Et tappert forsøk

Noen UFO-er prøver jeg tappert å fortrenge. Bunadstrømpene til nevøen min er en av disse. De ble påbegynt i god tid, for mange år siden faktisk. Han fikk bunadskonto til konfirmasjonen men skulle vente med å få den sydd til han var ferdig utvokst. Så da hadde jeg jo laaaang tid til å fullføre mitt lille bidrag.

 

Nå er gutten myndig og vokser neppe mer. *kremt* Heldigvis er ikke bunaden ferdigsydd da, men det ble mer og mer ubehagelig å stadig finne posen fra Husfliden når jeg lette etter garn på loftet. En plagsom påminnelse om egen latskap. Huff! Så da fant jeg ut at det var like godt å hoppe i det sure eplet som å krype i...ettellerannet.

 

Jeg strikket like strømper til svogeren min en gang i tiden. Og jeg husket det som et langdrygt prosjekt med en uendelighet av fletter og mønsterstrikk. Pinne # 2.5 har helle aldri vært min favoritt. Med bange anelser åpnet jeg Panduros pose og tømte ut innholdet.

 

  

 

En påbegynt strømpe og litt av bråtet på den andre.  Tja, det var i alle fall en start. Og "alle" flettene viste seg å være en enkel flette midt bak. Ikke så skremmende det vel. Motet steg litt etter en kjapp inspeksjon.

 

 

 

Mønsteret var skrevet delvis på maskin og delvis for hånd. Sjarmerende! 

Søljene tilhører jentebunaden hvis noen lurte på det. Måtte bare ha med litt bling på bildene, hihi!

  

 

Da strikker jeg trøstig i vei, det skal bli godt å få disse unna. Og så er jeg fryktelig glad for at det ikke er JEG som skal bruke dem. Gammelserien til Rauma kløøøør! Lurer på om det er helligbrøde å strikke bunadstrømper i Regia eller noe slikt? Noen som har prøvd?

 

Da jeg prøvde Google billedsøk for å finne ferdige bunadstrømper fikk jeg to treff. Og det ene var hos kjentfolk, hihi. Så da kan dere få beundre Lise m/familie i fine bunader: http://www.lises.net/blogg/?p=528 Og så kommer det selvsagt bilder av mine strømper om ikke så alt for lenge. Trur eg...

 

 

Ha en god mandag og en fin ny uke!


Kommentarer:
Postet av: sidselsidserk

Rart hvordan enkelte ting bare blir liggende. Jeg har en adventskalender nederst i kurven og jeg prøver å unngå å komme så langt ned i den at jeg får øye på posen som ligger der:-)

Strømpene blir nok flotte de!

23.05.2011 @ 13:26
URL: http://sidselsidserk.blogspot.com
Postet av: ems:-)

Prøv Pt5!

Av og til er det jo usigelig deilig å få ferdig slike langtidsprosjekter, nesten enda bedre enn dem man bare strikker ferdig i en fei, -på en måte..

Lykke til fra hu som har "satt bort" bunadstrømpestrikkingen,-hehe..

23.05.2011 @ 13:36
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: Greta

Det var ikkje mye fletter på. Har sett bunadstrømper med mye mer dill dall og hullmønster og fletter. Men det er jo kjeldeig å strikke berre rett da. Kos deg med strømpene du, dei vert nok knallfine

23.05.2011 @ 14:16
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Ruth

Lykke til! Det går nok ikkje lenge før du er ferdig, med den farten du pleier å ha..

23.05.2011 @ 17:26
URL: http://ruthshobbyblogg.blogspot.com
Postet av: Bodil

Det blir nok flotte sokkar :)

23.05.2011 @ 19:32
URL: http://handarbeidsglede.blogspot.com/
Postet av: lise

Aha, nå skjønner jeg hvorfor det kom en strøm av besøkende herfra i dag! Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kan påta meg noe som helst ære for familiens bunader, selv ikke for sokkene... Tiden til hun som strikket for husfliden var garantert mindre verd enn min tid for mange år siden da sokkene kom i hus, så de gikk det lekende lett å kjøpe...

Dine kommer sikkert til å bli fine, og det er jo sikkert ekstra kjekt å få "være med" på bunaden..

Mannens ene strømpe trenger forresten å stoppes, så snart er jeg med på bunaden jeg også. ;-)

23.05.2011 @ 20:01
URL: http://lises.net/blogg
Postet av: Petrine

Du er da ei snill tante som strikker slike strømper:))Og strikke det kan du ! Tusen tusen takk for den koselige pakken som kom i posten i dag. Eg har på meg vantene i skrivande stund. Fine er dei på bildet, men fryktelig fine i virkeligheita ! Tusen tusen takk skal du ha :)

klem frå Petrine

23.05.2011 @ 21:21
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Mirrevirre

Uff da, jeg har nettopp kjøpt garn til å strikke bunadsstrømper til forelskelsen... Jaja, det er det første av bunaden han får, så jeg kan vel bruke litt tid tror jeg =)

23.05.2011 @ 22:05
URL: http://mirrevirre.blogspot.com
Postet av: Ruth

Problemene jeg har med sure epler er at når jeg hopper altfor hardt opp i dem så sklir jeg bare rett igjennom og havner utenfor, men på den andre siden med et nytt sjal jeg vil strikke. Vanskelig det der.

Jeg har aldri strikket bunadsokker, men jeg kan ikke for mitt bare liv skjønne hvorfor de MÅ strikkes i kløgarn? Sånne regler er til for å brytes.

Fine blir de i hvertfall, det er jeg sikker på.

24.05.2011 @ 13:02
URL: http://ullhedina.blogspot.com
Postet av: Beate

Ønsker deg masse lykke til!

Tenk på hvor det letter på samvittigheten når de er ferdig.

Postet av: Kari Hagen

Har strikket mange par bunadstrømper i Sisu og Silja.Dette garnet klør mindre,og er like godt egnet.

Lykke til med strikkingen.

Hilsen Kari.

25.05.2011 @ 16:40
Postet av: Benedikte Alme

Hei, det er en fin blogg du har. Det ser ut som det blir noen fine bunadssokker også! Jeg har strikket bunadssokker i Sisu, det er et slitesterkt og kløfritt garn. Bruker det til sokker til både meg og ungene også.

Lykke til videre

16.06.2011 @ 22:52

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits