Den snilleste på skolen

Noen ganger skjer ting vi bare ikke kan fatte. Det HAR skjedd, og det må vi jo bare akseptere. Men det er så utenkelig og uforståelig at det synker veldig langsomt inn.

http://www.ba.no/nyheter/article5407562.ece

 

Veldig godt at skolen har håndtert saken som de har gjort. Og takk til BA, som er den eneste avisen som har sett at ting også har en annen side. For dette berører mange. Han VAR den snilleste på skolen. Det endrer seg ikke, uansett hva som skjedde på Kyrkjetangen den kvelden. Men det er mange vonde tanker å fordøye for ungene våre nå. Har vi lov til å gråte? Kan vi savne ham selv om han kanskje drepte noen? Kan vi fortsatt smile og le av minnene om det han fant på på, alle turene, fortellingene, vindmøllene og alt det morsomme han laget...

 

To familier har det fryktelig vondt nå. Og mange barn går med tanker som er så vanskelige at vi voksne heller ikke klarer å sortere dem. Litt av tryggheten falt bort, verden ble med ett mer skremmende og uforutsigbar. Kulden utenfra kom krypende alt for tett innpå oss.

 

Jeg har ikke noen kloke ord som avslutning på dette. Jeg skulle ønske at jeg hadde det.

 

 

 
Kommentarer:
Postet av: ems:-)

Synes du har vært flink med mange kloke ord. Fra oss kommer gode tanker til dere.

07.12.2010 @ 14:32
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: Tika

Tror ikke svarene er de viktigste, men at man snakker. Snakk, spør, lur og vær tydelig på at ingen har de rette svarene -selv ikke voksne. Tror dere kommer langt med det. Stor klem herfra.

07.12.2010 @ 14:41
URL: http://tikasverden.blogspot.no
Postet av: LilleAsk

Er så enig med ems at du har vært flink med mange kloke ord. Det er ikke lett for hverken barn eller voksne å vite hvordan man skal reagere på et slikt dødsfall. Sender noen gode tanker til dere.

07.12.2010 @ 15:10
URL: http://lilleask.blogspot.com
Postet av: Greta

Alle ord er like viktige i ein slik situasjon. Viss dem er godt ment. Det viktigste er å prate om det for små og store og så får dere bearbeide det. Når resultatet av etterforkningene er ferdig må dere kanskej bearbeide på nytt. Det er lov og gråte og savne. For for dere og barna var han uansett den snille gode.

Føler med dere.

Litt uviktig, men pakken er kome frem i god behold og dei var enda finere i virkligheten. tusen takk

07.12.2010 @ 16:33
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Gina-Karethe

Føler med barna dette berører. Har vært i samme sitasjonen selv der en drepte noen. De har lov til å " sørge " for dette blir på en måtte som en personen har "død". De får ikke treffe han å hører historier som blir sagt rundt. Begge familliene som blir berørt av sånne ting trenger støtt.

07.12.2010 @ 18:24
URL: http://angelordream.blogspot.com
Postet av: Gyldenkron

Huff, en forferdelig tragedie. Ikke lett for barn å skjønne dette, ikke lett for voksne heller.

07.12.2010 @ 18:28
URL: http://gyldenkron.blogspot.com
Postet av: Torunn

Tragisk! Ein av dei viktigaste tinga i ein slik situasjon er nok å prate saman om slike ting og vere tydeleg ovanfor barna at det er ingen korrekte svar på dette. Men viktig at barna blir hørt og får stille dei spørsmåla dei treng. Tenkjer på dåke i ei slik trist stund.

07.12.2010 @ 18:33
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: lise

Leste på bt.no i går kveld, og undret meg over at de kan skrive som de gjorde før de vet noe mer. Det er en heftig merkelapp å sette på en død mann. Vi manglet mange elever i første økt i dag, som var med på minnestunden. Det virker aboslutt som at han har gjort et dypt inntrykk på veldig mange barn og voksne.

07.12.2010 @ 20:57
URL: http://www.lises.net/blogg
Postet av: Elisabeth

Vanskelig å vite hva han kan ha gjort, om han har gjort noe og hvorfor, men har han gjort noe må livet ha vært fryktelig vanskelig for ham akkurat nå. Det er ikke så greit å vite akkurat hva man skal si til ungene, men å svare på spørsmål og være ærlige er nok alltid det lureste. Selvfølgelig har dere lov til å savne ham, slik skal de gode stundene huskes :)

07.12.2010 @ 21:34
Postet av: mimouna

Må bare presisere at dette er en person som har jobbet på min datters skole og som har fulgt klassen hennes gjennom 7 år. Han var ikke en slektning eller nær personlig venn av oss, men han var en trygg og nær voksen for datteren min og de andre barna. Ser at det kanskje ikke kom tydelig nok fram i det jeg skrev.

07.12.2010 @ 23:34
Postet av: Anlen

Slikt er jo berre tragisk! Og det vert vondt for så mange born og dermed deira familier, når det er ein som jobbar på ein barneskule. Vanskeleg for alle partar, ja!

08.12.2010 @ 13:36
URL: http://anlenblogg.blogspot.com
Postet av: Birkus

Dette var utrolig fint skrevet! Dessverre husker vi ikke alltid på at det finnes flere sider av en sak.

Synes det er utrolig viktig at barna får huske han som den han var for dem. Og ikke den tragiske avslutningen.

09.12.2010 @ 14:16
URL: http://birkus.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits