Baby Bloom og mere til

Det strikkes ikke BARE tippehøner her for tiden. Jeg driver jo faktisk på med luemaraton fortsatt, bortsett fra at jeg stadig roter meg inn på sidespor når jeg snubler over andre spennende prosjekter...

 

Denne luen er tilegnet hus-skalden min.  ;o)

  

Mønsteret heter Bloom, men min variant ble visst Baby Bloom siden jeg brukte tynnere pinner. Tviler på om noen over 4 år ville falt for fargen uansett, hehe.  Den satt som et skudd på Klumpen, i alle fall i ca to sekunder til han oppdaget hva han hadde fått på hodet. Da fløy den veggimellom.

  

Det fine blomstermønsteret var overraskende enkelt å strikke. Og båndet i dobbelstrikk gjør luen tett og varm over ørene. Her har jeg puttet et fat inni. Luen hadde nok blitt finere med blokking, men det er ikke så lett når man har strikket den i akryl. Jeg brukte dobbel tråd Bambino fra Sandes, 100% orlon. Pinne # 5.  Noen drar kanskje kjensel på garnet?  ;o)

 

Når jeg først hadde akryl-rolleren framme kunne jeg jo like godt bli kvitt litt mer. Jeg skal være med på i alle fall èn messe i år, og da er det alltid noen som vil ha "noe lettstelt som ikke klør." 

 Det lå et påbegynt nøste tykt akrylgarn i Norgespakken min med uformelt garn. Nydelig farge, og vips! var det på pinnene. Det var for lite til en lue, men jeg spedde på med noen rester dobbel Mams'ell.  Synes luen ble OK den, men jeg fikk jammen litt garn tilovers. Så da startet jeg like godt på en ny lue. Måtte finne fram enda en rest, denne gangen i rosa, for å få nok. Pinne # 4.5 til begge to.

   

Jeg synes akryl er greit til sitt bruk jeg. Det varmer, om ikke like godt som ull. Det klør ikke når det blir varmt, det utløser sjelden allergier, og grovstrikkete luer blir i grunnen ikke så klamme heller. Det er jo nok av luftehuller til å slippe ut dampen gjennom. 

 Da har jeg funnet fram litt ullgarn, variert fiberinnhold er viktig. Og man skal ikke overdrive heller. *fnis*

 

Ha en flott søndag!


Kommentarer:
Postet av: PerJorun

Du er en tryllekunstner! Sover du aldri??

10.10.2010 @ 12:51
Postet av: Xhantippe

Å utrolig flottel luer! Falt særlig for den rosa med kronblader.

10.10.2010 @ 13:00
URL: http://www.xhantippe.com/
Postet av: Mirdiz

Det var noen søte små luer! :)

10.10.2010 @ 14:11
URL: http://strikkeklubb.blogspot.com/
Postet av: Trulte

Morsom lue, og fin farge syns jeg da...fine de andre også.

10.10.2010 @ 14:29
URL: http://trulte.blogspot.com
Postet av: Brit

Likte første kommentaren i innlegget her. For det lurer jeg på også hvordan du rekker å strikke alt du strikker!!! Du må ha turbo pinner. Jeg liker nå rosa så det er godt mulig jeg hadde gått med denne lua selv om det er en stund siden jeg var 4 år:)

10.10.2010 @ 15:10
Postet av: Elisabeth

Den rosa lua ville enhver under 4 gått med, i tillegg er det mange damer der ute som elsker rosa. Tror nok den går unna om du prøver å selge den... Fine de andre to også. Utrolig hvor mange luer man får ut av litt rester....

10.10.2010 @ 15:18
Postet av: trinemamma

Flotte luer. Skjønner godt at noen vil ha luer som er lettstelte og ikke klør. Så de får du helt sikkert solgt.

Jeg selv får ståhår av akryl, helt bokstavelig. Det tynne håret mitt blir veldig elektrisk og står rett opp, nesten iallefall :-)

10.10.2010 @ 15:59
URL: http://trinemamma.blogspot.com
Postet av: lise

Veldig vakre luer, men jeg tilhører nok ikke dem som spør etter kløfritt.. Når sant skal sies, synes jeg i grunnen ikke at ull klør noe særlig heller. Herdet, kanskje?

10.10.2010 @ 16:46
URL: http://www.lises.net/blogg
Postet av: Greta

Hei. som du har strikka denne helgen. eg har ikkje tatt i ein pinne sidene g gjekk av båten i bergen kl 11.45 den 7. får sjå om eg har energi til det litt senere i dag.

Stilige luer. godt å få brukt alle slags rester. Og du har jo å ta av.

stilig høne. Må sei du er flink som klarer å lage dem etter berre å sjå på eit anna produkt. tenker av den nye mora til høna vart veldig fornøgd.

Ha ei flott kreativ og god ny uke. Hilsen ei lykkelig men svært sliten dame

10.10.2010 @ 17:20
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Stargirl

"Oh - beautiful bloom", kremter skalden fornøyd mens to lilla "knekter" bøyer seg i strikkestøvet.

En klem må du få for å rekke tre luer på tiden det tar å strikke et bånd for hånd - hehe

10.10.2010 @ 17:46
Postet av: Bodil

Du er ein meister på huestrikking :) Flotte modellar, og flotte fargar :)

10.10.2010 @ 17:59
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com/
Postet av: Hobbystua

Her er det en som virkelig står på med strikkepinnene,og tre fine luer på kort tid.Men falt helt for Bloom luen,,,helt lekker:))

11.10.2010 @ 13:52
URL: http://hobbystuas.blogg.no
Postet av: Bjarte Slettebø

Hei, eg vil gjerne tippse deg om nettsiden www.MiniMesse.no, hvor du får hjelp om du ønsker å arrangere egen messe, eller få oversikt over andre sine messer du kan delta på....

11.10.2010 @ 14:37
URL: http://www.MiniMesse.no
Postet av: Moan

Den rosa ble lekker!Godt ikke LilleGull ser bloggen din, da må nok jeg til pers og strikke en lik :-)

11.10.2010 @ 22:41
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com/
Postet av: hobbyvenn

Flotte luer. Likte nok aller best den første ja. Og Bambine-garnet husker jeg godt. Er nok redd eldstejenta har trådd noen babyskritt i jakker fra dette garnet ja. Og som du skriver, lettstelt er det hvertfall.

12.10.2010 @ 12:48
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Bente

Så flotte de luene var kjempefine, likte den rosa veldig godt. Den ser litt vanskelig ut å strikke, kanskje jeg bare skal prøve. Ha en flott høstdag ;0)

12.10.2010 @ 13:47
URL: http://benteshobbyrom.blogspot.som/
Postet av: Solveig

Den rosa var utrolig flott. Tenker den må passe perfekt til en prinsesse med kåpe. Kanskje minstejenta fremdeles ikke er for stor til å ha en slik en på hodet.

13.10.2010 @ 08:50
URL: http://www.solhag.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits