Kånemor og fire små

I uvennpakken min var det diverse nøster med Babyull og strømpegarn.  Ida eller Slja eller noe slikt sier fingerfølelsen. Bortsett fra babyullen var alt nøstet opp med tre tråder sammen. Mye arbeid å snurre trådene fra hverandre igjen, men jeg ville bruke det enkelt. Og heldigvis at jeg gjorde det, for noen av nøstene var skikelige lure-nøster. De var ensfargete utenpå og satt sammen av mange korte tråder i ulike nyanser inni. Noen har sikkert hatt en plan med det, men for meg ble det en ekstra utfordring. Hva gjør man med mange tråder på bare noen meter hver + noen hele nøster? Jupp, da strikker man luer. :o)

Noen mønstre vender jeg stadig tilbake til. Gros djevlelue er et av dem, til tross for det ikke spesielt koselige navnet. Det er rett og slett verdens beste babylue. Kjapp og lett å strikke, trekker lite garn og sitter perfekt på hodet. Og selv om dette tradisjonelt er en guttelue er den lett å "feminisere" så den passer like godt til småjenter. Her finner du oppskriften: http://grosblog.wordpress.com/2007/01/18/her-er-den/Luen Dukkeba har på seg er den minste, ca 6 mndr. De andre er vel ca 9 mndr. Pinne # 3 og 3,5 på alle 4, jeg strikker fortsatt stramt.

Og så var det kåneluen jeg stadig utsetter å blogge. Den ble fullført under en ny episode med Poirot, så kanskje jeg skulle kalle den Agatha etter krimdronningen?  :o)Er den ikke lekker?  *fnis* Men den er i alle fall varm og myk. Får se hva jeg gjør med den, foreløpig ender den på loftet.
Fargene ble forresten VERRE med blitz enn i RL. Trodde ikke det var mulig med akkurat denne, hehe.

Bildet nederst i hjørnet er alt som er igjen av garnet etter alle disse luene. Det ender nok i samleposen, hvis det ikke blir en ny hekleblomst da.

Alt i alt ganske fornøyd med denne ladningen.  :o)

Kommentarer:
Postet av: Hege81

Så flotte luer. Djevelluene er så utrolig flotte, og perfekte passformer på de :)

26.01.2010 @ 13:46
URL: http://hegesminiverden.blogspot.com
Postet av: Siv

Ja djevel luene er virkelig flotte

Har en del nøster med baby ull liggende selv.. Får se hva som blir av dem etterhvert.. Og er kanskje på tide å ta en titt i søppelsekken med masse forskjellige garn jeg har arvet .. Mye spennende i den vet jeg :)

Ha ei hærlig uke !!

Klem fra Siv

26.01.2010 @ 13:57
URL: http://sivangj.blogspot.com
Postet av: gunknitter

Er så imponert over deg, jente ! Alt du får til av ingenting og så løyver du også !!!! Det er det eg har sagt, du kan trylle !!

Den Kånelua var skikkelig knæsh (er det det heiter ?)En kan vel ikkje seie knæsh om kånelue, eller. Kunne godt ha tenkt meg den :)

26.01.2010 @ 14:23
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Moan

Denne oppskriften sparer jeg!

Det har kommet en småbaby som kanskje kan trenge slikt.

Likte kånelua.

26.01.2010 @ 17:15
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com
Postet av: Smarie

Her var det mye flotte luer, både for store og små ;o)))

Postet av: Martha Joy

Djevleluene var nydelige :)
Jeg tror kanskje koneluen din ville blitt finere uten blomst, jeg. Eller kanskje med en blomst i andre farger, som likner mer på fargene i luen.

26.01.2010 @ 20:45
Postet av: Tina

Det ligger en award til deg på bloggen min! Den får du fordi det alltid er så hyggelig å titte innom bloggen din! Du lager så mye fint og spennende!

26.01.2010 @ 22:05
URL: http://strikketistrikk.blogspot.com
Postet av: mimouna

Tina: Tusen takk for awarden! Har vært på besøk i bloggen din, men jeg fikk ikke legge igjen kommentar der.

26.01.2010 @ 22:47
URL: http://www.mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Synnøve

Så flotte babyluer. De er min favoritt også. Så mange variasjonsmuligheter og så sitter de så godt på hodet. Prøvde meg på sånn feste som aviatrix hat har sist, da jeg fikk tilbakemelding om at denne hadde det perfekte feste for babylue. Har ikke fått spurt om det funket like bra på Gros djevellue.

Ha en kreativ uke.

27.01.2010 @ 09:10
URL: http://www.synnove.de/blog
Postet av: Tina

De er skikkelig fine de djevelluene! Burde strikke noen av dem - har litt babyullrester i lageret! Vet ikke om jeg har sagt fra før (tror ikke det) - jeg har en award til deg på bloggen min!

28.01.2010 @ 09:00
URL: http://strikketistrikk.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits