Dagen derpå

Da er årets julemarked over. Og konklusjonen er vel den vanlige: Man blir IKKE rik av å selge strikkeplagg! Men litt omsetning ble det jo, i alle fall nok til å betale deltakeravgiften + kjøregodtgjørelse til sjåføren min. Det ble heldigvis noen kroner igjen til nytt garn også.  Syntes litt synd på noen av "naboene" mine, hun ene solgte ikke noe i det hele tatt. De med hjemmelaget godteri og småkaker var nok de som tok inn mest klingende mynt. 

 

Overraskende mange ville ha akrylluer. En liten jente stod og hoppet med en stripete ull-lue i hånden, en sånn ville hun ha!  Men neida; -"Uff, nei, DEN kan vi ikke kjøpe. Det er jo ULL, og ull KLØR jo vet du!" forklarte mammaen. Jaja...

 

Alpakka-luene mine forsvant fort. Så kanskje jeg får finne fram noen flere slike nøster fra "ruge-kassen" og faktisk bruke dem. Litt artig å se hvor forskjellig folk tenker. Noen er veldig opptatt av garnkvalitet, andre ser kun på prisen. Akryllulene og alpakkaluene er jo i hver sin ende av prisskalaen. Og dusker er absolutt tingen! Samtlige luer jeg solgte var med dusk. Jeg har kjøpt en fiks liten "duskelager" på EuroPris til den nette sum av 9.90. Den funker helt supert den, og jeg kan lage dusker i ulike størrelse på no time. Anbefales!

 

 

 

Tror jammen jeg skal sette dusker i flere luer, må sjekke hvilke det kan passe på.

 

 

Veldig mange kommenterte sjalene mine. Men jeg solgte bare ett. For "folk flest" er nok dette et plagg forbeholdt grandtanter og bestemødre,  vi lever visst litt i vår egen lille verden vi nettstrikkere. Halser derimot kunne jeg ha solgt en del av. Den ene jeg hadde forsvant rimelig kjapt. Artig å se hva som selger på julemarked anno 2010 kontra hva som strikkes på Ravelry og andre nettsamfunn. I virkelighetense verden lever både musetøfler og pelsgarn fortsatt i beste velgående, hehe.

 

Jeg føler meg alltid utladet etter en slik dag. Får litt klump i magen av kassene mine som ser like velfylte ut som før jeg dro. Men pyttsann. Jeg har vanligvis like mye på lager hvert år på denne tiden, men det meste forsvinner jo ut etterhvert. Noe blir gaver, og en haug med luer ender opp som chemo caps eller til andre innsamlinger. Det greie er jo at alt ligger pent sortert med merkelapper på nå, og haugen med halvferdige prosjekter er redusert til et minimum.

 

 

Da er jeg klar for nye utfordringer. Har noen bestillinger, og det er jo greit. Da blir det i alle fall ikke påfyll i kassene. Frøkna skal ha luer til diverse venninner, og min søster har visst planer om å starte egen hønsegård, hehe...

 

  

Tippehøne IV har vært i vaskemaskinen en tur, men hun kom ut igjen like stor. Det må visst hardere lut til for å tove Safir + langhåret effektgarn. Så da får hun få seg en runde til.

 

 

 

 

Mitt siste vottepar gikk i maskinen sammen med hønemor, og DE tovet som bare det. Ulla-garnet krympet masse, men alle maskene er fortsatt godt synlige. Så jeg vet ikke helt om jeg er så fornøyd. Nå har jeg tovet votter fra samme oppskrift med tre ulike garntyper, og Mor Aase med lilla magebelte er en klar favoritt. Det tover helt perfekt og får en veldig fin overflate. De to Dale-garnene (Heilo og Ulla) tover mye mer og gir veldig ulikt resultat. Heilo blir bouclè-aktig og litt hardt mens Ulla altså bare krymper uten å se spesielt tovet ut. Denne gangen puttet jeg foresten litt sammenrullet plast inni tomlene, og det var nok lurt.

 

 

  

 

Da er det mandag igjen og starten på en ny uke. Ha en fin dag!  :o)


Kommentarer:
Postet av: Martha Joy

Jeg syns det er synd at folk ikke vet å sette pris på godt håndarbeid, jeg. Og så tror jeg du kunne fått solgt en god del om du startet butikk på epla.no. Kanskje Gullklumpen kunne hjulpet deg å designe en merkelapp som matcher bloggen? Og modellert/fotografert litt? Jeg vet ikke, jeg. Det kan hende det hadde blitt mere arbeid enn moro, men du kan jo prøve?

15.11.2010 @ 14:06
Postet av: Torill

En slik ponponmaker har jeg også, kjøpte to på europris i våres, og ungene har laget ufattelig mengder med dusker av restegarn. Hehe.

Nå er jeg akkurat ferdig med en 100% akryllue med dusk. Kanskje jeg skal selge den for blodpris? *knis*

15.11.2010 @ 14:14
Postet av: stubbetufsa

Joda, vi har nok vår egen stil på hobbybloggene!

På messa jeg var på på lørdag, var kaker hovedattraksjonen. Ho som hadde selbuvotter og selbulester fikk ikke solgt noe, ei med luer (akryl) og jeg med ulluer fikk solgt. Bloggfolk bringer inn nyheter, møbius hadde ikke folk hørt om, men de så at de var strikket i 8-tall og at det da ble mønster på både øversiden og nersiden av midten! Jeg solgte et par av dem.

Hjertene solgte på en rar måte. Jeg ville tatt mange av samme sort, men folk valgte mest en av hvert slag.(?) Det var lite mannfolkluer, så nå må jeg strikke, det er etterspørsel der ute.

Du har forresten laget mye flott som jeg ikke har vært innom og sett på! Oppslaget om hvordan forskjellig garn tover, er nyttig. Jeg sverger jo til Mor Aase med lilla magebelte!

Og jeg har skrevet av oppskrift på søt liten dobbel blomst med støvdragere! Og du har massevis av flotte luer! Klem!

15.11.2010 @ 14:48
URL: http://stubbetufsa.blogspot.com
Postet av: LivM

Artig å lese om dine erfaringer fra messen. Selv har jeg aldri deltatt på noen, men det var interessant å høre hva folk mener. At sjal ikke har slått helt an er jo merkelig, for jeg får stadig komplimenter når jeg er ute og har på meg sjal. men så er jeg jo bestemor da He.he!!

15.11.2010 @ 15:13
URL: http://livs.hobbyblog.net/
Postet av: Moan

Vi lever nok inne i vår egen lille boble, her i strikkende bloglandia.

Men, pytt sann!

Har det flotters jeg, med mine ullsokker og sjal :-)

Ser deilige ut, vottene, da.

15.11.2010 @ 16:17
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com/
Postet av: Greta

Det er forskjell fra messe til messe skjønner eg. Las nettopp om ei som hadde solgt for flere 1000 lapper.

Det er stor forskjell på foløk. fikk mail idag fra ein lykkelig mottaker som fortalte att ho ville egentlig ha betalt enda meir enn det ho gjorde, men hadde ikkje råd. Da betalte ho allerede godt over det eg forlangte. Andre trekker seg fra bestillingen når dei får høre prisen. Men dem skit eg i.

Ha ein flott dag du og, eller uke får eg vel heller si.

15.11.2010 @ 17:21
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Trulte

Uff ble nesten litt skremt jeg når jeg hører at akryll og pelsgarn lever i beste velgående ute i den store vide verden...

Når det gjelder safir garn har jeg aldri opplevd problemer med tovingen...kan du ha vært så uheldig at du har fått noe garn som har vært igjennom en blekeprosses hos produsenten før det ble farget i den gule fargen. Jeg har opplevd det med garn fra Mor Aase i 2007/2008 engang, og da sjekket jeg det ut, og da var svaret at garnet hadde blitt bleket og så refarget....

Og tusen takk for kommentar på min blogg om mine sokker med andenebb...

15.11.2010 @ 18:17
URL: http://trulte.blogspot.com
Postet av: Guri

Dumt at du ikke solgte så mye som du ønsket i helga! Det er alltid spennede å se hva som går, og utfallet av dagen er aldri gitt på forhånd. Du har nok rett i at de som solgte spiselige saker gjorde det bra; folk er alltid ute etter noe å putte i hue! Jeg synes alle votteparene dine ble fine jeg da :) Klem :)

15.11.2010 @ 18:27
URL: http://hjertego.blogspot.com/
Postet av: trinemamma

Ja julemesser er en utfordring. Ifjor laget jeg 16 par med tovede tøfler og solgte kun et par. Jeg trodde jeg skulle selge noen flere..

I år har jeg satset på luer,votter og pulsvarmere. Så det blir spennende og se.

Flott tips om duske-maker. Har vært på utkikk etter en:-)

15.11.2010 @ 18:27
URL: http://trinemamma.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Julemesser er et sjansespill :) Har vært med på et par, og noe selger, andre ting ikke... Sjal er noe jeg ikke bruker selv, mulig det er derfor jeg ikke har tatt av på sjalbølgen. Men du verden så fine de er :) Luer til gaver er i alle fall populært, jeg som lærer ser jo at mine ungers venner bruker hjemmestrikken min daglig. Stå på, det kommer flere muligheter...

15.11.2010 @ 20:19
Postet av: Trulte

Leste nok litt feil om ullgarnet jeg altså navnet ULLA... har aldri prøvd det. Men det kan jo være bleking som er problemet med det garnet, slik som med mitt Mor AAse en gang da...

15.11.2010 @ 22:00
URL: http://trulte.blogspot.com
Postet av: lise

Du hadde en veldig fin "salgsbod" i går - hvorfor folk ikke kjøper mer rimelige og flotte strikkeprodukter skjønner jeg ikke. Og alle kommuneansatte som akkurat hadde fått lønn og greier...

Sjalet er i alle fall kjempefint, og jeg tror husbonden er veldig fornøyd med at han valgte det ut selv - strikkegaver pleier jo vanligvis være mitt domene her hjemme!

15.11.2010 @ 22:09
URL: http://www.lises.net/blogg
Postet av: judith

Spennende å lese om dine salgs og toveerfaringer. Når det gjeder salg er det nok kaker og anet spiselig det pleier å gå mest av, og pyntegrønt. Luer er liksom like billige på H&M liksom, (og kanskje håndstrikket av en liten barnearbeider?) Håndstrikk blir dessverre ikke alltid verdsatt.

15.11.2010 @ 23:38
URL: http://strikke.blogspot.com
Postet av: Solveig

Må ha vært en spennende erfaring, tross alt. Det er nok sant som du sier at vi bloggere lever i et samfunn for oss selv. Utrolig hva folk vil ha - eller ikke ha. Har ikke deltatt på noen messer selv. Men jeg synes det er spennende å se hva andre selger.

Jeg blir i grunnen litt glad i de hjemmestrikede luene våre, og gleder meg til å ta de samme fram år etter år.....For dem som stadig vil fornye garderoben passer det vel bedre med prisene på Hennes & Mauritz. Dusk-lageren må jeg se om jeg kan finne - den så veldig praktisk ut.

16.11.2010 @ 09:20
URL: http://www.solhag.blogspot.com
Postet av: Felisi

Det er alltid morsomt å høre andres markedserfaringer! Ikke alltid folk vil ha det man tror nei, mens det man ikke regnet med å bli kvitt går unna som varmt hvetebrød...

Du, den der duskelageren, har du kjøpt den nå nylig? Jeg spurte på "min" EuroPris, men der så de bare dumt på meg, både den første og den andre jeg spurte...

16.11.2010 @ 15:09
URL: http://www.felisistrikker.blogs.no
Postet av: Smykkeline

Hei. Samme gjelder smykker. Vært på mange marked og solgt masse, noe, lite og ingenting. Blir egentlig ikke noe klokere på hva som er best å gjøre, hva som selger eller hva som lønner seg. Varierer veldig. På ett marked endte jeg opp med å pakke ned nesten alt, ta frem restene, de gamle smykkene, bare la de ligge i posene og skrive salg på en plakat. Først da solgte jeg. På ett annet marked fikk jeg beskjed om at jeg måtte sette opp prisene slik at folk visste det var kvalitet de kjøpte. For det har jo som alle vet sammenheng!?! Så noen øredobber av ett kjent merke som koster fire ganger mer enn det jeg tar for mine og jeg lager mye finere så det så:) Bla bla bla, nå skravler jeg i vei her:) Morsomt å høre en strikkers messeerfariing og. Skal på messe i helgen, vært der før og vet at der blir jeg ikke rik. Mest for det finnes så mange andre fine boder der:)

16.11.2010 @ 16:41

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits