Aldri uten en tråd

Jeg har hoppet på noe alonger likevel jeg, men av en litt annen type enn i fjor.

Lille Rosin arrangerer noe hun kaller Lille Rosins Hobbykalender.  Vi får mønstre eller ideer til småting i ulike teknikker og velger selv hva vi vil lage. Nokså fritt med andre ord. I januar kan vi strikke pulsvarmere med Hello Kitty, sy lommetørkleetui eller lage maskemarkører.

Jeg har store planer om pulsvarmere da. Og så skal dere få se Mimouna'ske maskemarkører:Jada, en tråd med løkke på. Veldig enkelt og funker som bare det. Strikker jeg den fast er det bare å klippe den av etterpå, og det er ingenting hardt som henger og dingler og kommer i veien når jeg strikker. Trenger jeg flere tar det et par senutter å lage dem, og det er heller ingen krise hvis de blir borte.

Jeg er i grunnen veldig glad i trådrester jeg. De kan brukes til mye rart. Jeg samler alle fra strikkeprosjektene mine i en pose, og her får du se noe av det de kan brukes til.

De korteste trådstumpene blir som sagt maskemarkører, det trengs bare noen få cm til en slik. Litt lengre trådstumper ender opp som snorer i merkelappene mine.Jeg sparer på papp fra diverse esker og emballasje. Både ensfarget og mønstret går bra. Så skjærer jeg den opp i passe store biter og lager motiv med en utstanser. I det ene hjørnet lager jeg hull med en spiss nål, og så trer jeg i en tråd. Har jeg en rest fra selve prosjektet bruker jeg den, ellers finner jeg noe som passer i posen min. Enkelt og greit. På baksiden skriver jeg fiberinnhold og vaskeanvisning.

Enda lengre tråder blir blomster. Her er et utvalg av rester fra uvennprosjektene mine:Regner med å finne noe til brodering av Kitty i posen min også. Og så trenger jeg jo to tråder til å sette tommelmaskene på. Ungene forsyner seg i posen hvis de vil tvinne snorer eller lage andre småting. (Å røre mammas garn ellers er STRENGT forbudt nemlig!)Luen ved siden av "godteposen" er i størrelse ett år til sammenligning. Den er ikke vasket og blokket enda, så merkelappen må nok av igjen. Nytt lueinnlegg kommer om ikke så lenge! :o)

Hva gjør DU med trådstumpene dine?

Kommentarer:
Postet av: Marihøna

Utrolig hva man kan bruke trådstumper til! Jeg pleier å kaste de, men vurderer nå å begynne å spare på de jeg også :)

Ha en fin dag - med eller uten en tråd ;)

Postet av: Lykkelinn

Her brukes trådstumper slik som hos deg - som maskemarkører. Funker som bare rakkern, og mye bedre enn sånne kjøpte markører som bare henger seg fast eller er i veien for meg!

... men jeg må nok innrømme at når jeg har festet hundreogåttåfjørti tråder på et prosjekt, så synes jeg det er litt tilfredsstillende å kunne kaste hele haugen. Da snakker jeg kortere stumper, altså. Kan det snurres opp til en liten ball, havner det i en pose sånn som hos deg. Man vet jo aldri når man kan slumpe til å trenge en tråd?

26.01.2010 @ 11:27
URL: http://lykkelinn.blogspot.com
Postet av: AnitaK

Ok, jeg innrømmer det tvert, jeg kaster alt som heter trådstumper... om de er litt større så blir de tatt vare på da... Du er jo som alltid ett forbilde ser jeg. Nå lurer jeg på om jeg ikke snart må samle på alt i tilfelle jeg en annen gang skal sende en pakke som trenger litt fyll her og der :) Har tydeligvis ett rykte å forsvare. Men esken din var vel av den ekstreme sorten, jeg har aldri før eller etter pakket sååå tett :) Ha en flott dag, klem

ps. den stripete lange luen var råstilig!!!

26.01.2010 @ 11:53
URL: http://anitakvz.blogspot.com
Postet av: Benedikte

Slike maskemarkører sverger jeg også til. Har noen med perler og slikt på, men klarer liksom ikke å bli helt venn med de.

26.01.2010 @ 11:55
URL: http://www.kbbentsen.wordpress.com
Postet av: Maria

He,he...se der ja. Her går alle garn stumper i søppla, men jeg ser jo at det går å bruke dem også:-)

Den maskemarkøren,likte jeg godt da. Har jo selv brukt trå for å merke av,men da har jeg kun lakt tråden mellom to masker,å da sier det seg selv at sannsynligheten for at den faller av er rimelig stor. Har ikke tenkt tanken engang at man kunne knyte løkke. Helt supert. Takk for godt råd.

26.01.2010 @ 12:08
URL: http://hobbyfruen.blogspot.com/
Postet av: Frk.Badegakk

Hihi! Sånne markører har jeg og!

26.01.2010 @ 12:53
URL: http://frkbadegakk.blogspot.com
Postet av: karna

Sånne maskemarkører bruker jeg også, sånne pynteting synes jeg blir i vegen. Jeg fester som regel en tråd ved begynnelsen av arbeidet og lar den følge oppover. Da har jeg oversikt over hvor langt jeg er, økinger/ fellinger og til slutt klipper jeg opp festeløkka og bruker tråden igjen ,-)

26.01.2010 @ 13:22
URL: http://www.hobbyhule.blogspot.com
Postet av: stubbetufsa

Hei! Helt enig!

Maskemarkører av alle slag har en tendens til å henge seg fast i arbeidet!

Jeg har også garnrester som maskemarkører! Absolutt!

Det med å bruke dem på merkelapper, var jo lurt. Jeg samler også på papp av alle slag!

En gang brukte jeg mengdevis av garnrester hulter til bulter som fargeglade frynser rundt kanten på enkle hvite tøvde luer. Hadde frynsene på før toving.

Blir det for mye garnender, kan de brukes som fyll i nåleputer, hjerter og sånne smådaker!

Klem!

26.01.2010 @ 14:09
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: Lille Rosin

Takk for et utrolig inspirerende maskemarkør-innlegg. Jeg også kaster mine trådrester, men har blitt veldig glad i mine....... nei, dette stryker jeg ut og skal heller ta meg i nakken og lage et blogginnlegg.

Må jo følge opp selv også.

Takk skal du ha iallefall.

27.01.2010 @ 20:10
URL: http://www.lillerosinquilt.blogspot.com
Postet av: Solveig

Et innlegg etter mitt hjerte. Ingenting slår trådstumpene som maskemarkører. De andre ser bare ut til å være i veien. Ikke det at jeg har prøvd.....

Tråder som er igjen etter at jeg har festet havner som regel i søpla, men alt som er lenger enn en meter blir lagt i en pose slik som hos deg.

29.01.2010 @ 09:22
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: mereteveian

Den maskemarkøren skal jeg adoptere! Har alltid en for hånde på det viset ;-)

07.02.2010 @ 06:31
URL: http://mreteveian.blogspot.com/
Postet av: Mina Elina

ja du kan strikke du du er jo en mester!!!

Men en ting jeg lurer på om det er åssen man lager løkker på en tråd sånn at det ser ut som små knuter/fletter.åssen gjør man det???

kan du være så snill å si meg det hvis du greier å lage det da klem fra Mina

28.02.2010 @ 21:18
URL: http://minaelina.blogg.no
Postet av: Be-ty

Her var det mange gode idèer! Maskemarkøren var super, jeg bruker små sikkerhetsnåler. De med perler og pynt er jo kjempesøte, men helt ubrukelige ;)Og de små kortene var jo geniale, istedet for bare å legge ved en gul lapp.

Takk for tips!

01.06.2010 @ 10:14
URL: http://www.minhobbyblogg.sprayblog.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits