OppBYGGelig matglede

Snn innimellom blir jeg fristet av oppskrifter jeg finner rundtomforbi. Haugen av utklipp fra diverse ukeblader vokser seg stadig strre uten at det har gitt seg alt for mange spiselige utslag. Men noen ganger slr jeg til. :o)



Oppskriften p hjerter av bygg fant jeg i Byavisen for Bergen. Og siden jeg hadde to kilo feilkjpte bygg-gryn i en skuff fant jeg ut at jeg skulle prve. S i gr formiddag ble grynene lagt i vann. 8-10 timer skulle de bltlegges, for s koke ca 1/2 timei bltevannet. Jeg glemte sile dem etterp, s de ble nok vel myke, men til denne oppskriften var det i grunnen greit. Jeg kokte mye nr jeg frst var i gang, resten skal f bo i fryseren i porsjonspakker. Da er det kjapt ta dem opp og lage flere vafler. For det blir absolutt flere! Jeg var spent p mottakelsen, men ungene slukte dem etterhvert som de var ferdigstekte. De gikk rett ned, bde med og uten syltety. Varme vafler er visst alltid en slager, hehe. S jeg fikk ikke testet ut hvordan de ble kalde som matpakkebrd med plegg.

Klumpen er et lite karbotroll som helst bare vil ha pannekaker, brd, poteter, ris, pasta, kaker +++ Og jo stere jo bedre. S da er det supert med "luremat". Her fikk han i seg masse grovt mel og egg, og vaflene er helt uten sukker.

Sniker meg til legge inn oppskriften jeg. Kan ikke finne den p nettet, og det er jo ikke alle som er s heldige at de bor i Bergen og fr gratisavis i posten. ;o)



Hjerter av bygg, 8 plater

1,5 dl hvetemel
2,5 dl byggmel
1 dl bygg-gryn (bltlegges og kokes)
1/2 ts salt
1/2 tsbakepulver
4 dl melk
2 egg
2 ss smeltet smr

Rres sammen til en glatt rre, (fr bygg-grynene has i, de blir jo sm klumper) la svelle i 15-20 minutter. Stekes i godt varmt vaffeljern og legges opp hverandre etterhvert. Nr de er kalde kan de deles opp og brukes som matpakkebrd. Legg ost, kjttplegg, egg, salatol mellom to hjerter.

Jeg glemte visst saltet i mineser jeg, men det gikk helt fint uten. :o)



Kos deg med sunne vafler midt i uken!


Kommentarer:
Postet av: Greta

det hres spennde ut. kanskje det vert prvd ein gong. vafler er jo alltid godt da

18.08.2010 @ 18:36
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: judith

Den m jeg visst prve! Den var ny for meg, og vi elsker vafler!

18.08.2010 @ 18:43
URL: http://strikke.blogspot.com
Postet av: sol

Kjekt med sunne alternativer :)

18.08.2010 @ 19:43
URL: http://garnkurven.saturndata.no/blogg
Postet av: Nina

De vafflene s fantastiske ut. Selv bruker jeg mye bytt i brd - inntil 40 % av melet kan byttes ut uten for store problemer med heving og smak.

Ja, singeren min kan absolutt anbefales! Har ogs en Pfaff til 14000... men singeren er en drm! S med mindre du skal drive med broderier (og da m man ha PCmaskin) s tror jeg atjeg ville gtt for Singeren :-)

Hilsen Nina

18.08.2010 @ 20:37
URL: http://www.fiberandart.no/blog
Postet av: Anlen

Dette ser smart ut, og dersom det til og med smakar bra, er det jo herlig!

18.08.2010 @ 21:55
URL: http://anlenblogg.blogspot.com
Postet av: StrikkeSiri

Nam, dette m jeg prve! Har faktisk bygg-gryn som ikke blir brukt i skapet :))

18.08.2010 @ 22:55
URL: http://strikkesiri.blogg.no
Postet av: Laila

De vaflene s knallgode ut :-)

18.08.2010 @ 23:14
URL: http://lailahf.blogspot.com
Postet av: mimouna

En liten dagen-derp-oppdatering:

Vaflene smaker absolutt best varme og nystekte. Jeg spiste en kald med brunost, og det smakte...eh...kald vaffel med brunost. Synes de var best rett fra vaffeljernet med syltety p.

19.08.2010 @ 11:11
URL: http://www.mimounashobby.sprayblogg.no/
Postet av: Lunamon

Det blei vafler her ogs i gr, av det "vanlige" slaget, men med en fltepk som hadde gtt ut p dato. Vanvittig godt i alle fall.

Hekler lapp p lapp... og den Gehry lua m jeg nok kopiere hos deg tror jeg ja..

Ha en flott dag videre.

Takk for hilsen i bloggen min.

19.08.2010 @ 11:48
URL: http://www.blogg.hobyboden.com/lunamon/
Postet av: Fama

Denne skal jeg ogs prve!

Fama

21.08.2010 @ 19:59

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits