MosesjaletJada, nytt Little Shells Shawlette igjen. Jeg jakter stadig på det perfekte sjalmønsteret, og i mellomtiden må jeg jo strikke noe. Så da blir det denne oppskriften som jeg snart kan produsere i søvne. Et er gitt bort, et bruker jeg selv, så da har jeg bare to som ikke har noen eier. Og sjal pleier å forsvinne fra loftslagerer utover høsten og vinteren, så det ordner seg nok for resten også.Garnet er Vivaldi Special fra Garnstudo. 200 meter per 50 gram, 76% mohair, 4% ull og 20% polyester. Polyesteren er nok den sorte tråden som holder "bustene" samlet, og jeg var spent på hvordan dette ville påvirke blokkeresultatet. I tillegg er garnet såpass langhåret at mønsteret ikke syntes så veldig godt. Men man må jo prøve. Dessuten likte jeg fargen. Den heter visst "oliven", men etterhvert som jeg strikket fikk jeg sterkere og sterkere assosiasjoner til mose. Så da ble dette kalt mosesjalet.Sjalet ble skylt opp og blokket hardt i håp om at det i alle fall skulle holde litt.
Garnet fikk jeg fra snille Margot. :o)

Den observante leser registrerer kanskje at glattstrikkdelen er større på dette sjalet. Man må øke med et masketall delelig på 14  for å få det til å stemme med første mønsterrapport. Jeg økte med 3 X 14 slik at jeg hadde 167 masker.

Pinne # 5 og 10 gjentagelser av skjellmønsteret. Jeg brukte ca 75 gram garn.Mamma skulle bare ut med mat til katten trodde hun. Plutselig var hun på catwalk'en hehe...

Som det siste bildet avslører; sjalet var finest fuktig og spent opp med knappenåler. Da ble var tørt ble det fryktelig fluffy igjen, og det trakk seg litt sammen også. Men det er jo likevel fint synes jeg. Fargene går fra syrlig grønt via oliven til visne-blader-brunt. Flotte høstfarger som fortsatt minner om myk mose. (Jeg har ennå ikke klart å overliste blåskjæret i det #€%&? fotoapparatet.)

Og til sist, som seg hør & bør: Klessnorbildet!Vi fikk jammen litt sol i dag også, selv om det helt klart er et drag av høst i luften. Første skoledag var i går, så da er sommeren uansett offsielt over. Men vi tar gjerne litt flere solskinnsdager altså!

Kommentarer:
Postet av: Hobbystua

Heisann:)Nå blir jeg helt målløs her etter å ha sett på bloggen din,,,er jo helt utrolig hvor mye du har strikket i sommer,,,og det ene fine sjalet etter det andre som du viser frem her.Du er iherdig og flink.Er bare så synd for enkelte at mye er på Engelsk av de fine sjalene,,og da stopper mye opp for min egen del.

Ønsker deg fortsatt en fin dag,,og modellen din er kledelig i sjalet:)))

19.08.2010 @ 14:07
URL: http://hobbystuas.blogg.no
Postet av: Moan

:-)

Skal se det får en hals å henge rundt. Hang-around-sjal!

19.08.2010 @ 14:22
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com/
Postet av: trinemamma

Nydelig sjal :-)

19.08.2010 @ 16:39
URL: http://trinemamma.blogspot.com
Postet av: elins strikkeri

Flott sjal i fin farge!! Vert nok ikkje vanskelig å bli "kvitt", ha ein god kveld:))

19.08.2010 @ 16:46
URL: http://Elinsstrikkeri.blogspot.com/
Postet av: Bodil

Lekker farge og fine striper i garnet :) Ser varmt og godt ut til kjølege haustkveldar!

19.08.2010 @ 16:51
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com/
Postet av: Greta

Lekkert sjal igjen. Gjør da ikkje noe om det er litt flyffy. Dette sjalet skal vere slik. Eg produserer nesten ingen ting for tida på strikkefronten. Strikker hver dag, men det er ikkje mye. men eg rekk å ta det att. Ha ei fin uke videre. Vi har hatt skikkelig sommer vi no noen dager

19.08.2010 @ 17:52
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: karna

Nydelig!

Send litt kreativitet østover a ,-)

19.08.2010 @ 21:57
URL: http://www.hobbyhule.blogspot.com
Postet av: amylin

Flott sjal!

19.08.2010 @ 22:28
URL: http://www.a-mylin.blogspot.com
Postet av: Hobbymegher

Så fint sjalet ble!

Herlige farger i garnet. :)

20.08.2010 @ 00:15
URL: http://hobbymegher.blogspot.com
Postet av: Gyldenkron

Sjalet var lekkert, selv om det trakk seg litt sammen etter blokking. Garnet så herlig mykt ut

20.08.2010 @ 09:28
URL: http://gyldenkron.blogspot.com
Postet av: Guri

Nok et lekkert sjal fra deg! Det må jo bli fjærlett med så tynt garn :)

20.08.2010 @ 13:04
URL: http://hjertego.blogspot.com/
Postet av: Ellen

Det sjalet var lekkert og så skikkelig deilig og mykt ut! :))

23.08.2010 @ 04:16
URL: http://ellenibakken.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits