Regnbuer i snøen

Vi ser ofte regnbuer vi, akkurat det er jo forsåvidt en hyggelig del av det å bo i regnby(g)en Bergen. Men akkurat nå har vi snø. Lurer på om vinteren blir lik den i fjor? Da kan vi kanskje parkere paraplyen og gummistøvlene for en stund. Men jeg pakker dem ikke ALT for godt vekk altså, det er tross alt ikke så lenge siden jeg postet dette: http://mimounashobby.sprayblogg.no/1288946661_du_vet_at_du_bor_i_be.html#comment

 

  

 

Gullklumpen kom med disse tegningene og lurte på om jeg kunne strikke regnbuelue?

 

Tjo, det kunne jeg vel kanskje. Så jeg fant fram min kjære restegarnskasse og begynte å grave. Mange smånøster, noen bare på et par meter, fikk et nytt liv som striper. Og ett svart nøste holdt akkurat til bunnfarge. Siste rest ble flettete knyttebånd. Pinne # 3,5 og 4. Luen er strikket ovenfra og ned med 6 økninger på annenhver runde slik at den ble litt spiss. Rillekant nederst, og så plukket jeg opp 20 masker til hver øreklaff. De er strikket rundt for å unngå en kvart million løse tråder å feste. Det ble rikelig med trådfesting uansett, hehe. Jeg heklet en rad fm og en rad krepsemasker rundt det hele til slutt. Lilla dusk, akkurat som bestilt.  :o)

 

Jeg hadde ikke oransje, men pyttsann. Luen ble fargerik nok likevel.

 

 

 

 

Så var det fotograferingen. Jeg ble SUR da jeg så bildene. Lilla, turkis og mitt kamera er ikke noen god kombinasjon, sukk.

 

 

 

 

Nytt forsøk, denne gangen i vindusposten. Og -  oh lykke!  Nesten korrekte farger!

 

Luen ble veldig fin på, så da måtte jeg prøve å lage meg en hodemodell.

 

 

 

 

Kakeboksen er fortsatt noe lavpannet, sukk.

 

 

 

 

Men hvis vi låner en ball fra Klumpens lekekasse...

 

Eureka!

 

Glad og fornøyd leverte jeg luen til tenåringen. Oppdrag fullført. Trodde jeg. Men neida.

 

- "Åh, den ble fin! Akkurat sånn som Marie ville ha den. Strikker du den til Trude nå da?

 

Det jeg trodde var forslag til en ny lue var altså ønskelisten til diverse skolevenninner. Frøkna har tatt opp bestillinger, og jeg får visst gleden av å produsere dem. Fiks måte å ordne seg med gaver på!  Tegn og fortell, så strikker mamma det.

 

Jaja, kanskje like greit at ialle fall NOEN av luene mine har kjente mottakere. Det begynner å bli trangt i kassen på loftet, hehe.

 

 

Ha en fargerik torsdag!


Kommentarer:
Postet av: Greta

Det er ikkje verst. Man kan berre tegne ein tegning og så lager du lekkre luer. Du er eit unikum når det gjelder luer. Kjempeflink og så var den jo så fin. Helga klem til deg

11.11.2010 @ 13:31
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Tittei

Du må være den snilleste mammaen i gata! Kjempefin lue.

11.11.2010 @ 14:39
URL: http://www.tittei.net
Postet av: Gro A.

Herlig historie.

Fine tegninger og fin lue.

Postet av: Sylvia

Ha ha...det var da noen luringer!!! men så heldige de er som har deg. Du får ta det som et komplement!

Og luene ble kjempefine, helt lik tegningen!!!

11.11.2010 @ 15:23
URL: http://kanelsukker.blogspot.com
Postet av: Heidi

Lekker ble den. Har det litt sånn jeg også. Min datter på 18 har nok fått en overdose av hjemmestrikket i oppveksten, for hun vil ikke ha noe. Men venninnene vil gjerne ha, så da får hun meg til å strikke til dem, og så gir hun det bort som gaver. Men hva gjør man ikke for disse elskelige barna våre:-)

11.11.2010 @ 17:56
URL: http://ludo67.isay.no/
Postet av: Trulte

Heldig vis ingen Herr Mus her, så jeg fikk studert de fine luene dine. Forstår godt at det var flere som ville ha en slik stilig lue. Når jeg får tid skal jeg forsøke meg på denne typen for jeg har restegarn igjen siden jeg strikket restegarngenser til gubben

11.11.2010 @ 19:06
URL: http://trulte.blogspot.com
Postet av: LivM

Herlig! Men du kan jo være stolt av at du blir anbefalt og godtatt av venninnene da :-)

11.11.2010 @ 20:00
URL: http://livs.hobbyblog.net/
Postet av: Petrine

For ei herlig jente !! Du er nå snill då !!

Flott lue :)

11.11.2010 @ 21:41
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Nina

Haha! Ja, det var litt av en overraskelse! Men du må jo være verdens snilleste huestrikker! Og tenkt så stolt gullklumpen er av deg, da, når hun tar opp bestillinger!

Ha en riktig fin helg!

Hilsen Nina

12.11.2010 @ 08:54
URL: http://www.fiberandart.no/blog
Postet av: Vibekes lille grønne

Så morsom og fargerik lua ble! Greit med mor som strikker på bestilling :) Synes det er bra at tenåringene vil ha luer jeg da. Her skal det tydeligvis ikke være luer i år, ikke skjerf heller virker det som :(

Ha en fin helg! :)

12.11.2010 @ 09:34
URL: http://vibekeslillegronne.blogspot.com
Postet av: Solveig

Jammen er tenåringen din heldig som bare kan bestille slike flotte kreasjoner. Du må jo bli kjempepopulær blant venninnene hennes. Ikke så dumt det, kanskje! Greit at disse tenåringsdøtrene synes en kan brukes til noe.

Her om dagen fikk jeg til og med lov til å vise meg på ungdomsskolene - etter at det har vært nærmest "forbudt" i lang tid. Tenåringen måtte da ha helt ferske boller da det var hennes tur til å ha med seg boller til konfirmasjonsundervisningen.....

12.11.2010 @ 11:17
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: trinemamma

Så flott lue og design :-)

12.11.2010 @ 18:46
URL: http://trinemamma.blogspot.com
Postet av: Gina-Karethe

Utrolig fin lue. Og utrolig fiks måtte å få fikset det på må jeg si :)

13.11.2010 @ 01:41
URL: http://angelordream.blogspot.com
Postet av: Merete

Hihi! Godt avkommet kan ta opp bestillingsliste! (Håper barnet går i en liten klasse for din del....)

Postet av: Maria

Herlig med unger som vet akkurat hvordan de skal ha ting.

16.11.2010 @ 14:45
Postet av: Bobeline

Denne lua syns jeg var knalltøff!! :-)

Nå har jeg trålet meg igjennom nesten hele bloggen din (mangler bare noen få novermber-inlegg), og jeg har kost meg masse! Det har tatt tid, men det har vært verdt det! Jeg har fått masse inspirasjon, morsomme historier om Kiweke & co, lært et og annet om garn og fibre, og ikke minst fått et inblikk i livet med de to klumpene dine - som har blitt eldre etter hvert som jeg har lest. (For deg har de sikkert vokst like fort i virkeligheten som for meg, som har brukt et par måneder på å lese meg igjennom ca. 6 år!)

Ikke minst må jeg si jeg er imponert over kreativiteten din, og hva du kan trylle fram av de korteste trådstumper! Jeg, og mange med meg, hiver de uten skrupler rett i bøtta (med unntak av en og annen "maskemarkør")! Men nå har jeg begynt å tenke meg litt mer om ... :-)

Én liten til vil jeg uansett kommentere: Det er litt mange kommentarer om dårlige og mørke bilder, som i lengden er litt kjedelig, for jeg (og sikkert mange andre) tenker ikke alltid på det! Vi vet jo at vi leser en blogg som ikke skrives av en proff fotograf, og er derfor fornøyd med det meste. Ikke klag så mye på deg selv, det har du ingen grunn til! :-) (En kommentar om hvordan fargen egentlig ser ut er riktignok noe annet ...)

De beste bildene er de du har tatt i vinduskarmen i dagslys! I kveldsmørket kan du jo bruke en lampe (halogenpærer på maks dimming gir et ganske hvitt lys så fargene ikke blit veldig påvirka).

Stå på videre, jeg kommer iallfall til å fortsette å lese bloggen din! Rosa eller ikke, hehe.

18.11.2010 @ 19:44
URL: http://-
Postet av: mimouna

Bobeline: Takk for lang og hyggelig hilsen! Linken din virker ikke, så da håper jeg at du leser her inne igjen.

Jeg har startet på å lese hele bloggen min bakfra et par ganger jeg også, men det er så MYE og tar så lang tid at jeg aldri har kommet i mål. Men det er høy mimrefaktor i enkelte innlegg. Imponert over at du har pløyet gjennom alt!

Skal prøve å lide mer i stillhet angående billedkaliteten min, hehe. Får heller juble litt hvis/når jeg får nytt kamera.

19.11.2010 @ 12:28

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits