Spiderman og elgen

En fornøyd fireåring kom hjem fra Paris med ny Spiderman-sekk. (Og det meste av andre Spiderman-effekter som er i salg også, sukk.) Glad og fornøyd dro han på besøk i barnehagen med flaske og matboks i nyervervelsen.

I garderoben hang snertne tursekker på rekke og rad, og stakkars Spiderman falt rask gjennom i det selskapet. Han hadde verken brystreim eller hoftebelte. Så da var det ut på shopping igjen.

I" gamle dager" ville jeg ha gått til nærmeste sportsbutikk og bedt om råd. Men nå er det 2010, så fruen dro rett hjem og slo på pc-en. Der ble det raskt klart at det var en ELG vi trengte. Best i test omtrent alle steder. Så elg ble det. Etter å ha sjekket på nettet hvilken butikk i nærheten som hadde den inne, selvsagt.Foreløpig lever de to i hamoni. Den ene blir nok tursekk mens den andre får være til-og-fra-sekk.

Rart hvordan internett styrer flere og flere avgjørelser i dagliglivet. Vi vekslet jo ikke et ord med noen i butikken, valget var gjort på forhånd. (like greit egentlig, siden de fleste var tenåringer med sommerjobb og heller tvilsom kompetanse på det de solgte) For meg, som er oppvokst med Bergans på ryggen, ville nok ikke denne ha vært førstevalget uten at jeg hadde vært på nettet og sondert terrenget først.

Det samme gjelder de fleste områder, også på håndarbeidsfronten. Knitpicks-pinner, lace-garn og engelske oppskrifter eksisterte ikke i min verden for bare noen få å siden. Fagkunnskapen i spesialbutikker blir erstattet med nettsøk og gjerne også med netthandel. Bra på mange måter men litt trist også.

Før jeg blir alt for filosofisk må jeg bare vise en tegning Klumpen produserte like før ferien. Fra skeive hodefotinger gikk han plutselig over til å tegne figurer med litt flere kroppsdeler. Synes denne ble litt sjamerende jeg.  :o)

Kommentarer:
Postet av: gunknitter

Herlig teikning frå den håpefulle Spiderman ! Kjempeflink gutt med flotte sekker !

12.07.2010 @ 22:00
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Greta

Det skjer forandringer av både gode og mindre gode ting. Spedermannsekken er jo skjønn den, men sikekrt bedre å bruke den andre sekken.

Skjønn tegning. Ikkje gamle karen så han vert nok ein tegner

12.07.2010 @ 22:50
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: mono

Supersøt tegning! =)

13.07.2010 @ 02:30
URL: http://monamono.blogspot.com/
Postet av: Sylke

Det er jo kjekt når man kan finne ut ting på nettet! Bra at du fant en god sekk. Og tegningen er veldig søt :)

Ha en god sommer! Klem

13.07.2010 @ 17:33
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: silje

Ja det er merkelig med det. Nå til dags er man nærmest opplyst til det kjedsommelige i blandt. Men internett fører mye bra med seg, man får muligheten til å oppdage nye sider ved seg selv og ved verden generellt.

Det eneste man må passe seg for er å ikke miste seg selv, og troen på egen dømmekraft oppi det hele. I jungelen av mennesker som "vet bedre enn deg" er det lett å plutselig en dag finne seg i den situasjonen at man spør etter råd om ting man egentlig alt vet svaret på eller, sitter med ønsker og behov om å rettferdiggjøre seg selv og sitt.

Men nå babler jeg, hehe. Jeg ville si at det var flotte sekker begge deler, og tegningen var smelteskjønn! Den burde du ramme inn :)

Tusen takk for koselig melding på bloggen min.

13.07.2010 @ 18:19
URL: http://www.gavemakeriet.blogspot.com
Postet av: Petunia

Vi er litt forbi Spiderman her, men vi har vært innom han. Hver alder sine ting! Jeg har en Star wars fan i kosten nå, så det meste går i det!

For litt siden var det dødningehoder. Han skulle ha det på alt! Men da vi skulle ut og kjøpe nye klær for litt siden, fikk jeg klar beskjed om at det var helt ute nå.

Og godt er det spør du meg.

Du har rett i det du skriver om internett og det vi søker opp der. Jeg kan bare ramse opp hva jeg har slått opp på internett for å finne ut av mer om:

Åpningstider Ikea

Åpningstider malebutikken

Fuglehus/Fuglebrett googlet

Åpningstider Clas Olsson

Googlet lang hodepute/pute

Googlet fargekart jotun

Søkte på bussruter i Bergen da mellomste ringte hjem og hadde ikke fått med seg at det var sommerruter

Googlet etter dekkstoler

Lette etter info om ny mobiltelefon

Og dette er bare de siste par timene.

Angående sportutstyr og sekker og slikt, så er det veldig varierende hvilken informasjon man får når man er innom butikker. Jeg jobber i denne bransjen (ikke i butikk, men med sportsutstyr) og er ofte rystet over mangel på kunnskap når jeg besøker andre butikkjeder enn den jeg jobber for.

Og ferievikarer er ikke noe kjekt å treffe på. Men det er jo ikke deres feil.

For en stund siden skulle jeg kjøpe maling og gikk til en kjent byggvareforhandler. Der traff jeg på en ungdom som hadde null peiling. Han sa selv at han kunne ingenting og om jeg ville ha informasjon måtte jeg komme på dagtid 9-16 for da jobbet han som hadde greie på dette!!!!! Måtte le litt for meg selv for det er bare så håpløst teit!

Jeg løste det ved å gå til en annen mindre malingsbutikk her i byen og fikk all den hjelp jeg kunne tenke meg. Og i sommer har jeg også beiset huset og har lagt igjen 3000- 4000 kroner der for jeg vet de ville ta seg tid og kunne hjelpe meg.

Slitan med ny flott sekk!!

13.07.2010 @ 18:55
URL: http://petuniablogg.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Det er ikke bare bare med sekk nei. Alle førsteklassinger får jo utdelt disse oransje sekkene som er greie i og for seg, de har både brystreim og hoftebelte. Men det de tydeligvis ikke har tenkt på er at mange småtasser faktisk går til skolen i all slags vær, men regntrekk til sekken har de ikke tenkt på. Ikke er den særlig vanntett heller, så nå da poden skal begynne i andre klasse skal mor ut og kjøpe sekk med regntrekk ;)

Kul tegning forresten!

13.07.2010 @ 20:06
Postet av: Sylvia

Jeg elsker barnetegninger!!! denne var nydelig. se å få rammet den inn!

Spiderman-sekken kan han vel ha leker i.....?

Velkommen hjem fra Paris også. Godt det var litt uvær så du fikk strikket litt, he he...

14.07.2010 @ 17:33
URL: http://sylvez.blogs.no
Postet av: Torunn

Ja, tidene endrer seg. Litt trist og. Håpar det ikkje endrer opp med at alle butikkane forsvinn og me berre bestiller over nettet. Herleg teikning!! :)

14.07.2010 @ 19:47
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: Merete

Skjønn tegning! Smelter helt!


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits