Tøfluser

Jeg jakter videre på verdens beste tøffelmønster. Og da er dette så langt mitt siste forsøk: http://www.piece-by-piece.net/Knit/ballet_slippers.htm

 

 


 

Første par ble strikket nøyaktig etter oppskriften. En tråd Mor Aase raggegarn + en tråd Silja. Liten rundpinne # 5.5. Superenkle, og kun to tråder å feste til slutt. Ingen sømmer, bare å felle av.

 

Den observante leser ser at også disse har fått marsipanroser. Hvis det finnes sort marsipan da?

 

 

 

 

Tøflene passer perfekt til mine føtter størrelse 38. Ikke HELT perfekt da, siden jeg egentlig trenger ett par i 37 og ett i 39. Men de er heldigvis enkle å regulere.

 

 

 

 

Etter avanserte beregninger, noe med kvadratrøtter og relativitesteorien, kom jeg fram til at 2 riller +/- tilsvarer en skostørrelse. Så disse er akkurat litt for små = størrelse 37. Da gjenstår bare å strikke et par med to EKSTRA riller.

 

Det første paret datt av føttene, derfor fikk de en liten heklekant som oppstramming. Her strikket jeg en ekstra omgang ribb og felte litt stramt av. Det ble bedre.

 

Jeg fikk nesten 3,5 tøfler av nøstet med Silja, men da var det tomt. Så ribbekanten på det siste paret er med svart Babyull.

 

Disse er raske å strikke, krever lite garn, er tykke og varme og ser helt OK ut. Jeg jakter fortsatt på det ultimate mønsteret, men enn så lenge blir det nok flere av disse her ja. Skal prøve å strikke dem i ensfarget garn neste gang, kanskje det blir penere?

 

Det er jammen fredag igjen, og Klumpen er endelig frisk. Så i dag RYDDES det. En hel ukes kjekssmuler, LEGO-klosser, tegnesaker +++ skal  ryddes på plass der det hører hjemme. Og så er det HELG. 

 

Fin fredag.  :o)

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Dei såg gode ut. Når eg kjem i mål med alt eg skal strikke, så aknskje eg skal prøve slike. Den setningen tror eg at eg har skreve amnge ganger før. Ja, ja. Men dei såg ut som supre julegaver til dei som alltid vil ha sokker . Venter på at du ahr kome over det ultimate oppskrifta eg. Ha ei fin helg

26.08.2011 @ 16:11
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Anne-Britt

Så fine tøfler.

28.08.2011 @ 09:07
URL: http://www.abtol.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits