Litt på halv åtte

Høsten er her, i morgen er det 1. september. Og jeg kjenner at jeg absolutt ikke er klar.

 

Det har vært en spesiell sommer, både værmessig og med alt det andre som har skjedd. Og jeg har lenge kjent på at jeg lengter veldig etter hverdager med trygge og forutsigbare rutiner.

 

Klumpen er forlengst tilbake i barnehagen, storesøsteren prøver å finne seg til rette på ny skole. Overgangen fra ungdomsskole til videregående er jammen stor. Vi har hatt noen runder med sykdom, og i dag sendte jeg - litt under tvil - en 16-åring med rød nese og uten stemme på tre dagers skoletur.

 

Det har skjedd mye som skal fordøyes, både på hjemmefronten og rundt oss ellers. En god vennine mistet moren sin i helgen. Fryktelig trist selv om vi lenge hadde sett hvilken vei det bar. Samtidig har det vært feiringer, gaver og kos. Smakebiter av alt livet har å by på av godt og vondt, ristet sammen til en mix som vel er det LIVET består av. Man kan ikke plukke og velge. Men jeg kjenner at det hadde vært deilig å finne hvilepulsen nå, å synke ned i godstolen med en lydbok eller noe kjekt på TV-en, et strikketøy som går av seg selv - og selvsagt blir kjempefint til slutt - og en rykende kopp te. Men det kommer nok det også.

 

Jeg har blitt "begavet" i det siste, Med GARN, selvsagt. For en stund siden fikk jeg massevis fra snille Berit, og nå i det siste har det dukket opp pakker fra både Tirilltunge og Nena. For noen dager siden fant jeg jammen en pose med garn på trappen også, den hadde Magiske Pinnar lagt der. Kjempegøy, selv om de jeg bor med sukker tungt hver gang.

- ENDA mer, hvor skal du gjøre av alt???

 

Der det finnes hjerterom finnes det garnrom. Så jeg har tømt poser og esker, sortert og ordnet på loftet. Og nå er nesten alt systematisert og ryddet på plass i rollerne mine. Supert med oversikt, og så har jeg så smått begynt å legge planer for hvordan jeg skal angripe materien. Noen rollere renner nesten over. Jeg elsker fargerikt strømpegarn, men jeg har verken "råd" eller tålmodighet til å strikke strømper av det. Nå nå går ikke lokket på kassen mer. Tenker det blir sjal, pulsvarmere, tynne luer +++ av en del. Og så har jeg fryktelig mye blandingsgarn med bomull i. Det rene bomullsgarnet har jeg vært flink til å bruke, men altså ikke blandingsgarnet. Så nå har jeg plukket med meg en haug nøster Brilla og Cotton Viscose som skal få bli skjerf. Fant ut at det gikk greit å mixe dem, og garnene er jo faktisk nydelige med flott glans.

 

 

 

I det rette lyset skinner dette som gull. Og jammen skjulte det seg en liten stjerne inne i nøstet også.  :o)

 

Inspirasjon til dette fant jeg her: http://www.ravelry.com/projects/TinaMorkhoj/halstrklde

Og hun hadde igjen funnet SIN inspirasjon her: http://karen-ditte.blogspot.com/2010/09/bonderv-i-kopi.html

Som igjen hadde funnet inspirasjon et annet sted...

 

Hvordan MIN versjon er strikket skal jeg komme tilbake til når skjerfet er ferdig. Det blir tungt, blankt og ganske så lekkert synes jeg.

 

 

DA er det på tide å begynne på oppvasken og å planlegge middagen. Men humøret er i alle fall litt bedre enn da jeg startet å skrive. Og jeg har fått ny tekopp med tilhørende blåbærte av tenåringen. Så dagen har absolutt potensiale.

 

 

Sender en viruell klem til alle som trenger. Eller forresten, jeg er raus. Klemmer til alle. Ha en deilig dag videre.  :o)

 

 

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Starter med å sende deg ein klem tilbake tvert. Så heldig du er som får så mye garn da. Har noe eg lurte på om eg skulle ta med eg og. Men eg får sjå kor fult det vert i kofferten min.

gleder meg og er spent på å møte deg på mandag. send meg ein sms eller mail og fortel meg når du vil og kvar du vil møte meg. Eg er fleksibel så leng eg rekk båten heim om kvelden klem

31.08.2011 @ 14:35
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Blåfugl

Jeg tar i mot klemmen med stor takk. Jeg er en av de som trengte den. Du får en stor klem tilbake også for jeg forsto fort av dette innlegget at du også trenger litt omsorg.

Sa akkurat til en venninne for noen dager siden at jeg er glad for at hverdagene kommer snart. De er gode å ha - til sitt bruk.

Strikk i vei. Vi koser oss med bloggen din.

31.08.2011 @ 20:55
Postet av: Elisabeth

Klem til deg også! Ser vi er litt i samme båt, sommeren gikk for fort og mye skjedde.. Min eldste har også startet på ny skole, og det kreves en mamma på plass når man skal finne ut av kodene i videregående :) Jeg har begynt på nytt arbeidsår og føler at alle kvelder går med til planlegging, jeg skulle egentlig brukt mer tid på rydding, vasking og klesvask ;) Mest av alt savner jeg tid i godstolen sammen med strikkingen etter minstemanns leggetid, håper alt faller på plass snart slik at det lar seg gjøre. Men først er det foreldremøte i kveld *sukk*

01.09.2011 @ 17:09
URL: http://www.tostrup.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits