Dane Shawl - en liten tragedie

Og da har jeg visst produsert nok et sjal, hehe...



http://www.ravelry.com/patterns/library/dane-shawl

4 nøster Mor Aase kampanjegarn på pinne # 6.5.

Dette skulle liksom ble et luftig lace-sjal. Og det VAR luftig og fint helt til jeg puttet det i vaskemaskinen. Tenkte at det ble mykere etter en runde med MILO + tøymykner, og det ble det jo forsåvidt. Men det tovet og krympet en masse også.  :o(



Mor Aase har lenge vært et favorittgarn her i heimen. Raggegarnet er hardt å strikke med, men det mykner i vask og gir tette, varme og holdbare sokker. Dvs det GJORDE det før. Nå er garnet tydeligvis endret, slik at de siste sokkene jeg strikket tovet, krympet og i tillegg nupper masse i bruk. Det er tydelig forskjell på 2010-garnet og de gamle nøstene jeg har liggende.

Det burde jo har ringt en liten alarmklokke når raggegarnet er såpass endret i kvalitet. Men jeg har strikket masse av det rene ullgarnet fra Mor Aase også, og det har gått rett i maskinen på 40 graders ullvask. Supert til barnehageklær som blir skitne og må vaskes relativt ofte. Dermed tenkte jeg at det nok gikk greit å hive sjalet på 30 grader. Det var vamt i været, så forskjellen på vaskevann og uoppvarmet skyllevann ble ikke så stor.





Når det henger slik at solen skinner gjennom det ser man hullene. Når det ligger flatt eller man har det på seg blir det nesten helt kompakt. Dessuten er det så loddent at det meste av mønster blir utvisket. Det synes best hvis man myser (eller tar bilde) fra riktig vinkel. Litt slitsomt kanskje? *gremmes*

Jaja, det er min egen skyld. Jeg burde ha vasket det for hånd. Og det hadde vært verre om jeg hadde gitt det bort og det ble ødelagt i første vask. Jeg stolte for mye på egen erfaring, for det står jo på banderolen at garnet egner seg for toving. Tidligere har jeg måttet opp i minst 60 grader for å tove det, på 40 grader har det kommet ut igjen uforandret. At det skulle tove på bare 30 grader når det IKKE skulle toves viser jo i grunnen bare at ull er et levende materiale og kan oppføre seg annerledes enn forventet. (Eller at produsenten har endret på garnet uten å opplyse om det, grrr...)

Anyway, gjort er gjort og tovet er tovet. Sjalet kan brukes likevel, det er tykt og varmt. Og jeg har alt noe nytt og spennende på pinnene. 

Ha en fin ny uke!


Kommentarer:
Postet av: malla

Du får trøste deg med at det vart eit varmt og godt skjerf. Det er rart at dei har endra på garnet, men det er vel slikt som skjer. Kanskje meir miljøvenleg.

Ha ein fortsatt fin dag.

26.07.2010 @ 13:07
URL: http://www.malla-b.blogspot.com
Postet av: Frk.Badegakk

Så utroooolig kjedelig at garnet tova!!!!!!=(

Men om det er noen trøst så synes jeg det ser ganske så lekkert ut uansett! Så hvis det ikke har tova seg så smått at det ikke passer som skjerf, så synes jeg fortsatt du har gjort en god jobb! Man ser kanskje ikke hullene så godt, men man ser jo mønsteret, og fargen er jo bare lekker!!!

26.07.2010 @ 13:28
URL: http://frkbadegakk.blogspot.com
Postet av: Nitus

Sjalet ble jo flott uansett om det ble tovet,men kjedeligt når noe sånt oppstår.

Kanskje det vil strekke seg litt mer ut om du legger det i bløtt med tøymykner igjen.

Postet av: Loppelill

Det var et lekkert sjal da! Kjedelig når noe tover seg som ikke skulle toves. Jeg bruker mye Mo Aase garn, men holder meg til superwashen med blå magebelte.

26.07.2010 @ 15:17
URL: http://loppelill.blogg.no/
Postet av: asterix

Sjalet ditt ble fint det. Om du legger det i vann og blokker det så kan det jo endre seg. Men fint ble det!

26.07.2010 @ 15:18
Postet av: Greta

Ikkje bestandig så kjekt når ting skjer som ikkje skal skje. men, men den som bruker det sjalet i vinter skal i fryse. og det var jo lekkert da. Du får finne deg eit anna favorittgarn kanikkje skjønne anna.

Har begynt å strikke i garnet mini duett no og det er i alle fall lekekrt å strikke i. helt nydelig.

du tryller nok fort frem eit nytt sjal elelr noe anna vakkert. Ha ei flott ny uke

26.07.2010 @ 15:31
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Hege81

For et flott sjal! Utrolig flott mønster på dette :)

26.07.2010 @ 17:09
URL: http://strikkegleder.blogspot.com
Postet av:

Det vart jo eit flott sjal, men trasig at det skulle tova seg når det ikkje var meininga. Burde opplyst om slikt på banderolen.

26.07.2010 @ 17:45
Postet av: stubbetufsa

Jeg skjønner ikke at du før har kunnet vaske dette garnet uten at det tovet?!

Jeg har strikket hvite ulluer og tøvd i tre år, alltid samme ulne resultat!

26.07.2010 @ 19:44
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: Siren

Uffameg så trist! Likevel så det veldig fint ut alstå:)

26.07.2010 @ 20:06
URL: http://hektapaastrikk.blogspot.com
Postet av: Ruth Synøve

Kjedelig når det krymper seg og tover seg, men uansett så ble det veldig fint da. Fargen er knall og det er sikkert godt og varmt. :))

26.07.2010 @ 20:29
URL: http://rspepa.blogspot.com
Postet av: Else-Marie

Nydelig sjal :) Og tusen takk for de nydelige pulsvarmerne jeg fikk i posten :)

26.07.2010 @ 21:11
Postet av: Vibeke

Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min :) Så utrolig mange flotte sjal du lager! Imponert! Og denne fargen var jo helt nydelig :)

26.07.2010 @ 22:22
URL: http://handmadevibeke.blogspot.com/
Postet av: Torill

Bittert, men hva kan man gjøre? Man må jo bare se positivt på det. Fargen er nydelig, og kan hende det blir en favoritt i halsen til vinteren?

26.07.2010 @ 23:15
Postet av: Ruth

Usj, kjedeleg når ting ikkje blir som ein har tenkt. Men det er nå slikt som skjer iblant, og eg reknar med at det ikkje går lenge før du har strikka eit nytt sjal ;)

26.07.2010 @ 23:39
URL: http://ruthshobbyblogg.blogspot.com
Postet av: Beate

Nydelig farge, og sjalet ble jo flott, selv om det ikke ble som det var tenkt. Kjedelig med garn som plutselig ikke oppfører seg som det pleier!

27.07.2010 @ 16:26
URL: http://strikkebol.blogspot.com/
Postet av: Solveig

Det var et flott sjal - men trist med tovingen. Både fargen og mønsteret var nydelig iallfall. Skulle jammen ønske den lokale Remabutikken hadde flere typer av Mor Aase-garn for jeg har bare prøvd en sort. Og den er helt super til pjoningen min.

28.07.2010 @ 08:47
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: Hannesol

Syns sjalet ser helt supert ut jeg - godt og varmt og mønsteret syns jo kjempeflott!

31.07.2010 @ 19:56
URL: http://hannesol.blogspot.com
Postet av: Sjuskeline

Hmmmm.... husker godt mine dager som nygift, da ALLE mine flotte strikkegensere plutselig ble str. 3 år.... passe for Svalbardklima. Skal ikke skylde skilsmissen på disse hendelsene, men det er ikke akkurat noen ulempe å ha "ny" samboer som skyr vaskerommet som pesten......:-D

31.07.2010 @ 23:06
URL: http://sjuskelines.blogspot.com
Postet av: Kari Aspenes

Deilig med et tova sjal når kulda setter inn :-)

01.08.2010 @ 10:53
URL: http://kari-sandset.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits