Den kreative timen

Ser ut som dette er den tiden på døgnet da jeg er mest kreativ. Ikke så rart kanskje, det er vel omtrent eneste tidspunktet jeg får sitte i fred, hehe. De søte små (og store og) sover søtt.

Prinsessevottene ble for store. Jeg så det før jeg gav dem fra meg, så nye ble påbegynt øyeblikkelig og straks. Egenkomponert mønster, flerfarget Safir-garn og strømpepinner
# 3.5. Og litt mer fornuftig farge på heklekanten. Hvis noen lurer: Hekle en runde fastmasker rundt hver maske i oppleggskanten. fest med en lm. *4 st i neste m, hopp over 1 m, 1 fm, hopp over 1 m*  (Masketallet må gå opp med 4.) Denne kanten er ikke særlig elastisk, så pass på at den ikke blir for stram!Klumpens votter er forøvrig LYSEGRÅ og lysegrønne nå. Og pent tovet. Han fikset begge deler selv, med hendene utenfor akebrettet på vei hjem fra parken. Deilig, sleip skitten snø blandet med salt gjør underverker for nystrikkete votter. Haha.

Og så skal dere få se tørkestativet mitt:Haugen på spisebordet er endelig vasket! Tror jeg har gjort en mann lykkelig... *flau*

Ikke verdens beste bilde, men noen ting kjenner den observante leser kanskje igjen?  ;o)

Langluen er ny. Den ble til av de aller siste restene av ullgarn fra begge uvennpakkene. Noen litt mindre ullne rester fikk også bli med. Utrolig hvor mye jeg fikk strikket av det garnet, tviler på om jeg hadde klart å stappe alt ned igjen i Norgespakken. AnitaK må inneha norgesrekord i garnkomprimering! Nå har jeg litt Babyull + to knøttsmå nøster i sennep og knallgul igjen. De passet ikke inn her, så de får bli til noe annet. Og så har jeg fortsatt litt pusegarn og bomull da. Jobber med saken!  :o)

Luen er strikket uten oppskrift. Jeg startet med de aller minste restene, noen av dem var bare på et par meter. De største nøstene delte jeg opp og fordelte for å få litt bedre sammenheng. Hele luen er strikket i tynne striper, stort sett en omgang av hver farge. Da gikk det greit å putte inn noen litt uvanlige fargekombinasjoner og likevel få en OK helhet.Restene fra vottene lå fortsatt på stuebordet, så de endte visst opp i luen de også. Dusken er ikke skitten, den er laget av et mininøste med tweed-aktig garn. Akkurat stort nok.

Hele herligheten er strikket på pinne # 3.5, og jeg festet trådene etterhvert. Lurt, for det ble MANGE av dem... Den passer til både meg og til Klumpen takket være en veldig elastisk og lang vrangbord.

Da finner jeg loppekassen! Ha en god natt og en super helg!


Kommentarer:
Postet av: Frk.Badegakk

Så produktiv du har vært! Og vottene i innlegget og under ble veldig søte. Synd hvitt ble grått da, - men jeg antar du så problemet før det oppsto;)

23.01.2010 @ 11:09
URL: http://frkbadegakk.blogspot.com
Postet av: Hanne

oj, så flittig du er. Prinsessevottene ble nydelige. Likte brytningen med den mørke hekla kanten.

God helg=)

23.01.2010 @ 11:53
URL: http://hanne-hus.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Det er jo godt å finne et tidspunkt på døgnet hvor man kan dyrke sine interesser, håper bare du ikke er så altfor trøtt dagen etter da.. Fin langlue!

23.01.2010 @ 12:14
Postet av: abbehope

Artig lue! Begynte du i spissen eller med vrangborden?

Teppet mitt er ikke blokket etter det ble ferdig, men noen av lappene ble blokket før montering for at de skulle få riktig størrelse. Hovedproblemet er at mønsteret gjør enkelte lapper skjeve og gir ulik elastisitet og størrelse... Sånn kan det gå når man ikke ha noen like lapper! ;)

23.01.2010 @ 21:21
URL: http://strikkegal.blogspot.com
Postet av: Marianne G

Så mye flott du har laget. Særlig prinsessevottene var herlige. Ha en fortsatt fin helg

23.01.2010 @ 23:34
URL: http://marianne.fikleriet.net
Postet av: Greta

hei på deg. Takk for tipset, men det var litt synd at eg ikkje hadde med pc en og ikkje såg kommentaren din før eg kom heim. På den annen side, eg er heilt blakk. Klarte å få kjøpt noe billig garn og mye dyrt garn.

Den langlua vart kjempetøff. Vottene til klumpen blir ekstra gode og varme da.Siden han tovet dem sjølv.

Når det vert pasue i oppdraga mine sikert ein gong utpå våren, skal eg ta fatt på restegarnet eg og.

Ha ei fantastisk uke.

24.01.2010 @ 20:52
URL: http://gretashbby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits