Barselgave og tastatur-tull

Ped-lederen på Klumpens avdeling går ut i barselpermisjon snart, så da øynet jeg en mulighet til å strikke noe lite og søtt. Jeg prøvde først å fiske hos Klumpen for å finne ut av kjønnet på nykommeren.

 

-"Det è en JÆÆÆNTE-beibi!" forkynte han med en liten misfornøyd rynke på nesen.  

 

Aha! tenkte jeg, da er det jo bare å gå berserk i rosa og blonder og kjoler og...

 

-"Det è TO beibiar, hon har en på magen og en på ryggen, kunne det lille oppkommet av sannhet berette videre.

 

Akkurat ja. Muligens er det en sjiraff der inni også. Med et sukk byttet jeg ut de rosa drømmene med noe nøytralt i hvitt og gult. Men det kan jo bli bra det også.

 

 

  

Torunn Espes Nonstop-trøye (http://www.ravelry.com/patterns/library/non-stop-top) er kjempepraktisk og fin. Jeg strikket den minste størrelsen (0-2 år) i Daletta på pinne # 3.5. Som mange før meg har oppdaget er disse trøyene VELDIG små i størrelsene. Dukkeba tilsvarer sånn ca en halvtårsgammel baby, og hun var litt i største laget til å passe denne. Men til en nyfødt blir den nok grei.

 

 

 

Resten av garnet ble til en liten djevellue.

http://grosblog.wordpress.com/2007/01/18/her-er-den/

 

 

 

Her la jeg opp 97 masker og hadde 14 masker mellom økingene/fellingene. Den ble også nyfødtstørrelse. Nå skal settet bare skylles opp, så er det klart.  :o)

 

 

 

Jeg sitter med lånt pc i dag også. Vi klarte faktisk å få liv i den jeg tømte te i, men ca 1/4 av tastene virker ikke. Dermed er det umulig å skrive på den. Dessuten henger den seg stadig opp/slår seg av og gjør andre snodige ting. Men vi fikk i alle fall reddet ut skoleoppgaver og bilder og slikt. Puh!

 

Pussig hvor store forskjeller det kan være i fargegjengivelsen på to pc-er. På denne er alle bildene i bloggen min skikkelig skarpe og grelle i fargene. Håper ikke det er slik de ser ut der ute i blogglandia hos dere, de er jo redigerte på den te-drikkende laptopen. Og der så de helt OK ut.

 

 

Da ønsker jeg alle som er innom en flott torsdag. Og takk for mange kjekke kommentarer! Skal ta meg en lang og god bloggerunde når jeg er "ordentlig" på nett igjen.


Kommentarer:
Postet av: ohelene

Flotte babyplagg. Eg har òg strikka non-stop-trøye, men likar i grunn bedre "baby i rib". Har planar om å prøve å "vrenge ut av" den oppskrifta ein større størrelse ved å putte inn litt ekstra masker og omgangar her og der.

19.05.2011 @ 14:19
URL: http://ohelene.net/blog
Postet av: Martha Joy

Jeg har også strikket nonstop-toppen, se her: http://www.ravelry.com/projects/Thaima/non-stop-top Hadde ingen problemer med størrelse. Den skal jo være helt strekt ut når den er på kroppen, i alle fall når ungen er på vei inn i neste størrelse. Kan gjerne være løsere når den er ny, selvsagt, så varer den lengre. Den jeg laget passer fortsatt, drøye ni måneder etterpå, og har vært masse brukt. Det eneste problemet med den er at den gjerne kunne vært fem cm lengre. Eller kanskje enda litt mer. Det er litt vanskelig å beregne hvordan den oppfører seg på kroppen, så jeg tror det stort sett er bedre å strikke litt lengre enn man først tenkte. Eller følge oppskriften bittelitt nøyere enn jeg gjorde ...

Men har du heklet kant rundt halsen? Det gjør den jo veldig mye strammere, da. Klarer ikke helt å se på det første bildet, men oppleggskanten din ser mye ryddigere ut enn min, så jeg gjetter på at den er strammere også.

19.05.2011 @ 14:49
Postet av: hobbyvenn

Du verden så mye fint du lager. Dette babysettet blir en flott gave. Så dumt med te i tastaturet, liksom ikke så praktisk...

19.05.2011 @ 15:00
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Greta

flott og praktisk barselgave. Kan ikkje vere feil det der. Synd med pc'en din. Du får deg vel snart ein nye in får vi håpe. Kjedelig med det å vere uten eigen pc. Klem

19.05.2011 @ 19:13
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Torunn

Flotte babyplagg!!

19.05.2011 @ 19:50
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: mimouna

Martha Joy:

Jeg bruker strikket opplegg, så den er ikke stram i halsen. Det er selve bolen som blir "pølseskinn". Men siden det jo er en barselgave så kan den nok brukes i noen måneder uansett heldigvis.

19.05.2011 @ 21:43
Postet av: Martha Joy

Vanskelig å se forskjell på heklekant og strikket opplegg på bildet. Men jeg synes faktisk ikke det ser ut som pølseskinn, jeg. Kunne fint vært strukket enda litt mer ut på dukken. Smaken er som baken, osv.?

20.05.2011 @ 16:34
Postet av: skb

Fint sett til ein liten baby :)

20.05.2011 @ 18:13
Postet av: siw jannet

Fin den ble, greit og være obs på størrelse her ser jeg, har nemmelig tenk å strikke denne...en dag!

20.05.2011 @ 23:27
URL: http://siwjr.blogspot.com
Postet av: nragnhild

Haha, jeg lo godt av de to bebiene, faktisk såpass at jeg hørte kunden som ringte og skulle ha nummeret til Fylkeslegen i Oslo lurte litt på meg. Men settet ble fint, for gult er kult ;)

26.05.2011 @ 13:49
URL: http://nragnhild.blogspot.com
Postet av:

Hei!
Kjempefin babylue! Hvordan gjør man hvis man vil strikke den bittelitt større? Jeg er ikke så flink til å finne ut av sånne ting:)

13.06.2011 @ 10:59
Postet av: mimouna

Til anonym:

Luen kommer i flere størrelser, så det enkleste er å følge oppskriften til den størrelsen du vil ha. Ellers kan du få en større lue ved å bruke tykkere garn og pinner.

13.06.2011 @ 14:25

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits