Kulturhistorie

Jeg har fått garn i posten!!!
En hel SMART-eske faktisk. Og avsenderen er "en uformell bloggvenn som liker farger." Så da går jo mistankene i retning et visst forum som jeg er medlem av.  


Litt akryl, litt blandingsgarn og ganske mye tynn ull i 25-gramsnøster. 'Jada, jeg hopper og spretter litt jeg. For selv om jeg er på slanker'n så er jo garn bortimot det besteste jeg vet. Og dette er jo helt uforskyldt også. Dessuten var flere av nøstene så små og tynne at de umulig kan veie noe og i alle fall ikke være fetende.

Far i heimen, som var med på postkontoret, ble grum i hu straks han kjente vekten på pakken. Han gadd ikke engang å spekulere i hva annet som muligens kunne være oppi. Stakkars. Men jeg HAR faktisk ryddet forrige garnladning bort fra sofaen og stuebordet. I alle fall mesteparten...

TUSEN takk uformelle venn, garnet skal nok få bli til noe etterhvert. Har alt et par ideer.
Og SE posen noe av garnet var oppi:
Dette er KULTURHISTORIE folkens!
Jeg "arver" stadig vekk garn fra både kjente og mindre kjente. Til og med gamle tanter langt ute i venninneflokken har visst hørt om "hun som tar imot alt og bruker det". Og det er jo sant da. Jeg ELSKER spennende garn, og da snakker vi ikke om dyr silkecashmere og andre eksklusiviteter som kun kan skaffes dersom man er kjapp nok på nettet annenhver tirdag klokken tre om natten ved fullmåne. Jeg synes det er kjempegøy å tømme en pose fra det innerste kottet på noens loft, kjenne duften av møllkuler og svunne år, lese magebelter og strikkeshistorier. For jeg finner ofte påbegynte strikkeprosjekter, opprekksgarn, deler av oppskrifter mm i posene mine. Og noen ganger finner jeg bittesmå nøster som kanskje ble spart på som stoppegarn. Tro hva som skjedde med plagget de hørte til?
Jeg har garn fra mange tiår i kassene mine. Og noen ganger føles det nesten litt vemodig å bruke opp noe som har ligget pent i hesper med  bandolær på helt fra 50-tallet. Burde jeg heller bevare det slik det er?
Jeg har kommet fram til at nei, jeg bruker det. Garnet er laget for å bli strikket (eller heklet) med, og det skal det få lov til. Akkurat nå ligger noen bunter fint kamgarn fra Svandal på bordet her ved pc-en. Det stammer fra en gammel tante av en venninne, og garnet er virkelig mykt med fin glans. Så det skal få et nytt liv som et plagg til en av ungene. Eller nå ble jeg litt satt ut av haugen på kjøkkenbordet da, så vi får se hva jeg strikker først. Plutselig hadde jeg hodet fullt av nye ideer! 
Ha en kreativ onsdag du også!
 
 
 
(SprayBlogg tuller seg i dag, jeg får ikke til å lage avsnitt. Så beklager kompakt tekst, det går ikke å fikse det akkurat nå. Skal prøve igjen senere.)

Kommentarer:
Postet av: Vibekes lille grønne

Det ser ut som slankingen virker helt mot sin hensikt! :) Det er virkelig kulturhistorie og mye fint garn som ikke produseres lenger. Godt det kommer til en som vet å sette pris på det! :)

22.09.2010 @ 12:24
URL: http://vibekeslillegronne.blogspot.com
Postet av: hobbyvenn

Så heldig du har vært enda en gang. Blir nok masse flott når du setter igang. Det kan jo virke som bybanejobbingen skal starte nå her hos oss, så kanskje vi må ta nettene i bruk til strikking i stedenfor søvn...

22.09.2010 @ 12:28
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Greta

Sitter her og smiler eg. Du får sortere ut alle ideene dine og starte på en ting nå i første omgang. Det blir nok masse lekekrt ut av denne pakken også. Kos deg med garnet ditt du, det er deg vel unt. stor klem fra ei litt lengre nord

22.09.2010 @ 12:42
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av:

Uh... Ikke så veldig fristende, ville jeg sagt, men det er bra det er forskjell på folk! Og at du får mye fint ut av det, se det er jeg overbevist om!

22.09.2010 @ 13:01
Postet av: Sidselsidserk

Denne slankingen din er nok den samme som min - går ned noen kilo for å legge på meg det dobbelte:-))

Kos deg med garnet du og ha en fin ettermiddag

22.09.2010 @ 16:02
URL: http://sidselsidserk.blogspot.com
Postet av: Moan

Så fantastisk heldig du er!

Akryl-garnet kunne jeg styrt unna, men det er sikkert noen som trenger luer, etc av det :-)

Kos deg masse! Gleder meg til å se hva du tryller fram!

22.09.2010 @ 16:52
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com/
Postet av: sipusa

Jeg liker begge deler jeg, både dyrt silke og kasjmirgarn og sånt som man får tak i på loft og i kjellere, like spennende og eksotisk på hver sin måte! Garn er i grunn er veldig fin ting, grattis med fin fangst:-D

22.09.2010 @ 17:20
URL: http://sipusa.neuro.no/
Postet av: minon

Så mye flott garn du har fått. Blir spennende å se hva du tryller frem av dette :)

Ha en superfin dag videre.

22.09.2010 @ 18:29
URL: http://siwjakobsen.net/blogg/
Postet av: Sylvia

Å, du altså! jeg kjenner ingen som er så glad i ALTSLAGS garn som deg, jeg! helt utrulig. Og du finner på masse kult å strikke med det også.

Tar av meg hatten for deg!

pst: Har ny blogg, har jeg sagt det?

22.09.2010 @ 19:02
URL: http://kanelsukker.blogspot.com
Postet av: ems:-)

Fantastisk fascinerende; vet hvor jeg skal sende mitt, -hvis det er noe jeg vil bli kvitt!

22.09.2010 @ 19:24
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: Bodil

Jammen er du heldig som får såå mykje spennande garn i posten :) Spennande å sjå kva du lagar av det etter kvart!

22.09.2010 @ 20:19
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com/
Postet av: Elisabeth

Bare Mini Butterflyen og Triplexposen alene er jo nok til å redde den gråeste dag om så var :) Din heldiggris! Regner med at alle som sender deg garn vet at hos deg blir det strikket opp og tatt vare på, føles nok godt for giveren. Kos deg med idéene dine.

22.09.2010 @ 21:24
Postet av: Stargirl

*sukk* - triplex var nok et av favoritt garnene da jeg begynte å strikke. Kos deg med godteriene og ikke bry deg om slankingen. ^_^

22.09.2010 @ 22:43
Postet av: Petrine

Å så heldig du var no du strikke-glade-bruke-altmulig-garn-jente ! Posen skal vel heilt sikker ikkje brukast til søppelpose ?!!

Triplex var no det gjevaste garnet den gang eg var ung !

Ønsker deg masse kos med garnet, i alle slankeprosesser går det ofte litt opp og litt ned :)

23.09.2010 @ 10:16
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Nina

Jeg tror vi er litt like. Jeg mottar også garn fra fjern og nær, men "heldigvis" ikke i samme mengder som deg. Garn skal koses litt med før det strikkes opp, da tror jeg garnet har det bedre :-)

God helg!

Hilsen Nina

24.09.2010 @ 08:42
URL: http://www.fiberandart.no/blog
Postet av: AnnetteK

Nesten så jeg blir litt misunnelig kjenner jeg.... :P

Kos deg med garnet, gleder meg til å se hva du skal bruke det til.

05.10.2010 @ 21:50
URL: http://annettek.net
Postet av: hefo

Åhhhh Ei sånn jakke som er på posen har jeg nettopp arvet

10.10.2010 @ 18:03

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits