Weekend Knitting

Da var det jammen fredag igjen.

 

Min Weekend Knitting startet i går. Jeg lånte nemlig en haug strikkebøker i sommerferien. Blant annet denne:

 

 

 

 

Den SÅ veldig spennende ut, og legg merke til "skjerfet" modellen har rundt halsen. Men innholdet imponerte i grunnen ikke noe særlig. Det var bare ett prosjekt jeg fikk lyst til å strikke. Og oppskriftene var utrolig omstendelige og fulle av prat og "fyllmasse".

 

 

 

 

Disse sokkene ville jeg prøve meg på. Oppskriften gikk over hele 6 sider, og på slutten var jeg nesten smådesperat etter å finne neste praktiske opplysning i all pludringen. 

For øvrig gikk nesten en hel side med til å forklare hvordan man KOKER ET EGG i oppskriften til eggvarmere. Da blir det for dumt synes jeg. Tilsvarmende en helside om hvordan man kan rigge seg til med levende lys og oppvarmete håndklær hvis man vil strikke i badekaret. Ingen glupe nye ideer, bare type "Du trenger en panne og ett eller flere egg. Fyll pannen med friskt vann." Hvis du ikke vet hvordan du kakker toppen av et bløtkokt egg er muligens instruksjonene nyttige. Ellers inneholder boken oversikt over strikkeralaterte bøker og filmer, det var litt artig lesning. Men jeg foretrekker i grunnen at strikkebøker inneholder oppskrifter.  *kravstor*

 

 

 

 

Mønsteret var faktisk veldig fint, og så enkelt at det gikk greit å strikke foran TV-en. Jeg byttet ut brettekanten øverst med en liten vrangbord. Og så valgte jeg MYE tykkere garn & pinner. 52 masker med strømpegarn og pinne # 2,75 hadde nok passet bedre til Klumpen enn til meg.  Derfor brukte jeg raggegarn og pinne # 3,5.

 

 

 

 

Så langt kom jeg. Da hadde jeg aua i både hender og skuldre. Det var mange småfletter som var tunge å strikke, og Trysil Raggegarn er generelt vondt å strikke med. Men det hvite garnet framhever mønsteret veldig bra. Flere fiffige detaljer på sokkene, blant annet små fletter som fortsetter nedover sidene på hælen. Og jippi, en utenlandsk sokkeoppskrift som bruker MIN hæl, den jeg lærte av mamma da jeg var liten.

 

 

 

 

Lure meg startet på sokkene samme dag som jeg fikk purring fra biblioteket. Pyttsann, det var jo bare å fornye lånet. Eller kanskje ikke. For det var visst venteliste på den.

 

Klokken sent i gårkveld satt derfor fruen og skrev av oppskriften. Det ble knapt 1 1/2 side, inkludert diagrammer. Bra noen vet å begrense seg, hehe. Men i dag skal sokkene få hvile. Jeg kjenner at skuldrene mine har lyst på noe lettere å jobbe med, og jeg har lært å lytte til slike små stemmer. Å få så vondt at jeg må ta strikkepause i dagevis har jeg IKKE lyst til. Så da blir det Nonstop-trøye i Opal på den glatte, gode Addi-rundpinnen min. Jeg er ferdig med ermene, så da er det bare rundt og rundt og rundt med 2 rette og 2 vrange i en uendelighet.

 

Fin fredag!


Kommentarer:
Postet av: Gyldenkron

Hehe, så mye dill dall hadde jeg fått makk av. Godt du har fått skrevet av mønsteret uten så mye utenomsnakk. Ha en flott helg.

09.09.2011 @ 10:00
URL: http://gyldenkron.blogspot.com
Postet av: Pernilla

Kjempefine sokker du strikker!

Jeg er helt enig med deg, strikkebøker skal inneholde strikking. Har jeg lyst til matlaging så låner jeg en kokebok, hi hi.

Ønsker deg en riktig fin helg!

Pernilla

Postet av: Liv-Toril

Fytte rakkern... du har virkelig fart på de strikkepinnene dine. Jeg blir imponert av alt det fine du tryller fram. God helg.

09.09.2011 @ 10:47
URL: http://blogg.liv-toril.no
Postet av: Bittami

Herlige sokker:-)

Enig i det du skriver om strikkebøker, der skal det nesten kun være oppskrifter. Maks noen få "strofer" om annet, slik som et lite dikt eller et visdomsord:-)

Ha ei fin helg!

09.09.2011 @ 11:56
URL: http://www.meisebo.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Ah, nydelige sokker! Fint at du fant en oppskrift du likte da. Jeg irriterer meg også over moderne strikkebøker med alt for mye snikksnakk mellom strikkingen. Altså matoppskrifter og slikt har vi da kokebøker til ;)

09.09.2011 @ 11:59
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: Bente

Så lekre sokker , men hadde gitt opp pga alt snikksnakket jeg da . Jommen er du tålmodig gitt , Klem fra Bente :O)

09.09.2011 @ 12:08
URL: http://benteshobbyrom.blogspot.som/
Postet av: karna

Ikke sjelden fenomen det at forsiden innbyr til mer enn det bladet kan vise til. Greit å låne da ,-) Nydelig sokker hverfall og du de ferdige. Ha ei fin helg!

09.09.2011 @ 12:40
URL: http://www.hobbyhule.blogspot.com
Postet av: Greta

Eg er i alle fall enig med deg. Det kan vere vanskelig nok å lese det som står for å kunne strikke plagget. Og så skal det stå masse anna tull også. Nei holde seg til det some r nødvendig.

sokkene vert kjempefine. vakkre :0).

spennde å sjå dei på, da kjem sikkert mønsteret enda bedre frem.

Opal-trøye, kva er det for noko da. Høres spennde ut eller er det ikkje det?

Kos deg med strikketøyet i helga du, vennen. vi snakkes

09.09.2011 @ 14:00
URL: http://gretashbby.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits