Kjerringa mot strømmen

Arne & Carlos er flinke til å "låne" inspirasjon rundt omkring. Men siden de ikke akkurat er verdensmestre på passform og finish har jeg funnet ut at det er like greit å gå den andre veien og heller bruke mønstre som er gjennomtenkte og velutprøvde. Tilbake til inspirasjonskildene med andre ord!

 

Jeg startet på "Lue med fletter" II men rekket den opp igjen. For jeg fant nemlig denne som er MYE finere: http://www.ravelry.com/patterns/library/dove-3 Skikkelig duskelue med "juksefletter" og god fasong. Det byttes mellom tre pinnetykkelser for å få den til å sitte godt på hodet og å bli passe posete bak. Se og lær gutter!

 

  

Garnet jeg har brukt heter Mystic Alpaca og er superwash-behandlet. Mitt andre alpakka-prosjekt faktisk. Resten av nøstene mine ligger trygt i en roller på loftet. Men nå skal de til pers!

 

  

Luen veier ca 85 gram. I følge Ravelry er det ca 107 meter på nøstet. Det må være feil, for garnet er på tykkelse med Babyull og veldig lett. Jeg brukte det dobbelt. Dessuten stod det at det visst var tvil om det var ekte alpakka. Dermed måtte mor fram med lighteren, hehe.

 

Om det ikke er ren alpakka så er det i alle fall mixet med andre animalske fibre. Det luktet svidd hår og asken hadde både farge og konistens som brent ull. (Jepp, dette kan jeg! Kan ta doktorgraden på svidd garn snart, hehe!)

 

Garnet var glatt, mykt og manglet den spensten som saueull har. Men det var helt greit å strikke med. Å lage dusk var derimot IKKE like enkelt, den ble veldig pjuskete synes jeg siden garnet var så slapt og livløst. Men den ble nå brukbar i alle fall.

 

 

 

 

Kakeboksen stiller trofast opp. Bare synd at den har så flatt bakhode...

Uten hode inni er det nemlig vanskelig å vise luen skikkelig. Så da tillater jeg meg å låne et bilde fra oppskriften:

 

 

 

 

Synes denne er skikkelig fin jeg!

 

Tilbake til A&C: Den hvite luen deres med "knopper" ligner da veldig på Lille Rosin sin "Look Alike"? Satser på å strikke sistnevnte jeg, for det er i alle fall en gjennomarbeidet oppskrift. http://lillerosinquilt.blogspot.com/2009/02/look-like-lua-fra-vm-i-alpin-2009-det.html

 

Ha en god helg alle som titter innom!


Kommentarer:
Postet av: Trulte

Hehe, du må få deg en kakeboks med buet lokk.

Ellers ble jeg så glad når jeg leste at du rusker litt opp i disse guttene, og avslører "bløffen"... Jeg har ingen av bøkene deres, og har heller aldri strikket noe av dem. Men alt jeg har sett av dem er hentet fra andre. Den parykk lua så jeg for et par år siden, tror det var på ravely...(har ikke sjekket nå)Og julekuler finnes det flere andre som også har strikket før. Og de andre luene som jeg så hadde jeg også sett før. Kan det være det at de er mannfolk som gjør at de får så STOR oppmerksom het tro...og ikke hva de lager.

Og som du vil jeg si at det finnes så mange gode mønstre og oppskrifter at hvorfor skal man strikke en "kopi" med dårlig passform når man har orginalen...

05.11.2010 @ 15:35
URL: http://trulte.blogspot.com
Postet av: Vibekes lille grønne

Takk for tips om lueoppskrift. Er ikke så begistret for strikkehelftet til A&C, har også tenkt at lignende oppskrifter finnes fra før. Ha en fin helg! :)

05.11.2010 @ 15:41
URL: http://vibekeslillegronne.blogspot.com
Postet av: unniirene

Så mye flott du har laget. :-)

Ønsker deg en strålende helg. :-)

Klem fra Unni.

05.11.2010 @ 16:41
URL: http://unnitorsvik.blogg.no/
Postet av: Torill

Knallfin lue! Legger den i favorittene mine.

05.11.2010 @ 17:18
Postet av: Greta

Det syns eg og. At du ahr laga ei skikkelig flott lue. Tenkte eg skulle strikke den kvite deres til meg, men da velger eg ei anna. har ei god oppskrift elelr to som eg lager gaver til andre av. Får bruke den da. Likte den di da. hm

05.11.2010 @ 20:02
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Merete

Ah! Takk for tips om fin flettelue!

Synes det er positivt at de skaper blest om strikking, jeg :)

Postet av: Siena

Morsomt, jeg holder også på med en Dove-lue. Visste ikke at Arne & Carlos hadde et lignende design. Fint med knapp på, god ide!

06.11.2010 @ 15:32
URL: http://sienaknit.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Dette var en fin lue ja, og den blå i et innlegg over her var også flott. Den kan helt klart brukes av en gutt ja... Jeg er enig med deg angående den lue som ligner på Look aliken, har tenkt akkurat det samme selv :)

07.11.2010 @ 23:18

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits