Endeløse Multnomah

Multnomah er, hvis jeg har forstått det riktig, et sted i statene. Det er også et sjal, oppkalt etter en kjøretur gjennom nevnte område.

Jeg har visst kommet til et lite veiskille i sjalstrikkingen min. Fra luftig lace har jeg gått over til mer kompakte saker. Både fordi det er høst ute, men også fordi jeg har filosofert litt igjen. De fleste sjalene mine ender opp som gaver. Og mange ser jeg aldri igjen. For selv de som er flinke til å vaske ull riktig har skjelden peiling på blokking. Lurer på hvor mange flotte sjal som ligger som bulkete eggkartonger rundt omkring? Tror ikke jeg vil tenke mer på akkurat det, urk...

Så da er den nye strategien å strikke sjal som IKKE trenger blokking. Little Shells fungerte greit når jeg droppet spissene nederst. Og dette sjalet trengte jeg bare å dra i form og la det ligge til det var tørt.Her er mønsteret: http://www.ravelry.com/patterns/library/multnomah 
Det finnes på norsk også: http://synnove.de/blog/?page_id=224Mamma skulle ut med mat til småfuglene. Rosa genser var kanskje ikke helt match da. Men når man får sjansen til å henge sjalet på en levende modell må man jo bare gripe den. Mønsteret er enkelt og pent. Men gudsjammerlig kjeeedelig å strikke, endeløse pinner med rettstrikk. Dette sjalet tok meg to dager, og jeg var litt i tvil om det kom til å bli bra. Garnet har nemlig perfekt farge til mottakeren, men det er ikke av det mykeste kan man vel trygt si. Heldigvis ble det mye bedre etter vask, puh! Aner ikke hvilket garn det er, bortsett fra at det er ull og kommer fra en diger spole som visst aldri tar slutt.

Og når vi først er ute og reiser kan vi like godt ta en svipptur opp i høyden. Multnomah får nemlig følge av et par Himalayatøfler.En tråd av sjalgarnet + en tråd brunsvart Mor Aase Raggegarn. Pinne # 4, da ble de tette og gode.
http://www.ravelry.com/patterns/library/dzonba---the-himalayan-slipperFor en gangs skyld er tørkesnorbildet reelt, disse er fortsatt våte etter en runde i vaskemaskinen sammen med sjalet.

Det blir veiing når alt er tørt, for begge deler er selvsagt med på slankekuren min. Dette er vellagret garn, og det er fortsatt rikelig der det kom fra. *kremt*

Til de som måtte tro at jeg har funnet et tidshull eller strikker i søvne: Jeg har vanligvis flere prosjekter i gang samtidig, og noen ganger blir mye ferdig omtrent samtidig. Luene i forrige innlegg har blitt til over flere uker, de er grei innimellomstrikking når jeg holder på med lace.

I dag er det nydelig høstvær ute, håper du får en fin ukestart!

                         ****************************

Og da er de veiet. 95 gram tøfler og 160 gram sjal, det skulle bli 255 gram tilsammen. Pluss180 fra tidligere, da er vi oppe i  435 gram bortslanket.  :o)

Kommentarer:
Postet av: Synnøve

Så fint sjal. Nydelig farge. Multnomah er vakkert ja, men sukk, kjedelig. Samme gjelder det jeg nettopp strikket, som ligner, men som har bueform "Ruffle My Feathers av Caryl Pierre".

Jeg har sånn blokkeanvisning jeg, som jeg har fått av Erica. Den printer jeg ut og sender med sjalene. Helt genial.

Flotte tøfler også.

Jeg har fått 8 t-skjorter av mannen nå, så siden jeg ikke har garn igjen (mo ha ha ha ha ha ha) så skal jeg trylle de om til garn og kopptuer. Tji hi. Ha en vakker uke!

30.08.2010 @ 14:31
URL: http://www.synnove.de/blog
Postet av: hobbyvenn

Nok et flott sjal fra deg. Med hint om at det er kjedelig å strikke, så hopper jeg hvertfall over å strikke det tenker jeg... Håper du rakk å benytte finværet de timene det varte.

30.08.2010 @ 17:57
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Tesha

Det var fint med et brunt og kompakt sjal! Morsom lesing, forresten...

30.08.2010 @ 18:05
URL: http://tesha.wordpress.com
Postet av: sipusa

supert sjal! Både det og tøflene passer supert til den årstiden vi er på vei inn i!

30.08.2010 @ 21:56
URL: http://sipusa.neuro.no/
Postet av: G-Anette

Veldig flott sjal. Og det så jo ut som noe jeg kunne klart også :) Disse hullmønstrete sjalene som "alle" lager, tør jeg ikke begi meg ut på. Så jeg sier overbevisende til meg selv at jeg syns de mindre hullete er de fineste :)

30.08.2010 @ 23:28
URL: http://g-anette.blogspot.com
Postet av: Stargirl

Nå har du strikket så mange flotte sjal at jeg tror jeg må prøve meg på et jeg også. Synes ikke rettstrikking er så avskrekkende - passe til TV-strikk egentlig.

Så når jeg kommer hjem (fremdeles på ferie) så blir det vel et Multnomah og et Little Shells tenker jeg.

Mimouna du er mitt Ravelry. Full av inspirasjon.

31.08.2010 @ 10:35
Postet av: Lunamon

Det går nedover med deg skjønner jeg ;o)

Likte godt fargen på det brune sjalet ditt ja.

Ser godt å varmt ut. Ha en flott dag videre.

31.08.2010 @ 11:15
URL: http://www.blogg.hobyboden.com/lunamon/
Postet av: Beate

Nok et flott sjal fra deg!

31.08.2010 @ 17:22
URL: http://strikkebol.blogspot.com/
Postet av: ems:-)

Flott, flott, flott, og inspirerende; som vanlig!

31.08.2010 @ 20:02
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: medina

Varme gode plagg når høsten kommer (forresten er den her nå)

01.09.2010 @ 06:51
Postet av: Nina

Du, det synes jeg var ett virkelig fott sjal. Ser jo faktsk ut som om det kan varme godt utover høst og vinteren. Du er virkelig flink til å bruke fra lageret ditt!

Ha en fin dag!

Hilsen Nina

01.09.2010 @ 08:07
URL: http://www.fiberandart.no/blog
Postet av: Fidus

Dette har jeg også strikket! Det ligger vist i en strikkemappe og venter på å få festet tråder... jeg strikket i lammeull fra Rauma, er spent på hvordan det blir etter vask. Flott sjal!

01.09.2010 @ 10:13
URL: http://fidusfanteri.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits