Ikke helt ribba

Pinneguri er utrolig flink med strikkepinnene, jeg har mange ganger beundret de nydelige mønsterstrikkete babyteppene og sjalene hennes. Og for ikke å snakke om de flotte sokkene da. Forseggjorte i lekre farger og på tynne pinner. Og nå har hun designet en ribbestrikket barnegenser som hun deler med oss andre. Du finner den her under gratismønstre: http://pinnehobby.blogspot.com/ Og her finner du den på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/barnegenseren-ikke-helt-ribba

 

Oppskriften går opp til størrelse 4 år. Og jeg har vel tidligere nevnt at 5-åringen min er av den laaange sorten. Han ligger rett under gjennomsnittshøyden for 8-åringer og er i tillegg ekstra lang i ryggen. Og tynn som en sild. Så da er det fint å kunne "skreddersy" strikkeplaggene.

 

Pinne # 2.5 er ikke helt min greie. Og dessuten avslørte et dypdykk i rollerne med Babyull og tynt strømpegarn at det var dårlig med flere nøster i samme farge. Så da plukket jeg heller med meg en pose Superwash Ullgarn fra Trysil Garn. En påbegynt genser til meg selv måtte bøte med livet, den hadde nok uansett aldri blitt fullført.  

 

Jeg tok utgangspunkt i Nonstop-trøyen og fant ut at størrelse 2 år på pinne # 3.5 burde bli passe. Strikket bolen like lang, dvs 37 cm før delene ble satt sammen. Samme lengde på ermene. Og det funket bra det.  :o)

  

 

 

 

Dette ble en "man tager hvad man haver"-genser; jeg brukte en lysere gråfarge på bolen enn på ermene. Rett og slett fordi det ikke var nok av noen av dem. Striper er usansett tingen - man ser at arbeidet vokser og så forsvinner restegarn og oddenøster som en røyk.

 

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke - nesten. Droppet fingerhullet, og så endret jeg litt på raglanfellingen. Jeg lot  vrangmaskene på sidene av fletten "spise" maskene som skulle felles. Jeg laget ikke noen forhøyning bak på skulderstykket heller, det ble ikke pent med stripemønsteret. Fortsatte bare til jeg hadde 108 masker igjen og felte så løst av i vrangbordstrikk.

 

  

 

Genseren sitter som en skudd, super under regntøy og parkdress. I følge Klumpe KLØØØR den, men det sier han om det meste. Tenker den ender i barnehagen, og med en tynn langermet ulltrøye under går det nok bra. Den er såpass vid i halsen at det ikke blir hudkontakt der heller.

 

Klaffen bak var en smart detalj. Den hindrer at det blir glipe når han bøyer seg. Og genseren kunne ikke vært så mye sidere foran.  Å starte omgangen midt bak er ikke noe sjakktrekk når man strikker striper. Akkurat der kortsluttet visst øverste etasje litt. Og da jeg kom på det orket jeg ikke å rekke opp igjen. Men det er jo en enkelt sak å flytte fargeskiftene til den ene siden da. Neste gang.

 

Genseren er vel ikke det peneste jeg har laget, men det viktigste er uansett at den ble et greit brukspagg.  Og så får jeg endelig lokket på rolleren med superwashgarn. Da er nestemann ut kassen med strømpegarn. Jeg tror rett og slett at det får bli noen par tynne ullsokker til samme krabaten. "Ullsokkene" jeg fant  butikken inneholdt hele 25% ull. Jippi... Det går forhåpentlig raskt unna med flerfarget garn og enkel ribbestrikk.

 

 

 

 

 

  

 


Kommentarer:
Postet av: Greta

Her går det unna. Den vart grei den. Lurt med fargeskifter i siden ja. Men det er så greit. Man lærer så lenge man lever. Det er ikkje dumt.

Greit å få brukt opp noe restegarn sikkert. Her holder eg på med flette genser til min elste. Han er 185, så det tar ei stund å få ferdig den genseren. Men fletter er kjekt så da går det greit. Ha ein fin dag min gode venn

30.09.2011 @ 09:28
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: Fuglemamma

Veldig fint med striper synes jeg. Artig å strikke og artig å bruke. Mye annet flott nedover her, både større og mindre prosjekter. Jeg falt særlig for de hvite babysokkene med rosepynt. Ha en fin helg!

30.09.2011 @ 10:00
URL: http://www.fuglemamma.blogspot.com
Postet av: Merete

Den ble fin! Og bruksgensere er jo de som blir brukt mest, heia ull i barnehagen!

30.09.2011 @ 13:02
Postet av: Torunn

Kjempeflott og god og varm!! Ønskjer deg ei fin helg.

30.09.2011 @ 18:31
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: skb

Flott genser til barnehagebruk :)

02.10.2011 @ 16:31
Postet av: Guri

Så mye fint du har laget i det siste! Denne genseren må jo være helt super barnehage-genser!

02.10.2011 @ 19:30
URL: http://hjertego.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Flott genser og fint med forskjellige gråfarger på stripene. Ga litt liv i genseren. Starten på omgangen vises litt, men i stripemønsteret ble den ikke så altfor synlig. Verre med jenta jeg så avbildet i avisen i dag. Hun hadde på seg en Mariusgenser med skjøten foran. Skulle nok sikkert vært bak, men unger tar jo genseren på slik de vil ;)

05.10.2011 @ 18:17
URL: http://www.tostrup.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits