Luksus!

Midt  i min lille strikketørke (en HEL uke er LENGE i min verden) dumpet det en liten pakke ned i postkassen min. Nydelig, mykt garn - Baby Silk fra Du Store Alpakka. Ikke akkurat hverdagskost for mine strikkepinner. Tusen takk til snille, snille Greta!

 

Siden jeg har bestemt meg for å kun ha lager av et par utvalgte garnsorter kunne jeg jo ikke putte de små herlighetene i ruge-kassen på loftet. All erfaring tilsier at de som ender opp der blir liggende. Så da fant jeg fram HW-pinnene mine og satte i gang med "standardmodellen min" - lue strikket fra toppen og ned. Da får man utnyttet alt garnet nemlig.

 

  

Flerfarget lue med ensfarget ribb. Jeg kjente at dette nok er et "sigegarn", så jeg strikket ribben vridd. (Samme som flettene på Tricorder Hat litt lengre nede på bloggen.) Heklet en rad picoter til slutt for å gjøre den enda stødigere. Det pleier å hjelpe bra.

 

 

 

 

Strikkeluer med pelsdusker er visst stort for tiden. Og jeg hadde en liggende i tølene mine. Fant ut at den ble litt for grå i fargen, men så kom jeg over en pelsbrosje i brunt med lillaskjær. Perfekt!

 

 

I utgangspunktet er jeg ikke så veldig glad i pels. Foretrekker vel jukse-varianten. Men disse hadde jeg alt liggende. Og brosjen festes med en liten nål, så den kan tas av hvis man får moralske skrupler. Eller hvis man vil vaske luen.

 

 

 

 

Modellen er litt posete, samme fasong som flere jeg har strikket tidligere. Var dessverre dårlig med ledige hoder å tre den på akkurat nå, så da blir det et flatt bilde på kjøkkenbordet.

 

Fargene er så fine, og garnet har nydelig glans. Skikkelig luksus dette her! Men HW-pinnene får et nytt opphold øverst i bokhyllen. De er for spisse for meg, og dessuten deler de garnet. Så nå har jeg funnet fram de gode, gamle metalpinnne mine igjen. Man skal ikke overdrive heller, hehe. Nå sitter jeg her med Safir og Østlandsgarn. Men strikkelysten er i alle fall på plass igjen!   

 

Og Greta; resten av garnet ligger her på stuebordet. Det skal IKKE på loftet. Så det kommer nok mer snart. I ROOOSA!  ;o)

 

Ha en flott dag alle som titter innom!


Kommentarer:
Postet av: Greta

Så flott da. det vart ei skjønn lue. kjekt at du likte det og eg håper du bruker den selv da. så eg får sjå deg i den. kan du ikkje ta eit bilde av deg med lua på og sende emg på mail da :0). det er lov å prøve seg. Klem

08.02.2011 @ 14:57
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: hobbyvenn

Flott lue. Nydelige farger. Stakkers HW-pinnene dine. Forvist til bokhyllen? Her jobber de seg gjennom arbeid etter arbeid, de hadde nok drømt om et hvileopphold i en bokhylle...

08.02.2011 @ 18:18
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: lise

Nydelig, og litt luksus hører med innimellom.

10.02.2011 @ 12:17
URL: http://lises.net/blogg

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits