Full stopp

22. juli stoppet verden opp for de fleste av oss her i landet. Hvorfor trenger jeg ikke å skrive. Og mange andre er mye flinkere enn meg til å formidle ord og tanker rundt det som skjedde. Så det skal jeg ikke gå mer inn på her.

 

 

 

Med en femåring i huset kan man ikke bare sette seg ned foran TV-en og bli sittende. Så heldigvis ble det jo både tegnefilm, matlaging og andre "normale" aktiviteter. Og så fikk jeg oppdatere meg på nettet eller nede hos mamma, der NRK flimret non-stop over skjermen.

 

Jeg har tidligere sånn delvis spøkefullt sagt at strikking er min Valium, noe håndfast å gripe til når verden butter imot. Men man strikker ikke lekker lace foran direktesendinger fra en stadig mer uvirkelig og uforståelig krigssone midt i trygge Norge. Det lå et nøste raggegarn på stuebordet, og det ble til en stadig voksende haug med små sokker. Da de to første var ferdige oppdaget jeg at de jo absolutt ikke var noe par, de hadde ulik størrelse. Så da strikket jeg nye partnere til dem, og så enda et par...

 

 

 

Sokkene skal få varme noen små føtter til høsten, men ikke her i huset. Har rikelig av plagg med vonde minner og opplevelser strikket inn i fra før, og de blir ikke brukt. Ikke noe kjekt å finne dem igjen innerst i skapet heller.

 

Verden går videre, og hverdagen kommer tilbake. Jeg har en tenåring som imponerer meg - hun ligger flere lysår foran meg på samme alder når det gjelder modenhet. Det er fantastisk å se hvordan de unge sørger, trøster hverandre, reiser seg opp og går videre med livene sine. Sterkere og mer besluttsomme enn før. Det gir håp for den verden femåringen min skal vokse opp i.

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Hei kjære venn. eg har ikkje småbarn i heimen, så her har vi fått med oss alt på tv og nettet. eg har funne trøst i å strikke luer til Mads Bækkelund. eg liker dem ikkje lenger, men dei går på autopilot. skal lage ein del til, men det er ingen fare for at eg vil alge noen i dei fargene til meg sjølv. vi har laga mønster til pannebånd og luer med anna skrift. men desse vil alltid minne emg om det som har skjedd.

vi kan vere stoilt over mange i dag. Ungdom, folk som stiller opp for kvarandre og alle som har bidratt.

Eg vil sende deg ein stor varm klem og takke deg for at du er min bloggvenn. ta vare på deg sjølv vennen

27.07.2011 @ 18:09
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Anlen

Eg kjenner meg igjen i det du skriv! Her må vi la livet gå som normalt trass i alt det skrekkelige vi ser på tv og pc, og det er eigentleg godt å ha borna som held oss på plass i virkeligheita vår. Eg strikkar også medan eg ser på tv om kvelden, og kjenner at det ligg mykje sårt i dei maskene.

27.07.2011 @ 23:30
URL: http://anlenblogg.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits