Mimouna på haiketur

Dette sjalet har jeg siklet på siden mønsteret ble lagt ut på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/hitchhiker

 

Men Hitchhiker er et kjøpemønster, og jeg har ikke noe kort så jeg kan kjøpe ting og tang på nett. Ikke skal jeg ha det heller, det er rikelig med gratisoppskrifter å velge mellom. Og jeg vet at straks jeg hadde hatt et kort i hånden hadde det blitt veldig fristende å kjøpe både garn, mønstre, bøker, strikkepinner, knapper +++. Alt BILLIG selvsagt, men nok billige ting blir fort dyrt. Dessuten har jeg en ung frøken her som også fryktelig gjerne vil at mamma skaffer seg VISA elle PayPal eller helst begge deler. Og hun ønsker seg IKKE garn. Så nei.

 

Jeg strikket derfor glad og fornøyd videre på andre sjal, men sånn innimellom dukket det jo opp Hitchhikere på blogger og skrytesider, og hver gang kjente jeg at jeg fortsatt hadde gruelig lyst til å strikke ett...

 

En grei ting på Ravelry er at mange legger ut underveis-foto. Og det finnes mange gode fotografer som tar tydelige bilder. Så til slutt satte jeg meg ned og begynte å telle masker. Om jeg ikke fikk det helt likt så kunne jeg jo lage min egen variant som lignet. Så da fant jeg fram restegarn og begynte å prøve meg fram.

 

  

 

For å si det slik: En av de 2340 som har lagt ut Hitchiker på Ravelry har et bilde av strikketøyet sitt liggende oppå oppskriften. Og jeg dumpet helt tilfeldig innom akkurat den prosjektsiden. Skjebnen? Nok var lesbart til at jeg fikk bekreftet at jeg var på rett vei. Så da var det bare å fortsette, denne gangen med "ordentlig" garn. Og sånn ble resultatet:

 

 

 

 

Garnet heter Morella, et nytt bekjentskap for meg. 70% akryl og 30% mohair, men det kjentes faktisk ikke syntetisk ut i det hele tatt. Nydelig mykt og godt å strikke med. Jeg brukte pinne # 4 og fikk 36 "tenner". Da var det bare et par meter igjen av det andre nøstet.

Jeg er ikke så fryktelig glad i garn med korte fargeskift, men dette ble faktisk finere strikket opp enn på nøstet. I grunnen er mønsteret genialt til slike garnsorter, så det kommer nok flere. 

 

Tusen takk til Nena/Anne-Lene for både dette garnet og mere til.  :o)

 

 

 

 

Jeg ble kjempefornøyd med sjalet, så dette blir mitt. Men å ta bra bilder av det viste seg å ikke bli så enkelt. Armene mine er visst for korte, sukk. Og på de bildene der sjalet synes rimelig greit har jeg lite flatterende trippelhaker og rare grimaser. Så dessverre, de får dere ikke se.

 

 

 

 

Sjalet kan danderes på utallige måter, jeg har tilbragt litt tid foran speilet i dag, tjihi. Har det faktisk på meg i skrivende stund også, jeg begynner nemlig å bli litt gruggen i halsen. Og det vil vi jo ikke ha noe av, i alle fall ikke etter snart en uke innesperret i heimen med en unge som har magevirus. Har akkurat fjernet et par hekto knuste Mariekjeks og salt potetgull fra sofaen og fra under stuebordet, urk...

 

 
 

Da er det tøfler som står på menyen. Eller kanskje jeg heller skal lage middag?

 

 

Uansett, ha en super onsdag.  :o)

 


Kommentarer:
Postet av: Sidselsidserk

Så fint det var! Jeg er imponert over dere som strikker kun etter bilde - her må det være oppskrift:-) Å fotografere seg selv kan avstedkomme mange morsomme bilder, men jeg synes du fikk det bra til jeg:-)

Ønsker at halsondtet raser forbi deg - jeg har hatt det og det er ikke å anbefale.

Kos deg med tøflene eller middagen eller hva det nå blir til (bare ikke tøfler til middag kanskje:-)

24.08.2011 @ 15:44
URL: http://sidselsidserk.blogspot.com
Postet av: sonja

Skjønner ikke at du klarer å strikke etter bilder.Imponerende.

24.08.2011 @ 16:41
URL: http://sonjasside.blogspot.com
Postet av: Monai

Så fin hitchhiker du har strikket.Å nå minnet du meg på at jeg har en liggende bortgjemt i en eller annen pose.Må kanskje ta den frem en dag å få gjort den ferdig.Ønsker deg en fin onsdagskveld.

24.08.2011 @ 17:16
URL: http://www.monai.net/blog
Postet av: Greta

Du er meg ei fin ei du. finner utveger uansett. Ikkj verst. sjalet vart veldig fint. Hadde sikkert kome bedre frem viss du hadde ensfarga genser påd eg, men fint uansett. Lykke til med neste prosjekt

24.08.2011 @ 17:48
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Xhantippe

Utrolig flott det ble! Fikk nesten lyst til å hive den på pinnene selv.

24.08.2011 @ 18:28
URL: http://www.xhantippe.com/
Postet av: Moan

Er det rart jeg blir imponert!?? Nope.

Du er en 1000-kunstner :-)

Kom litt i sjal-modus nå...

24.08.2011 @ 20:39
URL: http://inne-og-ute.blogspot.com/
Postet av: Blåfugl

Er tilbake som bloggleser etter laang ferie. Flotte ting har jo naturligvis dukket opp på min favoritt blogg.

Dette var et kjempeflott sjal. Love it.

24.08.2011 @ 23:38

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits