Kul eller kånete?

Jeg har begynt å studere luer igjen, på bussen og på vei til og fra barneparken. Med både barneskole og videregående på strekningen blir det noen luer å se på. I det siste har det vært få bare hoder, brrr...

I dag satt jeg bak en godt voksen dame på bussen. Hun hadde på seg en tykk lue i flerfarget garn med hekleblomster. Fine farger på garnet, og luen var helt enkel i dobbel perlestrikk med en liten vrangbord. Blomstene var ensfargete i noen av fargenyansene i garnet. Det burde jo være en helt OK lue det?

Nix. Den så skikkelig kånete ut, selv bakfra når man bare så hodet og skuldrene. Og dermed brukte fruen resten av bussturen til å filosofere over hvor linjen går mellom kul og - ja nettopp - kånete. Hadde luen sett bedre ut på et annet hode? Den skar seg totalt med fargene på den rutete kåpen hennes, men det er neimen ikke alle komboer tenåringene går med som matcher like bra heller. Måten hun hadde tatt den på seg på? Hadde den sett bedre ut hvis den hang litt tungt bakpå hodet?

Tror faktisk ikke det. Den var rett og slett bare helt feil. Og jeg kjenner jeg er superfrustrert over å ikke kunne sette fingeren på HVORFOR.

Den grønne luen jeg var i tvil om noen i det hele tatt kom til å bruke blir visst drukntet i komplimenter på skolen i følge tenåringen. DEN er åpenbart KUL. Luen jeg strikket i gårkveld (eller i natt) mens jeg så på Hercule Poirot som løste mordgåter trodde jeg var en innertier. I dagslys ser den jammen kånete ut. Sukk.

Kan noen gi meg fasiten på hvor forskjellen ligger? Da blir jeg glad!

Til slutt en lue fra Ravelry-prosjektlisten min. I grunnen greit å ha noen bilder å plukke derfra, hehe. I dag har jeg nemlig ikke strikket ferdig noe.Hollywood Hat er strikket av diverse tråder uvenngarn i ymse kvaliteter. Det som - bokstavelig talt - stikker seg mest ut er en rest Hollywood, glitrende 80-talls nylon/akryl-pusegarn. Denne var jeg veldig i tvil om, men den ble faktisk fin. Fargene var nydelige sammen, og det syntetiske ble nesten borte i all ullen. Den sitter godt på hodet og er tykk, varm og deilig.

Her er utgangspunktet:

 

Kveldens prosjekt er et par votter. En annen mamma i barneparken sukket henført over Klumpens restegarnsvotter. De var så fiiine, tenk om hun hadde kunnet strikke slike. Vel, JEG kan. Så da blir dagens par rosa. :o)

Klumpen skal få noen ekstra par han også, men i dag har jeg vasket så da er forhåpentligvis morgendagens forbruk sikret. Og så skal jeg hekle blomst til kåneluen min. Sukk. Den går kanskje på neste års messe på eldresenteret?

Ha en fin tirsdagskveld!


Kommentarer:
Postet av: anlen

Det er skikkeleg vanskeleg med luer! Dei kan nok oppføre seg ulikt frå hovud til hovud også, slik at eg ikkje ser bra ut i den samme som du hadde sett kul ut i:)

19.01.2010 @ 23:04
URL: http://anlenblogg.blogspot.com
Postet av: irene-w

*he-he* Jeg studerer også luer, men i dag var det bare 2 luer å se på :-/

Det begynner visst å bli varmt! :-)

20.01.2010 @ 09:22
URL: http://www.irene-w.no
Postet av: hobbyvenn

Hehe, ikke lett det der nei. Jeg har nettopp strikket et par pulsvarmere jeg likte så godt, men de var det ingen av tenåringene her i huset som falt for... Hvorfor? vel, de var visst for stilig eller pyntet eller noe... Åsså var de rosa... (som for en dag siden var den ultimate luefargen for begge to... sukk, ikke lett nei...

20.01.2010 @ 10:47
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: matja

Ikke lett det med luer.Jeg synes jeg ser konete ut i alle slags luer,selv om de ser flott og moderne ut på andre:)Har desverre ingen fasit:)

Luen er kjempefin og votte strikking er noe som står på listen min.Ha en strålende flott dag:)

20.01.2010 @ 12:44
URL: http://matja.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits