Freden har senket seg og fruen filosoferer igjen

Til og med Kiweke & co gikk tidlig til ro i gårkveld. Og jeg fikk strikket masse. Verdens beste avkobling etter slike prøvelser.

  

Min lue # 9 i galskapen er en Arne & Carlos-modell som  har det klingende navnet Lue med fletter. 23407. Jaja, navnet skjemmer ingen, og kjedelige navn er jo en god gammel norsk tradisjon. Ikke noe Multnomah eller Turn a Square her nei. Rett på sak med et nummer etter er jo praktisk og greit.

 

 

 

 

Kakeboksen i vinduskarmen er fortsatt min venn.  :o)

 

 

 

 

Luen ble helt OK den. Men etter å ha strikket flere Arne & Carlos-modeller har jeg gjort meg noen tanker:

 

Alle luene i heftet har visst 96 masker som utgangspunkt. Det er like mange masker på bråtet som på selve luen, og det brukes samme pinnetykkelse hele veien. Siden luene skal strikkes i Freestyle, som jo er superwash, er dette ensbetydende med slappe, dvaske bråt som siger ut etter kort tids bruk. Så gå ned i pinnestørrelse på vrangborden! Pinne # 3,5 eller 4 blir bra.

 

  

Fletter trekker arbeidet veldig sammen, og derfor er det vanlig å øke ut etter bråtet. Det er ikke gjort her, og det ville heller ikke fungert med mønsteret siden rett- og vrangmaskene fortsetter opp i flettene. På denne luen brukte jeg pinne # 3.5 for å få det strammere. Ikke pent når vrangborden blir videre enn selve luen. Jeg la også opp 8 ekstra masker siden jeg regnet med at den ville bli litt trang ellers. Jeg kunne nok godt ha lagt til enda en mønsterrepetisjon, for luen sitter tett inntil hodet. Jeg forkortet den med en fletting også. Syntes ikke det ble pent med en ettersittende lue som har en liten tupp som står rett opp på toppen.

 

Arne & Carlos er superflinke til å treffe midt i motebildet. De er dyktige på markedsføring også, og jeg liker konseptet deres. De har imidlertid fortsatt et stykke å gå når det gjelder detaljene som kunne gjøre mønsterne deres perfekte. Det er irriterende med en lue som siger ned i øynene fordi vrangborden ble for slapp, i alle fall når man har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Og ikke alle har strikkerefaring nok til å se hvilke små endringer som løser akkurat det problemet.

 

Gjenkjennelsefaktoren er stor i mønsterheftet deres, de er flinke til å bygge på tradisjonsmønstre, gjerne med en liten vri. Space Invadors-Marius er jo genial! Samtidig er oppskriftene såpass enkle at de fleste finner noe de klarer å strikke. Det er også et stort pluss at de bruker norsk garn som er lett tilgjengelig og i en helt grei prisklasse. På pinne # 5 går det raskt unna selv om du ikke er en racer med strikkepinnene. Da blir det fristende å strikke èn til. Og enda en...

 

Jeg har brukt dobbel Mor Aase Baby til min lue. Freestyle kan godt byttes ut med dobbel babyull, og billigvariantene fungerer helt fint de også. Så da er det mange muligheter til å finne passende garn.

 

Her kan du se alle modellene i lueheftet: http://www.dalegarn.com/catalog_list.php?hType=new

 

 

Jeg liker Arne & Carlos jeg!  Gjett hva jeg har på pinnene nå da?  ;o)


Kommentarer:
Postet av: Guri

Takk for tipset! Skal på strikkekafe der temaet er luer og kuler fra Arne og Carlos. Huer skal sitte godt på og ikke sige...

03.11.2010 @ 11:39
URL: http://http://tante-guri.blogspot.com/
Postet av: Sommertid

Gjetter på enda en lue !

Har ikke skiftet bekjentskap med boka ei mønstrene til dessa karane..så jeg får bare ta deg på ordet om at det er mye kjekt, men også en del ting som burde fiksas...lua ble knallfin og flott i grønn.

Ha ei fin onsdag :)

Postet av: Greta

det var eit veldig bra innlegg. Har fått tak i mønsterheftet eller fikk det pr mail. Har tenkt litt på den kvite, men ikkje studert oppskriftene enno. Vrangborden bør vere i mindre pinner helt klart.

Får håpe du har strikka den kvite før eg kjem så langt at eg skal prøve den da. så har du kanskje noen gratis tips til meg.

Ha ein ny fin lue dag

03.11.2010 @ 13:31
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: asterix

Det ble en kjempeflott lue!

03.11.2010 @ 14:03
Postet av: Felisi

Fin lue da! Men jeg er ikke så glad i de karene der, nettopp fordi det virker så lettvint. Det er liksom kun utseendet som teller, og så er det ikke så nøye hvordan oppskriften er, eller om plaggene fungerer i bruk. Sånt liker jeg ikke. *streng dame*

03.11.2010 @ 14:46
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no
Postet av: Mava

Luen var veldig, veldig fin! Jeg synes fortsatt fletter er skummet - men fint blir det!

Ha en fin dag!

03.11.2010 @ 15:48
URL: http://mava.blogg.no
Postet av: Moan

En mulighet er jo å øke antall masker MELLOM flettene..Men jeg har stor tro på mindre pinner på bråtet.

Freestyle=fy-garn her i huset! Strikket to luer, begge ble slaskete etter vask. Bedret seg litt når de tørket, men etter 1 times bruk... = SLASKETE! hrmf!

03.11.2010 @ 16:24
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com/
Postet av: Villblomsten

Nyyydelig farge :-)

03.11.2010 @ 17:16
URL: http://villblomsten.blogspot.com/
Postet av: Elisabeth

Synes du kommer med veldig gode filosoferinger, lue i Freestyle på tykke pinner blir slaskete :) Enkelte typer garn krever tynnere pinner enn oppskriften sier for å holde på fasongen, men klart det kreves litt erfaring for å vite det... Men for all del, luene er jo fine å se på, og erfarne strikkedamer gjør de nødvendige endringene for et optimalt resultat :) Lykke til videre!

03.11.2010 @ 18:37
Postet av: Trulte

Er så glad for det du skriver. Jeg har sett noe av disse før, men synes ikke de kommer med noe nytt. Og er veldig glad for at jeg ikke har lagt penger på noen av bøkene deres. Som en annen også sa: det virker litt lettvint...

Men luen din er fin, og passet godt til kakeboksen...kjempekjekt med luer til kakeboksene...

03.11.2010 @ 19:24
URL: http://trulte.blogspot.com
Postet av: matja

Flott lue.Har en av modellene deres på pinner.Liker godt luene deres,og har faktisk lyst til å strikke meg gjennom hele heftet.Tror aldri det har hendt før.Kan jeg være smittet av "luegalskap"?Ha en flott dag imorgen:)

03.11.2010 @ 23:13
URL: http://matja.blogg.no
Postet av: hobbyvenn

Disse luene står på planen min også etterhvert, men det spørs om jeg rekker det før jul. Og innen den tid er det vel kommet noe annet spennende... Flott lue du har strikket denne gangen også. God du fikk fred i "heimen" igjen. God helg!

04.11.2010 @ 09:52
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Guri

Ja, det er godt å ha erfaring så man kan gjøre det funksjonelt og fint! Lua di ble veldig fin synes jeg!

Siden du var så snill og gi meg tips i fht sokkegarn vil jeg gjerne sende deg en bitteliten overraskelse. Men da må du være snill å sende meg adressen din. Min mail er: hjertegoh@hotmail.no

04.11.2010 @ 12:58
URL: http://hjertego.blogspot.com/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits