodet nekter begge ungene nå. Og luer liggende flatt på et bord ser stort sett teite og uformelige ut. Må visst skaffe meg et utstillingshode etterhvert.

Jeg tenker at disse luene blir delt ut på sykehuset, og de skal vel stort sett brukes innendørs av mennesker som har mistet håret. Derfor har jeg fokus på at de skal dekke godt og ikke være for voldsomme i mønstre og farger. Strikker dem litt lange så de går ned over ørene og unngår hullmønstre. Men alle slags mennesker får jo kreft, så smaken er nok like variert blant dem som hos folk ellers. Tenker å strikke litt herre/gutteluer nå, det kom mest dameluer forrige gang vi hadde en slik innsamling. Gutta må jo få de også!


Kommentarer:
Postet av: Hanne

Kjempe fine luer, disse blir kjempe nyttige :D

16.01.2010 @ 13:24
URL: http://hannes-strikkerier.blogspot.com/
Postet av: Siv

Kjempe fine luer til et veldig godt formål ...

Hmm har faktisk ikke hørt om det før.. Lagrer adressen så får vi se om jeg og kanskje lager no :)

Ha ei hærlig helg !!

16.01.2010 @ 13:25
URL: http://sivangj.blogspot.com
Postet av: Frk.Badegakk

Jeg synes luene dine ble kjempefine, og blomstene ble knall! Synes godt du kan skryte på deg en evighetsblomst. Nydelige luer, til en veldig god sak!=D

16.01.2010 @ 14:48
URL: http://frkbadegakk.blogspot.com
Postet av: hobbyvenn

Veldig smart med gutteluer ja. Ser der jeg er, så har de aller fleste jentene parykk (men noen foretrekker luer, spesielt om natten), men guttene går uten. De hadde nok likt en lue på toppen de også...

16.01.2010 @ 15:54
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Flotte luer, og blomstene var vakre. Den grønne lua er veldig lik en som jeg nettopp har strikket (kommer på bloggen i løpet av morgendagen). Stå på, det er virkelig et godt formål og du er den rette til å strikke store mengder med luer ;) Ha en fin helg videre!

16.01.2010 @ 19:16
Postet av: Marita

Masse flotte luer, god innsats, synes nå jeg. Supersøte armbånd også.

17.01.2010 @ 10:08
URL: http://maritashandarbeid.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits