Flettelue og blåskjell-sjal

Årets første Gehry, yndlingsluen min som er så vanskelig å fotografere.  :o)

 

 

 


http://www.amandaruzin.com/2010/02/gehry-pattern-available-for-download/

 

 

Frøken Dings kom hjem fra skolen i går og trengte en rød lue. Og den måtte være ferdig til torsdag. Så da var det bare å slippe både uvenngarn og prøvestrikking og gå på jakt etter et passende luemønster. Hurra for Ravelry, etter kort leting falt valget på Gehry. Igjen. Det mønsteret er og blir fantastisk.

 

Så var det å finne garn på loftet. Maskinvaskbart og kløfritt var nok best fant vi ut. Så da fikk en haug påbegynte nøster i diverse typer Babyull og tynt strømpegarn bli med ned igjen. Alle i litt ulike rødnyanser.

 

 

 

 

 

Den er ikke lysere på toppen, det er nok bare motlyset som lager den effekten. 

Med pinne # 7 til bråtet og # 8 til selve luen gikk det unna på noen timer. Jeg strikket med 4 tynne tråder samtidig. Det ble flott melert.

 

Jeg fulgte mønsteret til punkt og prikke denne gangen, når man ser bort fra valg av garn og pinner da. Bare til info, den blir LITEN hvis du bruker pinnestørrelsen i oppskriften.

 

 

Og så var det uvenngarnet. For jeg har på ingen måte gitt meg, hihi.

 

Jeg valgte en annen gammel favoritt, Little Shells.

http://www.ravelry.com/patterns/library/little-shells

 

Det gikk med 2 nøster Cotton Light, og så måtte jeg ta litt av det tredje til avfellingen. Denne gangen strikket jeg det helt etter oppskriften. Det ble passe stort siden jeg brukte tykkere garn og pinner. Pinne # 6.

 

Fargen minner meg litt om blåskjell, derav navnet.

 

 

 

 

Klumpens seng viste seg å være perfekt til blokking av småprosjekter. Nå må jeg bare passe på å få bort alle knappenålene...

 

Jeg klager visst litt mye på det dårlige fotoapparatet mitt. Men her reddet det meg faktisk. Jeg satte meg ned med en god kopp te for å redigere bildene, og hva skuet så mitt øye?

 

Joda, jeg hadde satt nålene feil øverst i den ene spissen.

 

Heldigvis var sjalet fortsatt vått, så da var det full fart inn og rette det opp. Det hadde vært surt å måtte blokke det helt på nytt igjen senere. Så da får jeg heller leve med at de nye bildene jeg tok ble seende SÅNN ut:

 

 

 

 

Overeksponering de lux, hihi.

 

 

I morgen tenker jeg at den unge damen skal få betale for luen med et nytt modelloppdrag. For da er sjalet forhåpentligvis tørt.   :o)


Kommentarer:
Postet av: Torunn

Så mykje flott!! Grei måte å betale for modelloppdrag på. ;)

14.09.2011 @ 15:34
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: Greta

Du er ivrig no. det går unna i rekordfart. Flott lue og stilig sjal. Likte best fargen på det øverste hehe. Eg måtte legge fra meg dressen til elste barenbarn og begynne på genseren til båt Mats i dag. For garnet kom i går. skal snart til på det som skal vere mønster. Ha ein fin strikkekveld videre. klem

14.09.2011 @ 17:16
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: gimmeline

Takk for godt tips :D eg gjekk nettopp og lurte på kva for eit mønster eg skulle velje til årets julegåvehuve til ei god venninne. No seier det seg jo sjølv :D

14.09.2011 @ 17:52
Postet av: Elisabeth

Synes du har fått strikket veldig mye mens klumpen har vært bort, nesten mer enn du gjør ellers ;) Den røde lua blir en flott venninnegave, synes datteren din er så flink til å finne ut hva vennene ønsker seg og hva de passer av farger...

14.09.2011 @ 18:16
URL: http://www.tostrup.net/blog
Postet av: Pernilla

Så MYE fint du lager, du må ha 6 gir du, med den farten.

Skal kikke innom her igjen så jeg la deg like godt til ut i sidebaren min.

Ha en fortsatt flott uke!

Pernilla

Postet av: Berit

Her går det virkelig unna! Masse fint du har laget i det siste. Jeg fortsetter å la meg imponere over farten på pinnene dine!

15.09.2011 @ 11:57
URL: http://blogg.hobbyboden.com/Heklejenta/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits