Nonstop-strikking

I følge enkelte jeg bor med strikker jeg nonstop. Og i dette tilfellet stemmer det jo.  *fnis*

 

 
 

Ny Nonstop-trøye, denne gangen til Klumpen. Størrelse 7-8 år på pinne # 4 og i Opal 6 ply. http://www.ravelry.com/patterns/library/non-stop-top

 

Jeg er fortsatt like begeistret for garnet, det er mykt og godt og fungerer supert på såpass tykke pinner også. Fargene er fine, selv om fargeskiftene ikke får samme effekt på et stort plagg som på et par sokker. Vurderer å strikke ny ullbukse av de siste nøstene. Må sjekke tilstanden på de gamle først, om det er noen vits i å stoppe/forlenge dem. Noen har jo vært i bruk siden han var knapt to år, og nå er han 5 1/2. Så kanskje det er på tide å takke for lang og tro tjeneste. Samtidig regner jeg med at dette blir siste sesongen med heimespøta bukser, ser ikke helt for meg at han vil gå på skolen med dem.

 

Mottakeren befinner seg på et sted der han absolutt ikke trenger ullundertøy, men jeg tenker trøyen blir god når han vender nesen hjemover igjen. Overgangen fra 30 grader i skyggen til norsk høst kan bli tøff.

 

 

 

 

Skikkelig blåsbortvær, det var rett før hele trøyen fløy sin vei.


 

Jeg fikk for lite garn til de siste centimeterne, så da måtte jeg spe på med et annet nøste. Samme som på tåen på sokkene faktisk. Det som er veldig fint med Opal er at de ulike fargene er så greie å blande. "Ekstranøstet" har samme blå spetter og gråfarger, bare at det er en slags lysegrå der det andre var grønt. Så selv om det er synlig at jeg har byttet garn glir de veldig fint over i hverandre. Og Klumpen er en laang gutt. Den rosa i størrelse 7-8 år var akkurat passe til ham, så da kunne jo ikke denne være kortere.

 

Jeg kjenner at garnet nok var i tykkeste laget til mønsteret. Den passer bedre som vest enn som undertrøye. Men det kan jo være kjekt å ha uansett da. Tror jeg heller går for tynnere/lettere garn og flere masker neste gang. Men det blir LENGE til, er litt lei av disse akkurat nå.

 

 

 

 

Her snudde den visst ryggen til.

 

Jeg hadde gledet meg til årets plommer, men masse regn og lite sol gjør at de sprekker og råtner før de blir modne. Håper at i alle fall NOEN blir spiselige. Kanskje det blir plommepai til dessert i dag?   :o)

 

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Hei min venn. Eg og liker opalgarnet. Har så smått planer om ei lita jakke til meg av det garnet også. Til neste år kanskje hehe. ferdig med det garnet eg gjekk og bar på da vi møttest da. Og så har eg lært å stole på meg sjølv når det gjelder garnmengde ikkje dei i butikken. Spent på å sjå om alle dei tre andre butikkene som foreslo garnmengde har tatt så stor feil som knappehuset.

Du savner vel snart dei to karane dine som slikker sol. vi skrives vennen klem

11.09.2011 @ 13:34
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: hobbyvenn

Du verden for en tålmodighet du har. Slike trøyer hadde jeg aldri blitt ferdig med... Jeg ble ferdig med strikkedukken i går og minstemann sin kommentar i morges var: Det hadde vært gøy å hatt slik hettegenser og bukse som var strikket.... I str 14 år??? Genseren er jo grei da, men bukse??

13.09.2011 @ 10:27
URL: http://hobbyvenn.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits