Trådløs men ikke rådløs

Tullenor og Bybanefolkene graver og styrer med kabler, så nett-tilgangen vår er som tidligere nevnt ustabil. Jeg slår på pc-en om morgenen, går på badet, koker tevann og lager frokost. Om jeg er heldig er jeg på nett i løpet av den første brødskiven. Man blir rimelig selektiv i forhold til hva som er spennende i nettavisene når det tar flere minutter å laste en side. Dessuten holder frøken 10.-klassing på med særemne, så hun sitter med nesen i tastaturet fra hun kommer hjem og til hun legger seg.

 

For å oppsummere kort: Garndamen er rimelig trådløs for tiden. Og da snakker vi ikke om at jeg har lite garn.

 

RÅDløs er jeg heldigvis ikke da. Uten stabil tilgang til Ravelry og alle oppskriftene jeg har liggende på pc-en har jeg gått løs på bokhyllen.  Man har da strikkebøker!

 

 
 

101 DESIGNER Yarn Stash Wonders kjøpte jeg nylig fordi jeg fikk et gavekort hos Bokkilden. Helt OK bok, men ikke noe jeg mistet pusten av. Uansett er det greit med kjappe ett-nøste-prosjekter i ulike garnkvaliteter. Tror jeg skal prøve meg på en av halsvarmerne og kanskje noen pulsvarmere. Men jeg kjenner at jeg savner å kunne se hva andre har laget etter oppskriftene. ETT lusent bilde av hver ting var litt knipent synes jeg. Så jeg må nok innom Ravelry ja. Den avhengigheten er godt etablert!

 

 

Den andre boken kom i postkassen min i går. Jeg vant den inne hos Helena/Torggumman, kjempekjekt! Tusen takk Helena!  Det er en samling utvalgte oppskrifter fra diverse norske strikkebøker, og mange kjente designere er represtentert. Noen oppskrifter har jeg fra før, andre kjenner jeg igjen fra den tiden jeg bar hjem kilovis av strikkebøker hver gang jeg gikk forbi biblioteket. Satt og bladde i går, og jeg hadde nesten glemt hvor fint det faktisk er å sitte med en BOK på fanget. Det blir så mye mer håndfast enn på dataskjermen. Jeg ELSKER jo bøker, glemmer det visst bare innimellom, hihi! Heldigvis har jeg en tenåring som plukker med seg ting hun mener jeg bør leste, så jeg får med meg litt annet enn strikkebøker innimellom også.

 

Tekoppen er obligatorisk. Min var tom da bildet ble tatt, så jeg tjulånte Gullklumpen sin. Kamillete, blæsj! Men Ole Brumm-koppen er jo fin da.  :o)

 

 

Har sett flere tråder på diverse forum der folk lurer på hva som skal til for å få mange treff og kommentarer på bloggene sine. Akkurat nå merker jeg tydelig at blogging er TOVEIS kommunikasjon. Siden jeg sliter med å få tatt bloggrunder og å besøke andre så har jeg hatt en merkbar nedgang i både treff og kommentarer på min egen blogg. Og jeg kjenner at jeg har mistet litt oversikten over hva "alle andre" holder på med. Savner all inspirasjonen jeg plukker opp i løpet av noe timer mens jeg hopper fra blogg til blogg. Men det må det vel bli en ordning med etterhvert.

 

I dag har vi strålende SOL her, nesten til å få vårfornemmelser av. Kanskje jeg får ønsket mitt fra i går oppfylt?  *optimist* I alle fall tror jeg helgens viktigste prosjekt blir nye Klumpen-votter. Jeg sendte de nyvaskede og nybarberte vottene med ham i barnehagen og fikk tilbakemelding om at han nok trengte nye. De ER for små, uansett hvor mye jeg drar i dem. Godt tovet av sand og søle. Jaja, det går kjapt å strikke et par eller to heldigvis.

 

Da håper jeg at du også får en fin og solfylt helg!

 


Kommentarer:
Postet av: Elisabeth

Skulle tro du hadde noen bøker å ta av nå mens du er trådløs ;)Blogging er vel litt toveis, men det går helt greit altså at du ikke får besøkt meg i nærmeste framtid. Jeg skal fortsette å komme innom her allikevel. Du må jo ha litt input fra bloggverdenen :) Kos deg med strikking og bøker mens du venter på at tullenor og bybanetull skal komme over de verste problemene. God helg til deg og dine!

11.02.2011 @ 16:50
Postet av: Greta

Eg besøker deg no uansett da..0). Sjølv om du ikkje akn besøke emg. Men du kjem nok att og da får du besøke alle innlegga mine :0). Takk for hjelpen i går. har begynt å tenke i andre priser. Den strikkeboka som var på Norsk er på vei i posten til meg. Fikk den til jul. Eller eg fikk ei anna, men så ahdde eg den fra før og så vart den bytta. Og i dag fikk eg eller eg må jo betale den og den er svindyr, men eg fikk altså Tine Solheim siste bok. Masse inspirasjon der. Sei fra viss du treng......

Ha ein fin fredagskveld min venn

11.02.2011 @ 17:24
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Sylvia

Jeg var uten nett en stund nå, og først blir man jo litt desperat. Men etter en stund slapper man av og tenker ikke mye over det. Men faktisk lengtet jeg litt etter å lese i bloggene til andre. Følte at jeg gikk glipp av så mye.

Var også redd for at de andre hadde glemt meg helt, men det hadde de heldigvis ikke. Det er jo koselig å holde kontakten her på nettet. Man blir jo ikke borte, man tar bare en liten pause!

Hygg deg med gode bøker, for det blir det så lite av når man bruker tiden til nettet!!!! God helg!

11.02.2011 @ 18:11
URL: http://kanelsukker.blogspot.com
Postet av: karna

Innom på en titt, alltid spennende å se hva du driver med. Godt du ikke er garnløs da,-)

Og som i RL (som det så fint heter); en må gi noe for å få noe. God helg

11.02.2011 @ 18:11
URL: http://hobbyhule.blogspot.com
Postet av: mono

Kjenner meg igjen i Ravelry-avhengigheten, ja... *ler*

Godt du har kjekke strikkebøker å inspireres litt av i mellomtiden, da. God helg! Klem m

11.02.2011 @ 18:27
URL: http://monamono.blogspot.com/
Postet av: Mirrevirre

Nettet er blitt utrolig viktig for meg også! Var uten noen dager denne uka, og det er jo ikke gøy i det hele tatt! Skal bli flinkere til å bruke bøkene mine jeg også, det trengs =)

Ha en fin helg!

11.02.2011 @ 19:08
URL: http://mirrevirre.blogspot.com
Postet av: duBedåre

Hva, er du uten en tråd?? Godt at nød lærer naken kvinne å spinne, for strikke kan du jo!

Takk for boktips, ser spennende ut! Kos deg med dem og nye prosjekter mens nettet er nede/nettene er lange. (o:

11.02.2011 @ 21:13
URL: http://dubedaare.blogspot.com/
Postet av: skb

Eg stussa litt på ordet "toveis"... eg las det som tove-is, og lurte på om det var noko tove-greier eg hadde gått glipp av. Snakk om å ha snevert fokus :D

12.02.2011 @ 08:19
Postet av: Beate

Håper nettet ditt snart er mer stabilt. Men det kan jo være kjekt å bla litt i alle de fine strikkebøkene også :) Ønsker deg en god helg! Nyt den!

12.02.2011 @ 14:22
URL: http://strikkebol.blogspot.com/
Postet av: Blåfugl

Heisann

Nå er det like før JEG ringer Tullenor angående nettet ditt for det vanskelig å være uten deg. En stund det kom lite fra deg, var jeg redd for at du var syk. Heldigvis er det ikke så graverende. Bare tulle-bybane-graving.

Kos deg med te og strikkebøker, garn og pinner - så er vi her og venter, vet du....

12.02.2011 @ 22:55
Postet av: hobbyvenn

Spennende bøker. Godt det finnes inspirasjon der også ja, men er en vant til nettilgang så blir liksom ikke bøker nok.. God søndag.

13.02.2011 @ 13:23
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Pringeling

Bøker er vel å bra, men det kan liksom vanskelig målet seg med ravelry! Skjønner veldig godt det du sier om ett lusent bilde. Tatt i perfekte omstendigheter av en profesjonell fotograf. Syntes det er veldig vanskelig å få et ordentlig inntrykk av plagget uten å se andres prosjekter!

Håper tullenor snart slutter å plage deg, så vi får deg tilbake for fullt :)

15.02.2011 @ 02:39
URL: http://pringeling.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits