En super match

Jeg beundrer stadig flotte strømper strikket i lekkert garn og med avanserte hullmønstre. Men strikke sånne selv? Nei, det gjør jeg ikke. Sokker er forbruksvare her i huset, og det fine garnet og strikketiden min brukes til litt mer holdbare saker. Begge ungene sliter hull i løpet av en uke eller to. Så da blir det raggsokker i Mor Aase og slikt, de holder lengst. Men så var det det at jeg faktisk har en god del oddenøster av tynt strømpegarn liggende, og det er grenser for hvor mange sjal og pulsvarmere man har bruk for. I tillegg trenger Klumpen tynne ullsokker. De ferdigkjøpte er dyre og inneholder dessuten alt for lite ull etter min smak. Så hva gjør man da?

 

Joda, man tømmer kassen og plukker ut de styggeste nøstene. Silja har en del rimelig grelle fargekombinasjoner type klovnespy. Men avkommet har absolutt ikke arvet min estetiske sans - han elsker dem. En vinn-vinn-situasjon med andre ord.

 

 

 

 

Korte fargskift også, for sikkerhets skyld. Øynene mine gikk nesten i kryss av å strikke disse her. Men de ble tatt i bruk før jeg fikk festet trådene. Og best av alt, det går med akkurat ett nøste. Pinne # 3 og 52 masker, 2 rette & 2 vrange.

 

 

 

 

Gøy å vifte med tærne i nye sokker.  :o)

Her forbedret jammen blitzen fargene også. Spiralmønster på den ene, fargegrøt på den andre. Pyttsann.

 

Jeg trodde at disse skulle være litt store til ham, men de var faktisk ikke mer enn akkurat passe. Så neste par får få noen ekstra omganger.

 

 

Flere andre prosjekter er helt eller delvis ferdige, må bare komme meg i blogge-modus igjen. Stay tuned.  ;o)


Kommentarer:
Postet av: Merete

Klovnespy er ordet! Hihi!
Blondesopkker blir det lite av her og, men det er mer en redsel for å få klumper i skoa. Litt allergisk mot det, merker jeg, og mistenker at neste generasjon er lik.

Postet av: Greta

Dei er fargerike og og han veit at det er hans om han skulle ha dei av i barenhagen. Det viktigste er at han liker dem.

Ein får blogge når ein er i modus til det. Blir lite blogging på meg til over helgen. gleder meg og er samtidig veldig spent på å kjøre åleine ned i morra. Ha ei fin helg

05.10.2011 @ 20:14
URL: http://gretashbby.blogg.no
Postet av: ems:-)

herlig sokkeinnlegg, og tynne ullsokker er en fulltreffer, uansett fargegrell og smell. Dessuten frisker de opp, og ofte blir det fint selv om man tar det styggeste som finns. Ha en flott høstkveld:-)lirosa har foressten begynnt å spire, hadde vært veldig artig å få med noen flere: http://littsunnere.blogspot.com/2011/10/fokus-spirer.html

05.10.2011 @ 20:16
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: ems:-)

Apropos: vet du hva maken min helst vil ha? rosa sokker og strømper får da får han ha dem i fred, -tror han...hehe..

05.10.2011 @ 20:18
URL: http://strikkespinn.wordpress.com
Postet av: Torunn

Hihi herleg!! Det viktigaste er jo at mottakaren er fornøyd. ;)

05.10.2011 @ 21:39
URL: http://torunnshobbyblog.blogspot.com
Postet av: Sidselsidserk

He he klovenespy - nytt ord:-)) Jeg får utrolige assosiasjoner, men disse sokkene er ikke blant de..... synes som Klumpen at de var kule:_)

05.10.2011 @ 22:25
URL: http://sidselsidserk.blogspot.com
Postet av:

Jeg liker de flerfargede garnene jeg.

Fint at du kommer i blogge-modus igjen. Savner deg. Er innom her minst en gang for dagen.

06.10.2011 @ 08:55
Postet av: Ruth

Haha. Det garnet der har formert seg videre og flyttet inn i min stasj. Jeg spekulerte virkelig på hvor det kom fra. Kanskje det er i ferd med å overta verden?

Jeg er enig med i at sokker egentlig burde være enkle og greie, det er de jeg liker å bruke. Men det er mye morsommere å strikke skikkelig innvikla sokker - som sjelden blir brukt.

06.10.2011 @ 12:39
URL: http://ullhedina.blogspot.com
Postet av: Tesha

Alle sokker er kjekke å strikke! Og så SÅ nyttige de er, alle sammen. Men sier som Ruth: de skikkelig innvikla er nok aller morsomst å strikke...

06.10.2011 @ 19:35
URL: http://tesha.wordpress.com
Postet av: Janicke

Hehe...har strikka ei hel ullbukse av silja i de fargene....grøss og gru, men mottakeren ble meget fornøyd. Vurderer å gjøre det samme med resten av nøstene....bli ferdig med gærnskapen i ett prosjekt! Grusomt garn, men holder seg rimelig godt. Heldige poden som fikk nye sokker - ender også opp med å strikke vanlige raggsokker oftest...

06.10.2011 @ 20:44
URL: http://maskesprell.blogspot.com
Postet av: Elisabeth

Det er pussig det der. De fargene vi voksne liker minst er ofte de ungene elsker ;) Det er jo et typisk barnegarn med det fargekaoset, og det greie er jo at de synes det er fint....

09.10.2011 @ 11:00
URL: http://www.tostrup.net/blog

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

hits