Jeg har en plan

Er ikke denne babyluen rett og slett nydelig i all sin enkelhet?

 

 

http://www.gsheller.com/2009/08/story-of-hat.html

 

Anbefaler i samme slengen bloggen oppskriften ligger i. Jeg ble sittende LENGE og lese, og ikke bare om strikking...

 

Jeg fant ut at jeg skulle strikke en større lue, for egentlig var jeg på jakt etter et mønster som passet sammen med Little Shells Shawlette. Man bruker da opp restegarnet! Så da la jeg opp 117 masker på pinne # 3 og strikket i vei. Jeg laget noen ekstra mønsteromganger siden luen min er større og garnet tynnere. Fellingen er som i oppskriften.

 

 

Og sånn ble resultatet. De siste garnstumpene holdt akkurat til en liten hekleblomst.

 

Luen rullet seg forøvrig veldig. Det ble en tjukk pølse nederst, ikke en sånn fiks liten vippekant som på bildet i oppskriften. Ser at de fleste andre som har strikket den også fikk en slik rull. Dermed ble det blokking, vi får se hvor lenge det holder.

 Forsøket på å fotografere luen på eget hode gikk som det pleier. Skitten oppvask, taklamper, naboer og annet  uvedkomment er bortredigert etter verste beste evne.

 

Og så var det slankekuren min da. For den pågår fortsatt, til tross for at jeg har glemt å skrive opp vekt her på bloggen.  Her kan du se hva både jeg og de andre deltakerne har produsert: http://forum.hobbyboden.com/showthread.php?t=62075  Luer her veier 35 gram, så da er jeg faktisk oppe i 1250 gram. Jippi!

 

Og så var det planen jeg skrøt på meg å ha. Jeg har tenkt å starte mitt eget lille luemaraton! Nå har jeg bladd meg gjennom 160 sider med gratis lueoppskrifter på Ravelry og plukket ut alle jeg kunne tenke meg å strikke. Og så strikker jeg dem. En etter en. Jeg henter garn fra lageret på loftet og finner ut hvilken av lueoppskriftene det kan passe til. Ganske enkelt og faktisk ganske gøy.  :o)

 

Dessuten har jeg endelig bestemt meg for å kjøpe et utstillingshode. Det blir vel det i isopor (grøss) fra Panduro, jeg har ikke funnet noen andre. Vet du om noen (ikke utenlandske nettbutikker, det fikser jeg ikke) som selger fine hoder så gi en lyd!

 

Da ønsker jeg alle en fortsatt fin søndag!


Kommentarer:
Postet av: Hanne

Så mange fine luer, og er enig med deg at babyluen var ekstra søt i all sin enkelhet :D

19.09.2010 @ 15:57
URL: http://hannes-strikkerier.blogspot.com/
Postet av: Elisabeth

Nydelige luer, men ikke alltid like lett å få tatt bilder. Jeg sliter med lyset på innebilder, og tar derfor det meste av bilder ute. Får du deg et utstillingshode hjelper det mye, jeg kjenner til problemet med å trylle fram gode luebilder mens den ligger flatt på bordet :)

Lykke til med luemaraton (noe du etter min mening har drevet med i flere år allerede, mens vi andre henger etter med tunga ut av munnen ;))

19.09.2010 @ 17:26
Postet av: Greta

Vet du hva. Du er berre skjønn. Eg digger deg. ha ei super lue uke

19.09.2010 @ 17:42
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: hobbyvenn

Kjempefin lue, og tøflene var bare supersøte! Så flink du er.

19.09.2010 @ 18:58
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: lise

Veldig fin babylue, den tror jeg at jeg må strikke - det kan jo være tantebarnet som kommer i januar er ei jente.

Angående hode, det går ikke an å bruke en sånn som jentunger driver og sminker og friserer da? Eller er de altfor små de, kanskje..

19.09.2010 @ 19:22
URL: http://www.lises.net/blogg
Postet av: Petrine

Super idE med luene ! For du KAN virkelig dette med luer !!!

Trøbla litt i går med å legge inn kommentar, ser at begge kom med. Dei er nesten heilt like, akkurat slik som alle vottane og lestane eg lager :)

Ha ein fin søndagskveld :)

19.09.2010 @ 19:56
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Torill

Den var virkelig søt! Denne har jeg lyst til å prøve meg på. Gleder meg til å se luene, jeg er stadig på jakt etter den perfekte!

19.09.2010 @ 20:19
Postet av: matja

Luen er kjempesøt.Luemaraton høres både morsomt og spennende ut,men tror ikke jeg skal melde meg på:)

Har satt igang mitt eget personlige vottemaraton,tror jeg.Sliter med å få striper mellom pinnene når jeg strikker med 5 pinner.På mirakuløst vis forsvant dette i tovingen og par nr.2 er på pinner.Ha en fin kveld:)

19.09.2010 @ 20:55
URL: http://matja.blogg.no
Postet av: Hege81

Så flotte luer du har strikket :)

Likte utrolig godt den babyluen :)

19.09.2010 @ 22:32
URL: http://strikkegleder.blogspot.com
Postet av: Muffin

Nydelig lue.. men litt av en plan! Det blir nok en del luer det.. :)

20.09.2010 @ 01:06
URL: http://muffinmamma.blogspot.com
Postet av: Solveig

Gleder meg til å følge med på alle luene du skal strikke. Regner med at det blir ganske mange av dem.... Fin og enkel lue du har laget. Dumt med rullekanten, men det er vel ikke så lett å unngå.

20.09.2010 @ 09:26
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: G-Anette

Den babyluen var aldeles nydelig ja! Likte den andre luen og veldig godt, satser på at blokkingen holder kanten litt på plass. Og GLEDER meg til å følge deg i lue-maraton. Skal vel ikke nekte for at jeg har lue-dilla! Klem.

20.09.2010 @ 19:01
URL: http://g-anette.blogspot.com
Postet av: elins strikkeri

Skikkelig fin lue:))

20.09.2010 @ 20:53
URL: http://Elinsstrikkeri.blogspot.com/
Postet av: Elin

Så utrolig flotte luer!!! Og luemaraton er en god idè, men det får jeg slenge meg på ved en seinere anledning- nå er det sokker som gjelder hos meg ;o)

Ha en flottfin dag, klem fra Elin

22.09.2010 @ 00:47
URL: http://www.strikke-eos.blogspot.com
Postet av: Nina

Så flotte luer! Med så fint restegarn blir jo strikkingen en fryd! Luemaraton høres spennende ut, men ikke noe jeg slenger meg med på - jeg er fruktelig redd for nok et prosjekt som ikke blir gjennomført :-) Når jeg er ferdig med reduksjon av garnlager så håper jeg å finne frem symaskinen på ordentlig igjen.

Ha en kjempefin dag!

Hilsen Nina

22.09.2010 @ 08:58
URL: http://www.fiberandart.no/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits