I en tynn tråd

På et av forumene jeg pleier å være på går den en diskusjonstråd om garnvalg og økonomi for tiden. Og som slike tråder ofte gjør så utviklet den seg fort i flere retninger. Noen ganger er det litt skummelt hvordan ting kan ta en helt annen vending enn trådstarter har ment. For er man snobbete hvis man ikke liker Mor Aase men heller vil ha cashmere? Trenger man å forsvare dyre garninnkjøp ut i fra at andre har mye mer kostbare hobbyer, at man får eksem av "billig-garn" osv? Snodig hvordan både misunnelse og dårlig samvittighet stadig popper opp når vi jenter diskuterer noe. Det viktigste er vel at vi koser oss med strikkingen, ikke sant?

 

En fornuftig konklusjon var at tynt luksus-lacegarn i grunnen ikke er så dyrt når man tar i betraktning hvor lite et sjal veier og hvor lang tid det tar å ferdigstille. Mye moro for pengene med andre ord. Og jeg ble så revet med at det ligger 3 nyinnkjøpte hesper DROPS lace på bordet foran meg nå, hehe... Det var på tilbud ut måneden da, og når jeg får to sjal av 100 gram blir stykkpris ca 35 kroner. For 70% babyalpakka og 30% mulberry-silke er jo det ikke noe å si på. Et skjerf i Safir blir faktisk dyrere.

 

Og mye "moro" ble det jammen ja. Jeg brukte en hel kveld foran TV-en bare på å nøste opp den første hespen. Og etterpå hadde jeg så vondt i armen at jeg ikke kunne strikke. Buhu.

 

 

 

 

Her får både hespen og armen en velfortjent hvilepause sånn omtrendt midt i. Stolrygger er greie! Ellers henger hespen rundt knærne når jeg nøster. Litt skummelt siden dette garnet var såpass glatt, men det gikk heldigvis bra.

 

 

 

 

Resultatet av flere timers arbeid. En ball av sytråd...

 

 

 

Og da var vi i gang!  Den gamle PC-en er omdøpt til TE-C. Det fungerer nemlig helt greit å få opp mønster og slikt på den. Og siden den ikke kan brukes til å skrive på er det lite konkurranse om den for tiden.

 

Det var forresten veldig uvant å strikke med så tynn tråd på pinne # 4. Men jeg venner meg vel til det.

 

 

Noen som ser hva dette skal bli? 1984 andre har strikket det før meg. *hint hint*

 

 

Ha en kjekk torsdag!
Kommentarer:
Postet av: ems:-)

Du får nå sagt det du:-)

Ser at det blir et veldig fint sjal men ikke hva slags??

26.05.2011 @ 14:53
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: hobbyvenn

Dette blir nok et flott sjal. Du får ta med deg hespene og komme ned til meg en dag, så kan du låne mitt utstyr og nøste det opp her... En kopp te i god avstand fra dataen skal jeg nok også kunne fikse, hehe.

26.05.2011 @ 17:48
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com
Postet av: Elin Tanja Danielsen

Hmmm, synes det ligner mistenkelig på et jeg har på pinnene: Swallowtail shawl??? Jeg holder også på med mitt første sjal i "sytråd" og synes ikke det går så veeeeldig fort. Lykke til!:-)

Postet av: Greta

Man må kjøpe og bruke det garnet ein vil sjølv. Og det har eg og funne ut ofte at ein kjem lengre med dyrt garn. Får sjå om eg rekk noe garnsalg når eg er i Oslo. Har noen timer den 31. det er vel ikkje mye att, men får kanskje noen nøster.

det er vel eit sjal men kva sjal det har eg ikkje peiling på.

No er høna på bloggen min. ha ei fin helg skjønne venn

26.05.2011 @ 19:42
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: skb

Kva ein skal strikke har mykje å seie for kva garn som blir best. Om det er "dyrt" eller "billeg" er mindre viktig enn om resultatet blir bra.

T.d. Cortina ( som sannsynlegvis er "billeg" ) er det beste tove-garnet eg veit. Heilo ( som er kostar meir ) gir ikkje så fint tova resultat. Men... smaken er som baken...

26.05.2011 @ 19:46
Postet av: Petrine

Ang garn : Heilt enig. Berre ein har det kjekt !!

Tipper det er flower basket eit eller anna sjal ? Garnet ser herlig ut ! Og det er pulsvantane som eg vann også ! Skal kun ta dei av meg når eg bader !

klem

26.05.2011 @ 22:26
URL: http://gunknitter.blogspot.com/
Postet av: Tesha

Alt til sin tid og sitt bruk, sier nå jeg. Jeg kan fryyyde meg over et dyrt og fint hespe fra Ameriken, og i neste nå kaste meg over nøster på Sparkjøp eller Europris. Garnsnobb er jeg i alle fall ikke.

30.05.2011 @ 22:11
URL: http://tesha.wordpress.com
Postet av: sol

Det er med garn som med pinner - alle har sine favoritter.

God helg!

03.06.2011 @ 10:22
URL: http://garnkurven.saturndata.no/blogg

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits