Årets siste og litt mimring

Nattefrosten kom like etter at vi hadde plukket plommene vi syltet. Et par dager senere høstet jeg de siste, men de var litt rare i konsistenesen. Tipper de hadde hatt det for kaldt. Jeg plukket ut de som så noenlunde OK ut, og nå har de blitt til en dessert.  :o)

 

 

Opp-ned kaken fant jeg her: http://www.matnyttig.no/oppskrifter/plommekake-020902.html  Enkel og grei å lage.  Men jeg forstod hvorfor det ikke var bilde i oppskriften da jeg skulle snu den. Pyttsann, den smaker godt likevel. 

 

Vi har hatt Victoriaplommer i hagen så lenge jeg kan huske. De første trærne ble nok plantet lenge før jeg ble født. Og de vi har nå er rotskudd fra de gamle.

 

 

Alle familier har noen historier som stadig blir dradd fram og fortalt i muntert lag. Hos oss er pappa som rotveltet en av klassikerne. Så her kommer den:

 

Mamma satt i telefonen, og like utenfor vinduet plukket pappa plommer. Han satt helt i toppen av treet og hadde nesten bøtten full. Mamma snudde seg bort et øyeblikk, og da hun kikket ut igjen var både treet og pappa borte. Ojda!

 

Mamma tror ikke på UFO-bortføringer, så hun løp ut i hagen for å finne ut hvor de hadde blitt av. Plommetreeet hadde rotveltet, og pappa hadde landet i bøkehekken med hele treet over seg. Bare beina stakk ut. Han satt så bom fast at hun måtte inn etter sagen for å få ham løs.

 

Sånne historier er jo bare morsomme hvis de har en happy end. Og det har heldigvis denne også. Pappa ble befridd, plastret og lappet sammen. Og så gikk mamma ut igjen for å plukke plommene. For de kunne jo ikke gå til spille. Det ble plommetre-kubber i kaminen den vinteren, og syltetøyet måtte vare ekstra lenge. For det tok flere år før neste tre ble stort nok til å bære frukt.

 

Og sånn var den historien. Ha en fin lørdag!  :o)

 

 


Kommentarer:
Postet av: Petrine

Stakkars mann ! Det var da enda bra det gjekk godt. Men litt morsomt var det då også. Eg kjøpte meg eit heilt kilo med Viktoriaplommer som eg skal ha og kose meg med i helga, men posen er snart tom og eg har nett begynt å ete. Eg mistenker sterkt han som ikkje ville vi skulle kjøpe plommer fordi dei var så altfor dyre :))

Vi hadde ein nabomann heime som vi kalla Blåplomme-Peder, han såg faktisk ut som ei blåplomme !!

Ha ei god helg !

02.10.2010 @ 19:07
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Jane

Stakkars pappa'n din! Men ei god historie. Humra litt her eg såg for meg beina som stakk ut av hekken.

Ha ei fin helg.

02.10.2010 @ 19:14
Postet av: Greta

skjønn historie når det gjekk så bra. Såg da god den kaka også. Har baka sjølv i dag, men det er ikkje plommer i min bakst.

02.10.2010 @ 19:32
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Stine

Hihi, for en morsom historie, spesielt når ender godt til slutt.
Skulle gjerne hatt plommetrær her i nord, men noe sier meg at klimaet nok ikke er av det beste for slike eksotiske vekster.
Ha ei fin helg!

02.10.2010 @ 19:55
Postet av: Sylke

Det var en morsom plommehistorie, så bra at det endte godt :) Det hørtes deilig ut med plommekake. Her i hagen forsvant plommene i år - de ble modne da jeg var et annet sted, falt ned og råtnet! Men det får vi ta igjen neste år :)

Ha en fin helg! Klem, Sylke

02.10.2010 @ 20:45
URL: http://lysstreif.blogspot.com/
Postet av: Anlen

Herlig historie! Litt flaks at han ikkje vart alvorleg skada, kanskje? Plommer er snadder:) Vi har Opal og Herman-plommer, og dei er oppspist... Nokre vart til plommer i madeira, det er godt ein vinterdag!

02.10.2010 @ 22:29
URL: http://anlenblogg.blogspot.com
Postet av: Felisi

Ikke pent å le av pappaer som havner i hekken, men ikke så lett å la være... ;)

Vedder på at plommekaken var kjempegod :)

02.10.2010 @ 22:51
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no
Postet av: Meta

Måtte vært et herlig syn når det først gikk opp for moren din at det hadde gått bra.:)) Flirte godt for meg selv når jeg leste det.

Ønsker deg en herlig søndag!:)


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits