Gehry eller kunsten å ta bilder

Noen designere er utrolig flinke til å ta bilder. De får modellene til å se virkelig flotte og fristende ut, slik at man straks kaster seg over garn og pinner. Jared Flood for eks, hans Turn A Square er jo i grunnen bare en helt enkel stripete glattstrikket lue. http://www.ravelry.com/patterns/library/turn-a-square Gjett hvor mange som har strikket den inne på Ravelry da? 5531. Femtusenfemhundredeog trettien. Jepp.

Luen er fin den, det er ikke det. Jeg har også strikket en hel haug av dem i restegarn. Men SÅ fantastisk er den nå ikke. 

Jeg holder på å "masseprodusere" en annen luemodell akkurat nå. Jeg har fått garn fra Margot og strikker opp chemo caps til både SUS http://luesus.blogspot.com/ og UNN http://luertilunn.blogspot.com/  Denne luen har jeg strikket tidligere også, og jeg liker den bedre og bedre. Enkel og rask å strikke på tykke pinner, den legger seg i kledelige folder og passer de fleste hodeformer. Et perfekt første prosjekt for de som ikke har strikket fletter før. 

Luen heter Gehry og er designet av Amanda Ruzin. Gjett hvor mange som har strikket DEN da? 16. Seksten. Og 3 av dem er mine. http://mimounashobby.sprayblogg.no/1268208606_en_ny_favoritt.html#comment

Amanda og jeg har nok noe til felles: Vi trenger en fotograf! For bildet i oppskriften er omtrent like flatt og kjedelig som de fleste av mine bilder. Luen ser nesten skulpturell ut her den ligger på bordet. Nydelig glans i det røde garnet, og flotte skygger rundt flettene. Helt til alt blir drept av blitzen. :o(Det HENDER at jeg slår til med bilder som blir bra, tatt utendørs en skjelden solskinnsdag. Men de fleste blir heller traurige innendørstragedier. Og når slike bilder skal promotere en oppskrift blir det helt feil. De fleste suser forbi på jakt etter noe mer fristende. 

Nå skal jeg bare strikke opp noen flere luer, så kommer (forhåpentligvis) bedre bilder. Frøken Vanskelig Fotomodell godkjente luen, så det er til og med håp om å få se den på et hode, hehe. 

Har du lyst på en fin flettelue med minimal arbeidsinnsats så finner du den altså her: 
http://www.amandaruzin.com/2010/02/gehry-pattern-available-for-download/

Go Gehry!  *duskedame*

Kommentarer:
Postet av: lise

Her gjelder nok samme filosofier som innenfor reklamen. Det er ikke bare et produkt som skal "vises", men en ønsket livsstil. Jared-bildet tar frem turmennesket i oss, mens fletteluen ikke appellerer til noe som helst utover en lue.

Det er snart på tide med luestrikking, og da skal jeg prøve meg på den!

13.08.2010 @ 15:20
URL: http://www.lises.net/blogg
Postet av: Moan

Snodig, det der. Men jeg har nå satt meg fore å strikke Gehry! for den er fin!

13.08.2010 @ 15:23
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com/
Postet av: Felisi

Uff, nå fikk jeg dårlig samvittighet for Gehryluen... Jeg har nemlig strikket en Turn A Square-lignende lue, men ingen Gehry...

*tusler ut i garnlageret for å gjøre bot for meg*

;)

13.08.2010 @ 15:45
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no
Postet av: hobbyvenn

Fletteluen er flott den, blir nok minst en slik her i løpet av høsten. Takk for linken... Og siden jeg holder på med restegarnprosjekter så er det vel ikke umulig om det blir en lue av den andre også... God helg!

13.08.2010 @ 16:06
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Xhantippe

Synes de ser flotte ut jeg! Får selv lyst til å strikke disse selv. Ha en riktig god helg!

13.08.2010 @ 19:12
URL: http://www.xhantippe.com/
Postet av: Kelsina

Vi lar oss nok lure litt av gode bilder jeg. Jeg har selvsagt også strikket den herreluen.....

14.08.2010 @ 09:40
URL: http://kelsina.blogspot.com/
Postet av: Frøken ij

Siden det går så treigt med mine egne strikkepinner, så blir jeg så imponert over dere som stadig viser fram nye ting i bloggen. Du er dyktig :)
Fine bilder har mye å si. Men det er virkelig ikke lett alltid. Babysokker synes jeg er vanskelig å få gode (og spennende) bilder av... Blir ofte de samme type bilder av de samme typer ting. Kanskje vi må utfordre oss selv litt mere på det området..
Ha en fin helg videre :)

14.08.2010 @ 10:16
URL: http://frokenij.blogspot.com
Postet av: Torunn

Flotte luer!! Denne skal nok eg prøve meg på og. Eg har ikkje strikka Jared lua, så kanskje eg heller kan bidra til å få opp statistikken på Gehry. ;)

14.08.2010 @ 11:15
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: sipusa

Der har du et veldig godt poeng.

Har forresten oppdaget at hvis jeg går inn og redigerer bildene tatt innendørs slik at de blir litt mørkere blir de ofte mer interessante.

Men det er ikke bare blitzen nei, det er hele konteksten omkring lua som den ene har masse av og den andre ingenting....dessverre!

Og så lurer jeg litt på om det er tilfeldig at det er en mann som er flinkest til å markedsføre sitt produkt....tror vi kvinner må bli flinkere til å verdsette det vi lager og vise at vi gjør det ja! Hvis man lager et mønster og er stolt av det vil det vises på bildene?

14.08.2010 @ 11:15
URL: http://sipusa.neuro.no/
Postet av: Martha Joy

Det har kanskje litt å si at den ene luen har ligget ute i to år, mens den andre bare har vært tilgjengelig på ravelry i et lite halvår.

14.08.2010 @ 23:01
Postet av: mimouna

Martha Joy:

Måtte inn for å sjekke, og den første Gehry'en er fra begynnelsen av februar i år. Så det er en nyere oppskrift enn Turn a Square ja. Men det er vel drøyt et år siden "alle" strikket sistnevne. JF sine mønstre får jo stor oppmerksomhet straks de er utgitt, det tar sånn ca 2 sekunder før de er i hundrevis av Ravelry-køer.

Det er nok flere faktorer enn fotograferingen som spiller inn, men akkurat her ble det veldig synlig synes jeg.

14.08.2010 @ 23:35
URL: http://www.mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Merete

HAHAHA! Jeg innrømmer glatt å ha strikket Jareds lue, jeg faller pladask for gode bilder. (Og at Jared er en mann som designer strikkeplagg er jo heller ikke et minus)

Postet av: Amanda Ruzin

You're right, I do need a photographer! :)

I'm glad you liked the pattern.

Amanda

31.08.2010 @ 16:34
URL: http://www.amandaruzin.com
Postet av: Bon

Noen tips til gode bilder:

Ta bilder helst utendørs, alltid i dagslys og aldri med blitz! Utnytt lyset maksimalt!

PS: Fotografer mener at de beste forholdene for bilder er gråværsdager ... (og det passer jo bra i Bergen, hehe)

14.11.2010 @ 21:56

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits